Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 23.10.11  20:45

« Re: Dnešní moravský sraz v Brně u Boby 23.10.2011 - celkem 11 aut

A Vojťase máš napsaného kde? To jako že příjde taky po svých, tak se na něj zapomene? ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.10.11  20:29

« Dnešní moravský sraz v Brně u Boby 23.10.2011 - celkem 11 aut

Přidal jsem jen jedno foto, je tam ale jen část aut. Hlavní fotograf byl Matheas, pak dodá nějaké další fotky, snad to nebude dlouho trvat ;-) :-)

zúčastnili se:

S-MIKE (BMW 850i)

Tom H. (Porsche 928)

pd (Nissan 370Z)

Fefe (Nissan 350Z)

Domenico (BMW 330i kupé)

Martin911Turbo (Boxster)

Vette + Paula (Mondeo)

Matheas (Oktávia)

Ronault (pěškobusem)

Mojito (Rocco R)

Ricardo (nové BMW 118i - zápůjčka na testování)

Thomasino (Golf GTI)
  • 00 Reagovat !

foto Rojin

Rojin 07.10.11  16:20

« Parádička..

Thomasino, tohle je parádička :yes: Chlape - skvělý počtení, nádherný auto... Jedna z nejlepších né-le nejlepší recenze co jsem četl. :yes:
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.10.11  20:20

« Fotky s novým předním nárazníkem z výročního modelu GTI Edition 35

Přidal jsem fotky z podzimní série, co jsem dneska fotil, abych měl konečně fotky s novým nárazníkem - viz. poslední Novinka :-)
    Zároveň je v Novince info o výměně vodní pumpy, která mi bohužel odešla..
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.10.11  22:14

« Re: Pneu Potenza RE050 versus ostatní pneu

V dnešní době mi 20-25 tisíc přijde celkem normální, pokud jsou fakt dobré... Ta dobrá přilnavost se musí někde projevit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 01.10.11  18:26

Já měl Hankook Ventus K104. Byl jsem s nimi ve všech směrech spokojený (i hlučnost), kupoval jsem je taky z ekonomického hlediska (obouval jsem je na nově koupené 17náctky...). Navíc byly výborné v testu. Když mi pak přišli, tak se zdálo, že mají od novoty méně vzorku, než třeba Bridgestone, ale to mohlo být pouze zdání. Nicméně čím mě zklamaly byl ten nájezd - za 20tis km bylo po nich jak po žabě ;-\
    Ale nevím, tyto nové modely mohou být v tom nájezdu někde jinde, oni se rychle učí... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.10.11  15:48

Jetty, které ty Hankooky jsi měl? Jaký to byl model a jak jsi s nimi byl spokojený? Protože poslední typ Ventus S1 EVO (K107) vychází v testech poslední dobou výborně a také jsem nad ním přemýšlel jako nad "ekonomickou" volbou při zachování výborných vlastností na suchu ;-) :-)
    Viz.:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 30.09.11  18:17

« Re: Pneu Potenza RE050

Jj. já vím, že jsis na okruh kupoval ty černé elektrony a semislicky. Já to myslel tak, že na mé ježdění s velkým počtem km budou určitě vhodnější CSC3, nebo 5. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.09.11  22:57

Dokonce i nové Passaty co mají paket se sportovním podvozkem a 18" koly mají CSC3 z fabriky... Navíc ty vychytanější ContiSeal, nebo jak se to jmenuje, že se ta díra hned sama zalepí, pokud to není díra jako vrata...

Jetty, já ty Pirelky mám ale na běžné ježdění, na okruh mám na předek semislicky Kumho 225/40 R18 a na zadku jezdím právě ty původní Potenzy RE050 225/45 R17 ;-) A jsem právě nadšený z toho, jak perfektně tlumí nerovnosti, jsou tiché, dobře sedí, prostě podle mě nemají chybu a příště jdu do nich znovu. Životnost mají podle mě asi tak 25-30 tisíc podle stylu jízdy, jen jsem jim dal pořádně zahulit v Itálii a na předku mají po 12-ti tisích tak půlku za sebou, ale když je dám teď do zadu, ještě toho hodně odjezdí. Ty vzadu vypadají skoro jako nové stále ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 29.09.11  22:43

Takže je to jasné CSC5 - myslím, že už určitě budou. Pokud ne, tak CSC3. Doufám, že i něco najedou :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.09.11  22:36

CSC5 by měly být téměř "dokonalé" a jejich výjimečnou vlastností má být superkrátká brzdná dráha (i podle testů), ale já je zatím neměl, takže zatím nic z toho nemůžu osobně potvrdit, ale pokud budou příští rok v mých rozměrech, vyzkouším je.
    Mezi CSC2/3 bych pro naše cesty volil raději CSC3, CSC2 jsou vhodné spíš pro ty hladší, "německé" cesty... Z CSC2 na CSC3 už jsem přešel jak s GTIčkem, tak s 5er a rázy od nerovností na silnici tlumí (při stejném rozměru) až překvapivě lépe CSC3, které jsou o něco lepší i na vodě, zvlášť při částečně sjetém vzorku. Na vyloženě sportovní jízdu na suchu, jsou CSC2 o kousek lepší (ještě o něco lepší grip), ale není to zase žádný dramatický rozdíl a ta uživatelská přívětivost CSC3 (i při hodně nízkoprofilových rozměrech) za to podle mě stojí.
    Mimochodem CSC3 se z prvovýroby dávají i na auta jako je FoFo II RS, nebo Renaulty RS..., třeba Co-pilot je dával na své Clio RS znovu, takže špatné určitě nebudou...
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 29.09.11  21:37

Tak tady [odkaz] tvrdí, že je mám do 14 dnů doma (v mém rozměru) :-|
    Když WL chválí Contíky, tak asi vezmu je (CSC2/3/5?), ať je teda otestuju ;-) A jestli zatím nejsou CSC5 v mém rozměru k sehnání, tak nevadí - mám podle vzorku minimálně ještě jednu sozónu čas (neli dvě) ;-)
    Thomasino: já jsem právě s jízdními vlastnostmi RE050A spokojený :yes: A to jsem měl na autech dost značek, mimo jiné i Pirelli (myslím že P6000, nebo tak nějak). Ty RE050A mají myslím i nízký valivý odpor, protože s trochou sebekontroly nemám problém jezdit se spotřebou okolo 5l/100... Vadí mi jen to, že jsou trochu hlučnější na nekvalitním povrchu...
    WL: ty volíš které CSC2 nebo CSC3??? Já jezdím rozhodně rychle, tomu by odpovídaly CSC2, jenže zase je pravda, že jezdím dlouhé trasy a vozím rodinu, což znamená, že zatáčky rozhodně nervu na krev - jen sem tam, když se s "někým" potkám - asi to znáš :*) Takže spíš CSC3... Jinak CSC5 by měly být jaké??? Díky za odpověď :yes:
    P Zero už bych asi vzhledem k tomu, že nejsem primárně okruhový jezdec nevyužil, hledám nějaký ideál pro normální provoz ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.09.11  19:09

To už nevím, ale tvrdili že je mají, proto jsem tam ještě volal. V té doby je měli skladem na 3 eshopech na Heuréce... Ale to bylo v dubnu... Fyzicky jsem je samozřejmě neviděl, nakonec jsem se rozhodl pro pirelky..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.09.11  18:57

Th
    A kde je měli skladem? Když dám do zboží CSC5 v tom rozměru, nic mi nevyběhne...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.09.11  18:38

WL - CSC5 jsou v tomto rozměru už k dispozici, měl jsem možnost je v dubnu koupit, měli je skladem (ověřoval jsem to po telefonu), ale šel jsem raději do těch P ZERO a jsem maximálně spokojen. Tak skvělé pneu jsem ještě nikdy neměl :-)
    Jetty - běž do těch CSC5, aspoň budeme mít nějaké informace jaké jsou ;-)
    Ale jinak určitě platí, že pokud mají být ty pneu fakt dobré, musí být z měkčí směsi a tudíž nevydrží tak dlouho. Musíš si neprve vybrat, jestli chceš TOP pneu co budou v zatáčce perfektně sedět, nebo tohle trochu obětuješ, stejně jako schopnost tlumit nerovnosti a koupíš pneu které zase dlouho vydrží. Oboje na 100% prostě nejde...
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 28.09.11  13:37

Pokud se můžu přidat, mám letní Bridgestone Turanza, vzorek by se dalo říct, že se "skoro" nesjíždí, ale jdou slyšet dost. Myslím na starém povrchu. Máme teď v Třinci trochu nového koberce a když z něho sjedu, tak to je fakt obrovský rozdíl. Zatím co zimáky mám Nokiany a ty jsou o poznání tišší. Fakt. Je na nich sice menší vzorek a to o dost.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.09.11  11:05

Já mám s CSC2 i CSC3 docela bohaté zkušenosti a na CSC5 se chystám příští rok...
    Jestli chceš vynikajicí pneu i s ohledem na komfort (tlumení/hluk) nízkoprofilového rozměru (225/40/18), tak běž do CSC3, pokud komfort neřešíš a chceš hlavně "sportovat", vem CSC2.
    Navíc CSC5 zatím nejsou v rozměru 225/40/18 k dispozici, nejbližší rozměr je 235/40/18.
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 28.09.11  06:18

Tak jsem hledal na netu a mají i jiný vzorek... Na Jettě jsem zatím jiné neměl, ale mají zesílený profil, což se hodí jednak u obrubníků (manželce 8-s ) a taky se tak nepodvalují v zatáčce - zkušenost oproti jiným pneu z Octávky. Jízdní vlastnosti jsou dle mého taky výborné.
    Testy pneu také sluduji, ale z výsledků mi vždy vyplývá, že rozdíly prvních 5-6 gum nemáš reálně šanci rozeznat (bez měření). To už jsou větší rozdíly třeba i u stejné pneu, jen v jiném rozměru, zato životnost ano. Třeba Hankooky jsem zhulil na Octě za 20tis. Teď, když odečtu zimu, tak RE050A na Jettě mají něco přes 30tis a jsou tak na polovině...
    Jinak ty tvé pneu se mi nehodí, mám rozměr 225/40R18 ;-\
    P.S. přemýšlím, co koupím za pneu po Bridgestonech. Chtěl bych zkusit CSC2, nebo CSC5, ale nemám s nimi zkušenosti a nechtěl bych dopadnout jako s Hankooky :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.09.11  20:03

Chlapi, kdo má chvilku, skočte si zahlasovat do fotosoutěže, když už máme tak málo soutěžících, tak aspoň počet hlasujících by mohl být lepší, díky... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.09.11  19:47

Ahoj Jetty, určitě Potenzy RE050 vydrží mnohem déle než současné Pirelly P Zero, ale jsou velmi hlučné a špatně vstřebávají nerovnosti. Pirelky jsou sice na předku po 12-ti tisích na polovině vzorku (Itálie jim dala hodně zabrat >:-[] ), možná zbývá i méně než polovina vzorku, ale jsou mnohem tišší a tlumivější, výborně sedí. Osobně ale budu kupovat gumy raději trochu častěji a užívat si jejich lepší grip a znatelně lepší vlastnosti :-)
    Nevím ale jaký je rozdíl mezi RE050 a RE050A, třeba je trochu vylepšili (a dalo by se to očekávat), ale podle testů jsou aktuální P Zero mezi TOP 3.
    To jsem ti moc nepomohl, co? ;-)

Mimochodem mám 2 ks pneu 225/45 R17 Potenza RE050 stále na prodej, cena za 2 ks je 2600 Kč. Jeté jen jedno léto na zadku, skoro jako nové, min. 3/4 vzorku, spíše více. Druhý pár co byl loni na předku letos jezdím jen na okruhu na zadku, ale byl jsem jen 3x :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…