Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Ronault. 24.10.11 17:11
« Re: Dnešní moravský sraz v Brně u Boby 23.10.2011 - celkem 11 aut
Thomasino: Pokud je to tak jak říkáš, tak těch 7000 Kč je pojistka na další 3 roky... a máš GTI, tam ty díly mohou být ještě dražší. Těch 7000 Kč je podle mě velmi dobrá nabídka.
Radical pěkný, ale podle mě už trochu cenově výše, toho Catrhama se dá koupit docela levně a dokonce se dá koupit jako stavebnice, což by mě třeba lákalo, teda mít na to prostor. Není nad to si postavit vlastní rakev >:D -
Thomasino 24.10.11 16:53
« Re: Dnešní moravský sraz v Brně u Boby 23.10.2011 - celkem 11 aut
WL - co říkáš na prodloužení záruky o další 3 roky za stejných podmínek výrobce jako bylo v prvních dvou letech? Cena 7000 Kč a maximum 150 tisíc km, což je pro mě v pohodě, když mám nyní najeto jen 37.500 Kč. Na motor, převodovku a další důležité věci (chladicí soustava, palivová soustava, elektroinstalace atd) se to vztahuje...
VW je sice celkem spolehlivé, ale občas se něco nepovede i v lepších rodinách, takže těch 7 litrů mi přijde jako celkem slušné :-)
Samozřejmě na věci typu kotouče, tlumiče, spojka apod se to nevztahuje... Musím se rozhodnout do zítřka.. -
Thomasino 24.10.11 14:49
« Re: Dnešní moravský sraz v Brně u Boby 23.10.2011 - celkem 11 aut
Nejen načetl, ale já Caterham i hodinku řídil po okreskách !! :yes: :-) Na tom videu to sice moc akčně nevypadá, ale dost jsem si to užil!!
Viz:
Ale přijdeš si v tom hrozně "zranitelný" :-O Stačí jedna chyba někde na okresce a v tom lepším případě jen pár týdnů v nemocnici 8-s Na to už jsem nějaký moc starý a pud sebezáchovy už je výrazně vyšší než před dvaceti lety ;-\ :-( Když už, tak by se mi spíše líbil Radical SR4 ;-) Ten mám v plánu příští rok na okruhu řídit, musím na to ale trochu našetřit...
Ono s tím starým Cliem RS se dá jezdit skoro stejně rychlý časy na okruhu v Brně jako s GTI a když to člověk pošle do kačírku, nebude tolik škody...
Ale taky přemýšlím o něčem takovém, Tizziho opečovávaná starší 330-tka, vyndat zadní sedačky, dát tužší pružiny, semislicky a taky bude zábava s tím jezdit na okruhu a po okreskách :-)
Ronault. 24.10.11 13:55
« Re: Dnešní moravský sraz v Brně u Boby 23.10.2011 - celkem 11 aut
Thomasino: To je jak s tou tvou brzdovkou. To by byl vůz jen na neděli za pěkného počasí.
A sice produkty Dieppe jsou evropská špička, ale pokud by šlo jen o ježdění na okruhu a pro radost, tak bych si dokázal představit i něco ostřejšího.
Nech si Golfa 2x déle, čistě teoreticky by se rosypat neměl a investuj do o několik levelů výše ;-) Je to zadokolka, lehká, zrychlením zadupe do země skoro vše a... co ti budu vyprávět, načetl jsi se toho určitě dost. -
Thomasino 24.10.11 13:35
« Re: Dnešní moravský sraz v Brně u Boby 23.10.2011 - celkem 11 aut
To já tě jen tak škádlím... Čím dál tím více je totiž pravděpodobné, že si časem nějakýho francouze na blbnutí na okruhu taky pořídím, akorát to bude produkt zkonstruovaný v Dieppe ;-) :-) Co že se tam dělá nemusím zrovna tobě asi vysvětlovat (teda spíše dělalo, nyní jen vyvíjí). Akorát že to nebude denodenní kára a tak nějak se počítá s tím, že občas bude v servise...
P.S: 10 let jsem jedno auto nikdy neměl a těžko budu mít... Leda by to bylo něco jako Ferrari F40, Jaguar E-TYPE apod ;-)
Ronault. 24.10.11 11:50
« Re: Dnešní moravský sraz v Brně u Boby 23.10.2011 - celkem 11 aut
WA: Když pátrám po odpovídajícím titulu filmu jako reakci, tak mě napadá jen "Drž hubu!" >:D
Jj, oba jsme prý f *, jen Thomasíno má f-olkswágen.
PS: Však od tebe to rytí beru, navíc si za něj můžu sám svým rytím ;-)
Měl jsem zase o weekendu svou čtvrtletní chvilku nostalgie a našel jsem si tři adepty:
Srdce říká zelená, znalosti říkají sundat ze Silverlinu prahy a rozum říká "hele Favorit po důchodci!" Asi jsem posedlý. 8-s >:D -
Ronault. 24.10.11 11:43
« Re: Dnešní moravský sraz v Brně u Boby 23.10.2011 - celkem 11 aut
Thomasino: To není výmluva, to je realita, jestli sis všiml, tak jsem ti volal a do půl minuty jsem se zjevil, když jsem vás nakonec uviděl až tam vzadu, věř, že na těch 200 kolem Boby jsem odvoz fakt nepotřeboval >:D
Ty kecy si nech až příjdeš škemrat o péči, což nebude dlouho trvat ;-)
Vidíš, takže jsem to spočítal správně, byl jsi v servisu za dobu co mám Lagunu 3x, já taky, těsnění (za to auto nemůže, ale fatální servisní chyba před 3 lety), tyčka stabilizátoru (holt někde se ty naše cesty musí projevit) a startér (ten se okecat nedá) ;-) Náhradní vozidlo bohužel mí servisáci nedávají, proto chodím pěšky :-)
A jestli to auto budeš mít 10 let a najeto 300t, tak při té statistice budeš na tom hůře než já >:D
Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde :-| ;-) -
woody-alien 24.10.11 11:38
« Re: Dnešní moravský sraz v Brně u Boby 23.10.2011 - celkem 11 aut
Ronault: Odpovím ti titulem jednoho italského filmu. Vím, že víš, že vím. ;-)
Nicméně už do tebe (možná) přestanu rýt. Nakonec oba spadáme do kategorie Ádových oblíbenců na F. >:D A osobně mám s Renaultem dobré zkušenosti. -
Thomasino 24.10.11 11:24
« Re: Dnešní moravský sraz v Brně u Boby 23.10.2011 - celkem 11 aut
Celkem dobrá výmluva, jen co je pravda !! :yes: :yes: :-)
To vás učí ve škole?? Pak to začínám chápat, že doktoři posílají lidi od jednoho doktora k druhému s různými báchorkami a "podezřeními". Nějak ty poplatky a peníze z pojišťoven musí vytáhnout ;-) >:D
Rone, rozdíl je v tom, že já do servisu jezdím buď jednou za rok na výměnu oleje, nebo v jednom případě na výměnu chladící směsi v celém systému kvůli vlastní blbosti a jen jednou kvůli závadě vodní pumpy a to jsem dostal na 3 dny zapůjčenou Fabii 1,2 TSI (pravda, musel jsem jít o třídu dolů s velikostí auta a několik tříd co se motoru a jízdních vlastností týká, ale zase jsem si zkusil něco jiného >:-[] ). No a pak ještě díky lehce nabouranému nárazníku, ale za to auto taky nemohlo :-! -
Ronault. 24.10.11 10:52
« Re: Dnešní moravský sraz v Brně u Boby 23.10.2011 - celkem 11 aut
Thomasino: Šíříš lži! To, že jsem volal tobě a s-mikovi nebyla prosba o odvoz, ale nemohl jsem to tam najít, neb jsem na tom místě nebyl ;-) A od baráku jsem tam šel 8 minut, takže mi odvoz opravdu nechyběl ;-) Popravdě jsem i do té diskuze na dw chtěl prvně napsat, že kdyby někdo jel přes M. Horákové, že se klidně rád svezu nějaký skvělým autem, v nejhorším možném případě i tím Golfem >:-[] Pak jsem se rozhodl, že tě nechci tolik ranit >:D
PS: Popravdě na to, že máš nové auto, tak ho máš v servisu stejně často jako já, jen dostáváš náhradní vozidlo >:-[] >:D -
Thomasino 24.10.11 09:55
« Re: Dnešní moravský sraz v Brně u Boby 23.10.2011 - celkem 11 aut
No já bych to u něj s tou ekologií zase tak optimisticky neviděl, spíše to byla nutnost :-) Sháněl před tím odvoz na sraz a domů se možná taky s někým svezl >:-[] >:-[]
Rone sorry že jsem se ani neozval na tvojí žádost na odvoz, ale já jezdím ze severu...
P.S.: Ono taky jak je obecně známé, tak když si kupuješ francouzské nebo italské auto, tak musíš počítat s tím, že čas od času ho máš v servise >:-[] >:-[] >:D

Právě že 7000 mi přijde rozumná cena a asi do toho půjdu...