Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.05.10  21:21

« Re: Dotaz pro WL a ostatní - Jak zmenšit nedotáčivost auta?

Akorát že ty máš asi vzadu širší než vpředu, kdežto já to hodlám udělat opačně >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.05.10  21:20

Já vím, že je to rozměr mimo jiné i na bramboráka.. Proto taky není extra drahý ;-) Jen by to chtělo jinou šířku disků na zadek a na předek, což zrovna hledám, jestli se dá na VW koupit nějaké v jiných rozměrech, nebo nějaké 18" v šířce 8,5", které budou vypadat aspoň trochu podobně jako mám nyní :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Erl

Erl 02.05.10  21:16

heh... 245/35 R18 mám na zadku na BMW >:D >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto ypsilon

ypsilon 02.05.10  21:12

asphalte mi poradil tuhle stranku [odkaz] ,ale na g6 gti jsem stabiky nenasel ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.05.10  21:07

Tak to bych Ricardo nechtěl ani tak, ani tak! >:D
    Zkusím se někde podívat (zatím netuším kde) co se dá za stabilizátory na GTI sehnat. Myslel jsem, že bych pro začátek zkusil dát na zadek gumy 215/45 17" (disk 7,5" co mám) a na předek něco širšího, třeba 235/40 17" nebo 245/35 18" (na disk 8,5") ;-) To by taky přece šlo, ne? Nebo to moc nepomůže?
  • « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 02.05.10  16:21

To přepínání Comfort/Normal/Sport už samo o sobě naznačuje, že nastavení podvozku je kompromis, i když to přepínání se u GTI se téměř jistě týká jen tlumičů (případně posilovače, ECU atd.)... tužší stabilizátor potlačí náklony karoserie v zatáčkách - nebude se tolik odlehčovat vnitřní kolo a auto se nebude tak moc snažit sledovat směr "rovně ven". Komfort to podle mě nijak zásadně nenaruší, ale auto bude určitě o něco tvrdší. A taky to chce se zvětšováním stabilizátoru nepřehánět - každý mm průměr přidá hodně procent tuhosti navíc. Tak aby z toho nakonec nebylo auto, co jede buď "jako po kolejích" a nebo hned leží na boku >:D
  • « 00 Reagovat !

foto ypsilon

ypsilon 02.05.10  16:20

thomasino-no nejlepem od HR a na predni a zadni naprave..nevim,proc by to nefungovalo..myslim si,ze tohle nastaveni(comfort..) se tyka tuhosti tlumicu a ne stabilizatoru..jenom tak pro predstavu,tak stabiky na e90 me vyjdou na 9,5 tisice + prace..ale jestli chces kupovat celou sadu,tak proti gustu zadny disputat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.05.10  16:10

Tužší stabilizátory? Jaké? Kde? Bude pak fungovat přepínání podvozku mezi Comfort, Normal a Sport? To bych rád zachoval..
    Proto varianta druhá sada kol na okruh, kde přední budou o kousek širší nebo lepivější mi přišla jednak méně finančně náročná a navíc zůstane auto na běžné a delší ježdění stále částečně pohodlné jako je nyní :-)

EDIT: no nic, začíná hlavní závod FIA GT na Silverstone, jdu se dívat
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.05.10  16:07

Nebo rovnou kup třeba Caterham, že?? >:D >:D

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto ypsilon

ypsilon 02.05.10  16:05

co-pilot- >:D >:D :yes:

thomasino-ty lepivejsi gumy urcite pomuzou,potom taky castecne tuzsi stabilizatory,zvetseni negativu na predku a prenastaveni podvozku vubec..nebo rovnou kup cely novy a vyhod z gti vse nepotrebne a nadbytecne a je to >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Co-pilot

Co-pilot 02.05.10  16:01

Thomasino - Myslím, že nejlepší a nejspolehlivější rada je... dát si motor na zadní sedadla. >:-[] :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.05.10  15:59

« Dotaz pro WL a ostatní - Jak zmenšit nedotáčivost auta?

Dotaz pro White Labela a ostatní: Jak zmenšit nedotáčivost na autě? Jde mi o chování auta na limitu a na okruhu. Podle mě by pomohlo dát na předek širší nebo lepivější gumy, případně nějaký přední spoiler zvyšující přítlak na přední nápravu. Jaké jsou rady a názory? ;-) Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.05.10  01:00

« Re: Velký sraz MOJE.AUTO.CZ v SO 8.5. v Brně na okruhu na akci KSA

Založil jsem novou "recenzi" na připravovaný sraz MOJE.AUTO.CZ, takže naši původní debatu tímto s dovolením přesouvám tam ;-)

Zde míním přidat přes víkend mé zážitky s prvním svezením s GTI na okruhu v Brně :-) Ikdyž to bylo částečně lehce a nechtěl jsem ničit gumy, ale občas dostaly chuděrky pořádně zabrat. Nicméne dopadly celkem dobře a nic moc na nich vidět není.. Přidám pak pár postřehů do novinek :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 01.05.10  00:46

Add 2425 u FRPEho - souhlas :yes: ..připomíná mi to stihomam ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 30.04.10  00:03

Tak já asi zítra založím novou recenzi ve smyslu "Sraz MOJE AUTO CZ", necháme ji na týden v TOP 10, aby to lidi viděli a mohli se hlásit a sešlo se nás tam více ;-) Snad ji nikdo záměrně nesestřelí :-!
  • « 00 Reagovat !

foto kaaRS

kaaRS 27.04.10  10:24

Kdyby tam byl tak by to bylo super. Jeste jsem nemel tu cest. ;-\ :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.04.10  09:49

No jasně, Focus RS přece nemůže chybět, ne? ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 26.04.10  21:31

Lukars - nedělej fóry a dojeď,má žába se těší na tvou silnější žábu >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto LukasRS

LukasRS 26.04.10  21:22

Zatím to vidím 50 na 50, ale rád se tam také ukážu, pojedu až z Jihu
    :-)

Mějte se L.
  • 00 Reagovat !

foto LukasRS

LukasRS 26.04.10  21:21

Zatím to vidím 50 na 50, ale rád se tam také ukážu, pojedu až z Jihu
    :-)

Mějte se L.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…