Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 02.05.10 21:20
« Re: Dotaz pro WL a ostatní - Jak zmenšit nedotáčivost auta?
Já vím, že je to rozměr mimo jiné i na bramboráka.. Proto taky není extra drahý ;-) Jen by to chtělo jinou šířku disků na zadek a na předek, což zrovna hledám, jestli se dá na VW koupit nějaké v jiných rozměrech, nebo nějaké 18" v šířce 8,5", které budou vypadat aspoň trochu podobně jako mám nyní :-) -
Thomasino 02.05.10 21:07
Tak to bych Ricardo nechtěl ani tak, ani tak! >:D
Zkusím se někde podívat (zatím netuším kde) co se dá za stabilizátory na GTI sehnat. Myslel jsem, že bych pro začátek zkusil dát na zadek gumy 215/45 17" (disk 7,5" co mám) a na předek něco širšího, třeba 235/40 17" nebo 245/35 18" (na disk 8,5") ;-) To by taky přece šlo, ne? Nebo to moc nepomůže? -
Ricardo 02.05.10 16:21
To přepínání Comfort/Normal/Sport už samo o sobě naznačuje, že nastavení podvozku je kompromis, i když to přepínání se u GTI se téměř jistě týká jen tlumičů (případně posilovače, ECU atd.)... tužší stabilizátor potlačí náklony karoserie v zatáčkách - nebude se tolik odlehčovat vnitřní kolo a auto se nebude tak moc snažit sledovat směr "rovně ven". Komfort to podle mě nijak zásadně nenaruší, ale auto bude určitě o něco tvrdší. A taky to chce se zvětšováním stabilizátoru nepřehánět - každý mm průměr přidá hodně procent tuhosti navíc. Tak aby z toho nakonec nebylo auto, co jede buď "jako po kolejích" a nebo hned leží na boku >:D -
ypsilon 02.05.10 16:20
thomasino-no nejlepem od HR a na predni a zadni naprave..nevim,proc by to nefungovalo..myslim si,ze tohle nastaveni(comfort..) se tyka tuhosti tlumicu a ne stabilizatoru..jenom tak pro predstavu,tak stabiky na e90 me vyjdou na 9,5 tisice + prace..ale jestli chces kupovat celou sadu,tak proti gustu zadny disputat :-) -
Thomasino 02.05.10 16:10
Tužší stabilizátory? Jaké? Kde? Bude pak fungovat přepínání podvozku mezi Comfort, Normal a Sport? To bych rád zachoval..
Proto varianta druhá sada kol na okruh, kde přední budou o kousek širší nebo lepivější mi přišla jednak méně finančně náročná a navíc zůstane auto na běžné a delší ježdění stále částečně pohodlné jako je nyní :-)
EDIT: no nic, začíná hlavní závod FIA GT na Silverstone, jdu se dívat -
ypsilon 02.05.10 16:05
co-pilot- >:D >:D :yes:
thomasino-ty lepivejsi gumy urcite pomuzou,potom taky castecne tuzsi stabilizatory,zvetseni negativu na predku a prenastaveni podvozku vubec..nebo rovnou kup cely novy a vyhod z gti vse nepotrebne a nadbytecne a je to >:D ;-) -
Thomasino 02.05.10 15:59
« Dotaz pro WL a ostatní - Jak zmenšit nedotáčivost auta?
Dotaz pro White Labela a ostatní: Jak zmenšit nedotáčivost na autě? Jde mi o chování auta na limitu a na okruhu. Podle mě by pomohlo dát na předek širší nebo lepivější gumy, případně nějaký přední spoiler zvyšující přítlak na přední nápravu. Jaké jsou rady a názory? ;-) Díky. -
Thomasino 01.05.10 01:00
« Re: Velký sraz MOJE.AUTO.CZ v SO 8.5. v Brně na okruhu na akci KSA
Založil jsem novou "recenzi" na připravovaný sraz MOJE.AUTO.CZ, takže naši původní debatu tímto s dovolením přesouvám tam ;-)
Zde míním přidat přes víkend mé zážitky s prvním svezením s GTI na okruhu v Brně :-) Ikdyž to bylo částečně lehce a nechtěl jsem ničit gumy, ale občas dostaly chuděrky pořádně zabrat. Nicméne dopadly celkem dobře a nic moc na nich vidět není.. Přidám pak pár postřehů do novinek :-! -