Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 16.06.10 23:26
« Re: Objednán další Golf GTI
Přesně tak. Občas se ti prodejci k těm autům chovají dost šíleně.. Asi jako když jsme viděli na okruhu nového Megana R.S. ještě s převozní značkou, motor ještě syrový a už tomu dávali pořádně pokouřit naplno na okruhu :-O >:-[]
To jsou přesně ty důvody, proč bych si předváděčku nekoupil a proč jsem si objednal raději nové.. -
Vampix(Diesel Power) 16.06.10 23:20
Mojito: Tak mně naopak chování prodejce vůbec ale vůbec neudivuje. Tohle chování najdeš ve směs v každé prodejně. Málo kdo ti dneska doporučí při prodeji auto s turbem po jízdě trošku uklidnit to jen tak namátkově. Jinak čím lepší model se takovému prodejci/servisákovi dostane pod ruku tím víc mu naloží, když sem viděl, jak servisák převážel X6 50i do garáže otvírala se mi kudla v kapse. Problém je, že auta typu GTI si zdaleka nekupují jen lidi co o autech něco ví, viz příběh z opavy, dcerka a vánoce... Takže předváděcí jízda je plný knedlík, kupující laik široký úsměv do stran, sluníčko ze předu na trenkách a jede se podepsat smlouvu ;-\ :no: -
"-- skrytý --" 16.06.10 23:18
Mojito - do Brna jezdím celkem často - pracovně. Nakumuluju si vždycky na 1 den více schůzek a vyrazím. Teď zatím přesně nevím, kdy zase pojedu, ale setkání se nebráním. Pokud se nebudeš smát, když přijedu ve svém nynějším Mondeu TDCi >:D -
white label 16.06.10 23:09
gti trebic
A tos ani na chvíli neuvažoval o jiné barvě, než červené? Na GTI je hrozně "profláklá", zejména od třetí generace dál... navíc v ní zbytečně zanikají charakteristické červené linky na masce...
Pokud máš čas zajeď (jako já kdysi) do Wolfsburgu a tam na nekonečný parkovištích uvidíš i GTI6 ve všech! možných barvách, potom se barva vybírá mnohem snáz... -
"-- skrytý --" 16.06.10 23:01
Mojito - mimo jiné jsem na Porsche původně diskutoval o tom o kolik by šla cena auta dolů, kdyby si ho nechali na nějaký čas jako předváděčku. Po zážitku v Opavě mě ale taková myšlenka rychle opustila. Mimochodem, předváděčka = minimálně 6 měsíců, max 20tis.km a cena mínus 12%... -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 16.06.10 22:53
gti trebic - zajímavá historka :-(
Chování prodejce k tomu autu mi připadá dost neprofesionální,musí mu snad být jasný,že pokud má někdo zájem o GTI,tak má asi ke kárám dost kladný vztah a rozumí jim...neměli by to dělat u žádného auta,když už jsme u toho ;-\ -
"-- skrytý --" 16.06.10 22:33
a Mojito celkem jsi mě udivil s infem, že má Porsche v Brně dva showroomy. Myslel jsem si, že je znám a taková informace by mi neměla uniknout. Mimo jiné ani na svém webu nemají víc adres než Řípskou [odkaz] Kde je ten druhý showroom? Ať jsem chytřejší... Díky ;-) -
"-- skrytý --" 16.06.10 22:28
Mojito - jasně. Řípská. Ten prodejce se jmenuje Jindřich Liber, ale moc jsem ho nepotřeboval. Měl jsem to naštudované a přišel za ním s hotovou věcí. Taky jsem tady sliboval že napíšu něco o tom, jak jsem se jel do Opavy svézt s předváděcím GTi. Hledal jsem na www.volkswagen.cz skladové a předváděcí GTíčka a našel červené s DSG (můj tehdy předběžný kandidát). Měl být v Opavě u Auto Heller jako předváděcí. Zaradoval jsem se, objednal se a jel tam na zkušební jízdu. Přijel jsem na místo a zjistil, že auto není předváděcí, ale bazarové. Mělo najeto 400km. Prodejce byl ale přeochotný a tak jsme se jeli projet. Nejdřív řídil on a tak mě trochu šokoval že v podstatě po 2km jízdy (tj se studeným motorem) přepnul DSG do režimu sport a naložil tomu. Přitom se díval, jak se mi to líbí. No. co na tom, první dojem z toho jak tam DSG sází kvalty a nechá motor vytáčet nad 7tis je zajímavý. zejména si pamatuju, že se mi líbil ten zvuk, ale chování toho prodejce k autu a v podstatě i ke mě mi poněkud nesedlo. Pak mi to půjčil a já se asi půl hodiny vozil a zkoušel jsem si různé režimy, povrchy a rychlosti. To DSG je vychytávka jak se patří. Jedeš městěm a dojíždíš ke křižovatce. Ubereš plyn v 50 a na displeji se ti objeví jak řadí 4, 5, 6, a těsně před křižovatkou zase dolů až k 1. No a když jsme se vrátili tak vytáhnul příběh, jak se to auto dostalo se 400 km do bazaru. Koupil ho tam prý místní podnikatel své dceři jako vánoční dárek, ta se s ním svezla a řekla, pánové a teď to přijde, že ho nechce, že se jí červená nelíbí... Tak milej táta jel a vrátil auto dealerovi a ten ho prodával přes bazar stylem, jaký jsem popsal. Pro mě byl účel splněn. Očuchal jsem si DCC a zjistil, že se GTi dá jezdit každý den do práce a nevypadají ti plomby a tak jsem se rozloučil a jel domů. Prodejce mi pak asi 4x volal, jestli ho koupím a pak volal naposledy a řekl, že má na něj zájemce a že, jestli ho nechci, tak ho prodá. Takže někdo na Opavsku už má radost a já budu čekat až do listopadu ;-\ -
"-- skrytý --" 16.06.10 21:42
Mojito - Jméno prodejce si nepamatuju. Každopádně PORSCHE proto, že je to můj zákazník a znám se se samotným Erwinem Schmidtem - führerem :-)
Thomasino - poslední dobou moc často opakuješ slovní spojení "auto na blbnutí na okruhu" moje zkušenost z Brna a zejména z Mostu jsou, že s žádným sériovým autem (tedy z našich sfér - řekněme do 1 mega) se na okruhu moc zábavy neužije. úplně jiné to je, když se tam svezeš s čímkoliv co nemá SPZ a je upravené na okruhy. Měl jsem 2roky Ford Puma z bývalého Puma Cupu a na to, že tam byl jen dobře udělaný motor 1,7, který měl asi jen 140 koní bylo svezení parádní. Proč? Protože z něj bylo všechno vykuchané a vážil 880 kg, protože měl závodní brzdy a podvozek. Na Brno jsme nafoukali tlumiče víc, na Most míň a jezdilo se. Přitom to auto stálo 150 tyček a kdybych měl čas, tak se to dá zmanažerovat tak, že by i vydělávalo (půjčováním na akce apod). Dále jsem se vozil s několika upravenými BMW, Porsche, což byla samozřejmě paráda ale zajímavý zážitek byl kupodivu i s pěkně upraveným Opelem Calibra 2,0turbo nebo s Mazdou RX (nevím číslo, ale starší model s Wankelem) a dalšími. Více o akcích, kde se s těmito auty jezdí najdeš na [odkaz] Skončil jsem s tím před 3lety z již výše uvedeného nedostatku času.

Třeba pro první generaci GTI je typičtější bílá (zkus si třeba nechat vyhledat fotky na googlu)..., ale jak myslíš, já to s tebou myslel dobře..., aspoň na tom DSG se shodnem... >:-[]
A co kola, 18" Detroit?