Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
"-- skrytý --" 05.07.10 01:05
« Re: GOLF 5 GTI v dnešním TopGearu
Objednavka bola pred viac ako rokom, cize Astra este H-cko 3-dverko ala GTC. Predpokladam ze tvoje tri featuresy boli myslene na novu Astru - takze prve tvrdenie ostava, druhe ale uz hodne seriozne pokulhava (jednotlive komponenty interieru som musel vypodlepovat dobrym polkilom tlmiacej peny aby to tam vrzganim nevyhravalo uz aj len pri sparani v nose:) no a cena.. a hej v tej dobe to bola zlava o akej som nepocul, ale teraz by stacilo prihodit 4 tisicky eur a je z toho Megan RS.
Zajtra to skusim uhrat na prijazd k Brnu nieco po 16hod. SKring samozrejme vrelo doporucujem, hlavne s tou technickejsou castou okruhu budes urcite spokojny.
"btw : co to je VAG borec?" - po novom uz skor VW Group Ultrafan = proste clovek ktory chodi na dovolenky len do miest kde stoji aspon nejaka VW fabrika, svojim detom typujem davaju mena vyhradne podla jedneho z modeloveho radu VW, no proste VW über alles! :-) ...kurna len ci tie auta fakt nie su best vo svojich triedach - najnovsie Touareg a Cayenne, uz len z recenzii to s nimi vyzera moc gut. Ked k tomu pripocitam mojich par exkurzii na VW vyrobnu linku, je takmer nemozne najst dovod preco nie VW. -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 05.07.10 00:22
candyx - pokud sis objednal Astru tak :yes: Povedený design,perfektní interiér,slušná cena - zkrátka dobrej výběr ;-)
Co se týče mě,tak zítra bych chtěl jet první jízdu a Slovakia ring plánuju taky navštívit.Přijeď,budeš vítán!
btw : co to je VAG borec? >:-[] -
"-- skrytý --" 05.07.10 00:06
Thomasi!, Mojito! to cumim ako sa dvom sice len na prvy pohlad VAG borcom pozdava(-lo) GTC. Pre mna rovnake prekvapenie ako pre moje okolie ked som objednal prave Astru, pritom v robote (firma sidli v areali VW) slintam za kazdym Roccom, Mk5 a 6 GTI-ckom, GTD-ckom alebo posledny rok uz zriedkavejsej R32-jke. (GTD a R32 len kvoli designu, resp. zvuku v pripade sestvalca)
Zachytil som tu ze sa zajtra chystate trosku zhodit z dezenov na Brnenskom okruhu. Vzdy ked som sa tam chystal mi do toho nieco prislo. Z SKringu viem ze k tej spravnej "euforii" z pojazdenia na okruhu patri aj trafit spravnu partu ostatnych jazdcov, takze ma to na zajtra docela urputne taha smer Brno. Ste dohodnuti na niektoru konkretnu jazdu alebo pridete pred piatou a uvidite ktore jazdy budu volne? -
Thomasino 04.07.10 22:29
Takový skoro předchůdce Scirocca ;-) >:D
Tvarově se mi moc líbila, ale stejný problém jako jsem měl pak u Rocca, neviděl jsem přes prostřední zpětné zrcátko, ikdyž jsem měl sedadlo až dole :-( A boky a zadek u GTC a OPC se mi díky ostřejším hranám líbí třeba více než u Rocca.. Mojito sorry :-( -
Thomasino 04.07.10 20:56
To já měl trochu v merku už první Focus ST170 s atmosférickým dvoulitrem, ale zase taková bomba to nebyla.. Jen lehce vyladěná první generace Focusu, dělal si kombík..
Samozřejmě je GTI o "trochu" známější a větší pojem >:-[] >:-[]
WL - díky za info, hned mám zase o něco větší přehled.. Ale je pravda, že do příchodu GTI 5 mě ty HotHatche až tak nezajímaly, ikdyž jsem si o nich vždy rád přečetl :-) Třeba ta Astra OPC se mi při uvedení na trh dost líbila, stejně jako běžné Astry GTC (třídveřová Astra) a dokonce jsem o ní uvažoval s motorem 1.8 a 140 koníků - v době kdy jsem vybíral Maxe.. -
white label 03.07.10 23:47
Tady je podstatné spíš to, že právě Golf GTI5 vyprovokoval (nejen) Ford k "charakteově podobnému" HH (v podobě ST s turbem) jako byl GTI5... a ne naopak..., proto jsem napsal, že GTI5 "znovu donutilo konkurenci myslet trochu "jinak"..."
Samozřejmě, že HH které přišly po něm (jako FoST, MéRS) jej logicky mírně překonávaly výkonem motoru a přitom se pokusily dostat na jeho úroveň "universálnosti", k čemuž se Focus ST přiblížil (z přímé konkurence) pravděpodobně nejvíc...
-
Thomasino 03.07.10 23:33
Před pár lety mi přišlo, že HotHatche začínají být o ničem (extrémní Astra OPC apod), až Focus ST mě trochu zaujal a pak s ním Golf 5 GTI ;-) Ve většině testů to byly právě tyto dvě auta, co vítězili a byly jak zábavné, tak použitelné na každý den :yes:
Samozřejmě z dlouhodobého hlediska je ikonický především Golf GTI, protože tuto třídu v roce 1976 založil a naštěstí se pětkovým GTI opět vrátil na její vrchol ;-)
MOJITO - máš SZ :-)