Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.07.10  15:18

« Re: GOLF 5 GTI v dnešním TopGearu

CandyX - těšíme se že dorazíš, rádi mrkneme na tvoji Astru GTC (nebo snad rovnou OPC??) a rádi pokecáme s dalším bláznem do aut ;-) Třeba pak budeš mít i chvilku na to s námi zajet do hospůdky a potkat se tam s dalšími lidmi z MACZ ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.07.10  01:05

Objednavka bola pred viac ako rokom, cize Astra este H-cko 3-dverko ala GTC. Predpokladam ze tvoje tri featuresy boli myslene na novu Astru - takze prve tvrdenie ostava, druhe ale uz hodne seriozne pokulhava (jednotlive komponenty interieru som musel vypodlepovat dobrym polkilom tlmiacej peny aby to tam vrzganim nevyhravalo uz aj len pri sparani v nose:) no a cena.. a hej v tej dobe to bola zlava o akej som nepocul, ale teraz by stacilo prihodit 4 tisicky eur a je z toho Megan RS.

Zajtra to skusim uhrat na prijazd k Brnu nieco po 16hod. SKring samozrejme vrelo doporucujem, hlavne s tou technickejsou castou okruhu budes urcite spokojny.

"btw : co to je VAG borec?" - po novom uz skor VW Group Ultrafan = proste clovek ktory chodi na dovolenky len do miest kde stoji aspon nejaka VW fabrika, svojim detom typujem davaju mena vyhradne podla jedneho z modeloveho radu VW, no proste VW über alles! :-) ...kurna len ci tie auta fakt nie su best vo svojich triedach - najnovsie Touareg a Cayenne, uz len z recenzii to s nimi vyzera moc gut. Ked k tomu pripocitam mojich par exkurzii na VW vyrobnu linku, je takmer nemozne najst dovod preco nie VW.
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 05.07.10  00:22

candyx - pokud sis objednal Astru tak :yes: Povedený design,perfektní interiér,slušná cena - zkrátka dobrej výběr ;-)

Co se týče mě,tak zítra bych chtěl jet první jízdu a Slovakia ring plánuju taky navštívit.Přijeď,budeš vítán!

btw : co to je VAG borec? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.07.10  00:06

Thomasi!, Mojito! to cumim ako sa dvom sice len na prvy pohlad VAG borcom pozdava(-lo) GTC. Pre mna rovnake prekvapenie ako pre moje okolie ked som objednal prave Astru, pritom v robote (firma sidli v areali VW) slintam za kazdym Roccom, Mk5 a 6 GTI-ckom, GTD-ckom alebo posledny rok uz zriedkavejsej R32-jke. (GTD a R32 len kvoli designu, resp. zvuku v pripade sestvalca)

Zachytil som tu ze sa zajtra chystate trosku zhodit z dezenov na Brnenskom okruhu. Vzdy ked som sa tam chystal mi do toho nieco prislo. Z SKringu viem ze k tej spravnej "euforii" z pojazdenia na okruhu patri aj trafit spravnu partu ostatnych jazdcov, takze ma to na zajtra docela urputne taha smer Brno. Ste dohodnuti na niektoru konkretnu jazdu alebo pridete pred piatou a uvidite ktore jazdy budu volne?
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 04.07.10  22:35

thomasino - zadek možná,bok v žádném případě ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.07.10  22:29

Takový skoro předchůdce Scirocca ;-) >:D

Tvarově se mi moc líbila, ale stejný problém jako jsem měl pak u Rocca, neviděl jsem přes prostřední zpětné zrcátko, ikdyž jsem měl sedadlo až dole :-( A boky a zadek u GTC a OPC se mi díky ostřejším hranám líbí třeba více než u Rocca.. Mojito sorry :-(
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 04.07.10  22:23

thomasino - Astra GTC - můj velmi oblíbený kůň :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.07.10  20:56

To já měl trochu v merku už první Focus ST170 s atmosférickým dvoulitrem, ale zase taková bomba to nebyla.. Jen lehce vyladěná první generace Focusu, dělal si kombík..
    Samozřejmě je GTI o "trochu" známější a větší pojem >:-[] >:-[]

WL - díky za info, hned mám zase o něco větší přehled.. Ale je pravda, že do příchodu GTI 5 mě ty HotHatche až tak nezajímaly, ikdyž jsem si o nich vždy rád přečetl :-) Třeba ta Astra OPC se mi při uvedení na trh dost líbila, stejně jako běžné Astry GTC (třídveřová Astra) a dokonce jsem o ní uvažoval s motorem 1.8 a 140 koníků - v době kdy jsem vybíral Maxe..
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 04.07.10  00:05

thomasino- když jsem se o auta tak intenzivně nezajímal,ST pro mě bylo cizí pojem,ale GTI ne ;-)

Odepsal jsem na SZ
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.07.10  00:02

GolfV GTI přišel na trh zhruba o celý rok! dříve, než FocusII ST (konec r. 2004 vs konec roku 2005)... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.07.10  23:50

Jseš si jistý tím, že GTI 5 bylo dříve než Focus ST? Já právě nevím, už si to nepamatuji.. Ale ty jsi kupoval svoje GTI o dost dříve, takže budeš vědět.. Navíc jako externí poradce pro VW to musíš vědět!
    >:-[] >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.07.10  23:47

Tady je podstatné spíš to, že právě Golf GTI5 vyprovokoval (nejen) Ford k "charakteově podobnému" HH (v podobě ST s turbem) jako byl GTI5... a ne naopak..., proto jsem napsal, že GTI5 "znovu donutilo konkurenci myslet trochu "jinak"..."
    Samozřejmě, že HH které přišly po něm (jako FoST, MéRS) jej logicky mírně překonávaly výkonem motoru a přitom se pokusily dostat na jeho úroveň "universálnosti", k čemuž se Focus ST přiblížil (z přímé konkurence) pravděpodobně nejvíc...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.07.10  23:33

Před pár lety mi přišlo, že HotHatche začínají být o ničem (extrémní Astra OPC apod), až Focus ST mě trochu zaujal a pak s ním Golf 5 GTI ;-) Ve většině testů to byly právě tyto dvě auta, co vítězili a byly jak zábavné, tak použitelné na každý den :yes:

Samozřejmě z dlouhodobého hlediska je ikonický především Golf GTI, protože tuto třídu v roce 1976 založil a naštěstí se pětkovým GTI opět vrátil na její vrchol ;-)

MOJITO - máš SZ :-)
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 03.07.10  23:24

thomasino - nevím,zda má na tom ST nějakou zásluhu,u mě je ikonický HH pouze GTI :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.07.10  23:22

« Re: Výlet od jezera Lago Di Garda na STELVIO a Passo di Gávja u Valfurvy

Díky za pochvalu Poustniku ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 03.07.10  23:10

« Re: Výlet od jezera Lago Di Garda na STELVIO a Passo di Gávja u Valfurvy

Mě se líbí víc jiné, ale pěkné to máš. Cestičky pro ty, co rádi kroutí volantem.... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.07.10  23:01

Tak, tak.. Pětkové GTI dalo velmi slušný základ a podílelo se spolu s Focusem ST na "znovuzrození" HotHatchů ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 03.07.10  00:21

white label - mě?Vůbec nic >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.07.10  23:37

To víš, že jo (i když jsem to taky neviděl poprvé)..., ale co budu zrovna tobě tady vyprávět o pětkovém GTI (s DSG k tomu)...
    ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 02.07.10  23:29

white label - dmeš se pýchou,co? >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…