Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 06.07.10 21:21
« Re: Golf GTI na okruhu v Brně - konečně video
Tak konečně se podařilo vložit na web první video ze tří, pokud máte zájem mrkněte na tento odkaz ;-)
[odkaz]
Přepnout můžete na kvalitu videa 480p, myslím že kvalita je ucházející i po té komprimaci ;-) Původně jsem chtěl dát ve vyšší kvalitě, ale nechtělo to projít, snad později zkusím ve větším rozlišení..
Jdu natáhnout zbývající 2 části ;-) -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 06.07.10 17:16
« Re: GOLF 5 GTI v dnešním TopGearu
candyx - tos byl ty v té bílé Astře s černejma paprskama co ses mi pernamentně lepil na pr.el? >:-[] >:-[]
Máš ji pěkně vymazlenou,jen elektrony bych vyměnil :-(
thomasino - já byl spokojenej pouze s druhým kolem,pak jsem OPĚT klasicky začal moc brzo najíždět do zatáček i když jsem si 1000 x říkal,že si to budu hlídat 8-s 8-s :no: :no:
Pokud tento nešvar odstraním a budu později brzdit,tak snad 2:40 - 2:43 dám :-| :-|
btw : Sosnová žere gumy,spíš Slovakia ring -
"-- skrytý --" 06.07.10 14:38
Zo spomenutych je to ta najnizsia kubatura a zaroven pre sirsie spektrum stylu jazdenia asi najpouzitelnejsia. OPC som dilerovi po polhodke jazdenia odovzdal - to by som do roboty radsej jazdil s MHD ale inac je to samozrejme nesputana bestia - zial tak trosku dost predohrabka a tiez trosku uskakana koza. 18stovka mala pomerne dost z toho atmo-fun faktoru ked tocis tocis a ono to stale viac a viac tlaci do sedadiel - pochopitelne clio RS to nebolo. Asi vseobecne na preplnanych motoroch je trosku nedotiahnute ze sice medzi 2500-3000ot. ta ide precedit cez operadlo ale potom vyssie ako keby to uz netahalo. Zlepsilo sa to az po vymene intercoolera, o par mm sirsieho komplet vyfuku, vyhodeni z dvoch toho mensieho katalizatora a softwarovej uprave. -
Erl 06.07.10 13:10
« Re: Golf GTI opět na okruhu
Thome : auta a ženský se nepujčujou >:D >:-[]
moje ostatní časy bohužel nezjistím... že já blbec tu kartu nenaformátoval
:-( Ale někdy se zase stavím a tentokrát v lepší stopě a prázdnou kartou >:D
Peta : půjčit se tam určitě něco dá... Ale na volný jízdy můžeš jet asi s čímkoli. Jen je otázka jestli to má smysl... -
"-- skrytý --" 06.07.10 12:53
Tome, Mojito vcera druhe tretie kolo moc moc dobre pojazdenie! Po rychlej kontrole gum a brzd som dal frisky uprch z arealu, ospravedlnujem sa nestihol som vam ani Nazdar zakricat. V stvrtom kole uz chladiaca v Astre ukazovala 107C tak bol najvyssi cas nechat ju vydychat tie tiahle zakruty pod plnym. Okruh je vlastne cely taky nejaky iba na cistu stopu bez nejakej technickej zabavnej pasaze, radicka behala len medzi 3-5. Vhodnejsie auto na Brnensky okruh si viem predstavit nieco 300+PS a na zadnej naprave. Niekto sa na auto.cz rozpisoval o Sosnovej a to mi pride ze by mohla byt zabavnejsia alternativa pre nase auta.
Na astre si znizeny podvozok spravne prekukol, 15mm s tuhsimi tlmicmi od vyroby a k dalsim 15mm dole som jej dopomohol Eibach kitom. Nedotacavemu prejavu vyrazne pomohol zadny stabilizator - pre mna zatial nepochopena zalezitost ze 10kg ocelova pokrutena tyc za 140libier pod zadnou napravou spravi take "kuzla" so zadkom auta - z pokecov som postrehol iba ze to nejak prenasa zatazenie vonkajsieho kolesa na vnutorne... Uz ale viac mesiacov chcelo posetrit na diferak s obmedzenou svornostou od Quaife - netrufam si povedat ze by to z auta urobilo polovicu z permanent stvorkolky ale preblikavanie trakcnej to zminimalizovalo tak na 10-20% oproti povodnemu otvorenemu diferencialu. -
PeT-a (RSKa) 06.07.10 12:46
Chlapi a jak je to s půjčováním auta na okruh?? Někde sem četl, že si lze za pár tisíc půjčit nějaké BMW1, je to pravda?? Jinak je vůbec nějaký výkonový limit na jízdu na trati nebo tam můžu přijet dejme tomu třeba s Octavkou?? >:D >:D -
Thomasino 06.07.10 12:26
Bylo to na pytel nejdříve kvůli provozu, pak kvůli dešti, pak taky kvůli chlazení.. Ale když jsem změřil na videu kola od stadionu (pod tou konstrukcí co je přes trať) a zase na stadion, tak jednou bylo na stopkách 2:52,7 a podruhé 2:53,2 :-)
Ale rozhodně je co zlepšovat, nebyl jsem se sebou vůbec spokojen a s počasím už vůbec ne! >:D >:D -
Thomasino 06.07.10 12:11
« Golf GTI opět na okruhu
Tak jsme včera vyrazili zase na okruh, ale počasí nám nepřálo :-( Jen co jsme vyjeli na trať, spustil se mírný déšť, který občas polevil, někdy zase zesílil.. Mám nějaké záběry z kamery, aspoň na videu vidím tu spoustu chyb co jsem udělal >:-[] Dast často utahuji zatáčky moc brzo a ztrácím na výjezdu ;-\
Nejlepší čas na kolo byl 2:53 min - takže je hodně co zlepšovat. Pokud budu lépe najíždět do zatáček a zavčas brzdit, dá se podle mě dostat alespoň na 2:45 ;-) -
Thomasino 05.07.10 23:15
CandyX - jakou máš teda tu Astru? Já se tak připravoval na jízdu a ladil uchycení stativu, že jsem se zapomněl na ni jít podívat a pak jak pršelo, tak to taky nějak nešlo :-( Máš tam nějaké úpravy? Vypadalo to na snížený podvozek.. Ještě něco? ;-) -
Thomasino 05.07.10 15:34
A co říkáš na tyhle kola? Teoreticky by měly jít na GTI, ikdyž bude vnější část ráfku o 13mm více ven než nyní, ale zase bude guma 235/40 jako máš ty, takže ta bude přečnívat jen o 6mm :-)
Snad se to vejde, rozšíří se rozchod, na okruhu to bude lépe sedět ;-) Když se nevejde, prodám ti je na Rocco se slevou >:-[] Tam se vejdou určitě, na to jsou dělaný..
[odkaz]