Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 06.07.10 23:03
« Re: Golf GTI na okruhu v Brně - konečně video
Thomasino: Tak papírově bys ani na rovince Cliu nějak ujíždět neměl, ale jak píšeš, své na tom má samozřejmě Co-pilot a cílem mého příspěvku bylo se opět na příští jízdě dostat na sedadlo spolujezdce >:-[] >:D >:D ;-) Ale spíše jsem sledoval, jak ti pak ujížděl, když se před tebe dostal, ale pak jsi jej zase dohnal, pokud to byl na tom videu on, přecejen to počasí se tentokrát nevyvedlo ;-\ -
Thomasino 06.07.10 23:02
Já to tam psal, včera jsem šel dovnitř zatáčky moc brzo a pak je pomalý výjezd, my tomu s Laďou říkáme "Mojitova chyba" :-) Přesně to samé dělal v květnu, když jsem s ním jel jako závaží já. Mojito může potvrdit, že při první jízdě mi to šlo asi o kousek lépe, to zase dělal závaží on mě :-(
Jedno malé pivo jsem platil navíc já, ale zase za mě někdo zaplatil neperlivou vodu, asi Berustina, takže mě se to v podstatě srovnalo >:-[] -
"-- skrytý --" 06.07.10 23:00
« Re: GOLF 5 GTI v dnešním TopGearu
Mojito - dakujem za pochvalu kary, ku kolesam nie si sam co ma vyhrady, tym ze nie su chromove aj na obvode opticky zvacsuju svoj priemer a kvoli cene a komfortu nechcem nic vacsie. Mal si dojem ze by mali byt designom menej "hranate"? K tej simulacii privesneho vozika sa priznavam, po par zakrutach ma napadlo ze robit to niekto mne tak som z toho docela nervozny ...som ta teda radsej predbehol ;-) -
Thomasino 06.07.10 22:58
Rone, to není ani tak i Cliu, to je přibliženě nastejno jako Rocco a GTI, ale spíše o jeho pilotovi, který to umí v zatáčce řídit dobře :-) V zatáčkách mě Co-Pilot stahoval, hlídal jsem si ho dlouho ve zpetném zrcátku, ale na rovince jsem se mu zase trochu vzdálil.. Pak jsem ale probrzdil jednu zastávku na konci stadionu a když jsem viděl, že jak bílá Astra GTC, tak Co-Pilot jsou za mnou, tak jsem je pustil a nechal je jet.. Dal jsem půlkola volnější tempo a trochu chladil, abych měl před sebou zase volnou trať.. -
Matheas Ropak 06.07.10 22:58
Thomasino
souhlas dost často si jel mimo stopu šlo to vidět , když Ti mojito ujížděl jel stopu blíž vnitřku >:-[] tudíž jsi byl v zatáčkách dost pomalý . zde je jedna jízda z okruhu [odkaz]
Jo jinak někdo za mě včera platil malé pivo Kdo to byl :-( nerad jsem dlužníkem :-( -
Ronault. 06.07.10 22:56
Thomasino: Já to tam teda ještě neřídil, ale taky jsem si místy říkal "Thomasíííno tooooč úúúž" >:-[] Ale jinak jsi jel pěkně, kolo od kola lepší :-) Teda alespoň mě to tak z toho videa přišlo, jakožto téměř profesionální závaží >:D -
"-- skrytý --" 06.07.10 22:55
Ojoj videa silno pozeratelne! :yes: :yes: Keby sa dal snimat sirsi zaber, tak v 1.videu sa aj snad v tom pravom spetaku uvidim. Uz len zvuk vyvolava akutnu potrebu zobrat do ruky kluc od auta.
K starsim prispevkom: S Corsou OPC poznam dvoch chalanov v SR a davam ti plne za pravdu ze je to skvele auto. Snad len skoda toho pomeru sirka/vyska. Srdce Ti ale rozhodne spravne pre GTI zahorelo:) Predpokladam v Corse sa Ti tiez hodne lubili tie skvostne sedacky. A ten motor som kvoli jeho "Mr.Jekyll/Mr.Hyde" povahe chcel mat takmer za kazdu cenu. Aktualne je to naladene na 220PS / 330Nm, max.krutak je ale len v uzskej spicke, v rozmedzi 2500-5000ot je priemer 270Nm. Presne ako pises, v kopeckoch bol 25%-ny rozdiel v objeme znatelny v stiahnutych dlzok. (nemyslim teraz kolo ked som uz musel zacat s chladenim) Jednou z vlastnosti ktore som pri aute hladal je zabavnost co asi pre vacsinu z nas znamena zakruty a potom este zakruty;) ...v priamke by bol ktorykolvek HH porieseny kdejakym SUV alebo mastodontnym Audi - ale fuckovat do takych aut >:D -
Ronault. 06.07.10 22:54
Tak jsem zkoukl videa... Počasí evidentně moc nevyšlo. Na prvním videu pěkný vyrovnaný souboj s Mojitem, ale jak jde vidět, tak i Mojito na okruhu brzdí, ne že ne >:-[] >:D Na druhém videu mě překvapila ta Felície >:D Tuning, tuning, ale koně nikde >:-[] >:D A na třetím videu mě překvapil Erl, teda ne on, trasu přecejen nezná tak dobře jako ostřílení Břňáci, ale že ve stoupání k cílové rovince bych těch 160 kW čekal rychlejší než GTI :-O Ale co už.
Jinak jak jinak, Clio RS s Co-pilotem za volantem se stává naprosto nedostižným vozidlem a nebýt nutných pauz na chlazení, tak byste jen koukali na jeho výfuk >:-[] >:-[] >:-[] :yes: -
Thomasino 06.07.10 22:54
A chčije a chčije.. To třetí video jsem tam dal schválně proto tak dlouhý, aby byly dobře vidět ty posmínky... Ono teda pak spíše nebylo vidět nic a jen jsem tušil před sebou někde Co-Pilota a dával si hodně bacha, abych ho někde nesejmul.. Nicméně jsem po chvilce trochu přidal a testoval chování GTI na velkém dešti a překvapivě drželo o hodně více než jsem čekal :-)
EDIT: odkazy na videa jsem hodil samozřejmě také přímo do recenze.. -
Thomasino 06.07.10 22:52
ERL, to je jasný. Já tam byl podruhé a taky jsem dělal spoustu chyb, je to tam i vidět :-O Nějak jsem od minule zapomněl ideální stopu. Před první jízdou jsem trénoval na PC se Seatem Cupro z WTCC a bylo znát, že jsem se tu ideální stopu aspoň trochu naučil. Tentokrát jsem "netrénoval" a nějak se nesoustředil, dost často jsem do těch zatáček chodil moc brzo. Ale to esíčko za farinkou, jak jsem tě za ním dojel a předjel, tak to jsem zrovna vyjímečně trefil ideálně a měl slušnou rychlost na výjezdu, proto jsem tě najednou dojel tak brzo ;-) -
Matheas Ropak 06.07.10 22:43
Erl
tak to je slušný čas na to , že jste měli o 10Kg křídel v břichu více. >:-[]
Tailo2
parťík ze škodovek a ani jsme si nestihli pokecat :-(
Beru
nemáš zač >:D >:D
Thomasino
video paráda
mojito
:-( :-( :yes: :yes: :yes: -
Erl 06.07.10 22:42
thomasino pěkný videa :yes: :yes: :-)
mě to šlo jen 360p, takže by to mohlo být i lepší...
ještě k tomu úvodu... já jsem vždycky radši rovnou pouštěl, protože jsem zatím poznával trať-bylo to vydět i na brždění kde byly dost velký rezervy a thomasino mě tam dost dojížděl... -
Thomasino 06.07.10 22:41
Už je tady i to třetí s Erlem a hned ze začátku je vidět jak Erla předjel Co-Pilot..
Musím ale pro úplnost napsat, že já jsem jel bez záteže (pokud nepočítám zbytečně plnou nádrž), kdežto Mojito (1.video) a ERL (3.video) měli na místě spolujezdce závaží :-) Stejně tak vlastně i CandyX se svoji bílou Astrou GTC (asi 1,6 Turbo s vylepšeným podvozkem), který měl svoji drahou polovičku jako vyvažovací závaží >:-[]
Co říkáte na kvalitu videa? Pokud jste si to teda přepli na větší zobrazení a řádkování 480p ;-)

S Co-Pilotovým Cliem to bude podobné, on je rychlejší v zatáčkách, já na výjezdu a na rovince. Taky podle času zajetého na Sachsenringu, jsou časy našich aut dost podobné:
VW Scirocco 2.0 TSI 1:47,46
Ford Focus ST 1:47,98
VW Golf GTI 1:48,65
Seat Leon Cupra 1:49,36
Renault Clio RS R27 1:49,69
Pro srovnání:
Porsche Cayman S 1:41,13
Nissan 370Z 1:43,53
Focus RS 1:45,00
:-) :-) :-)
Údaje z posledního AutoTip SportsCars, kde je přehled těchto časů..