Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Co-pilot 15.07.10 22:45
« Re: Jak poskládat perfektní HH (podle AUTOCARU)
Thomasino - Nejde říct, že by byl předešlý Mégane vrcholem automobilové krásy, ale tak hanlivě jako ty bych se o něm nevyjadřoval. I když se ti nemusí líbit, tak originalitu mu nelze rozhodně upřít. A to je třeba v dnešní "unifikované" době ocenit. Navíc při vědomí jeho kvalit a nabídky řidičských zážitků bych ten design s lehkým srdcem přešel... ;-) -
Thomasino 15.07.10 22:27
« Re: Jak poskládat perfektní HH (podle AUTOCARU)
Neboj, už s tím výběrem kol končím >:-[]
Také mě překvapilo, že tam nebyly nějaké částí z Renaultu :-) Třeba podvozky umí asi opravdu dobře a ne jen posledních pár let. Ten znak sice moc nemusím, ale divizi z Dieppe dost uznávám :-) ;-) A takového Megana R26.R bych si rozhodně dovedl v garáži představit, samozřejmě jako druhé auto ;-) Sice je děsně ošklivý, ale ta účelnost! :-! -
Co-pilot 15.07.10 22:23
« Re: Jak poskládat perfektní HH (podle AUTOCARU)
Thomasino - Tahle kola (WSP) rozhodně vypadají hodně dobře a originálu se blíží převelice (přiznávám, nejsem takový znalec jako Label). Obávat se kvality snad není důvod, takže pokud zvolíš tyto, tak dle mě určitě (min. designově) dobrá volba, jedna z nejlepších možných (alespoň mezi všemi těmi ráfky, které si sem v posledních dnech dal a že jich bylo... :-) ) :yes:
Jinak k tomu skládání perfektního HH v Autocaru zapomněli na jeden bod, a to, že znak by měl perfektní HH mít z Renaultu. >:-[] :-) -
Thomasino 15.07.10 21:47
« Re: Jak poskládat perfektní HH (podle AUTOCARU)
To snad néé. Navíc to ta firma pokud vím už nějaký rok prodává a prodává toho hodně, tak kdyby to byly nějaký plečky, asi by se toho tolik neprodávalo nebo bychom o tom slyšeli. Ještě se trochu poptám kolem.. To červené pětkové GTI na velkém srazu po KSA je mělo taky, podle toho že měl podbarvení spíše tmavě šedé než černé.
Na těch fotkách na webu k tomu disku je podbarvení jak šedé, tak černé. Musím zjistit jak objednat to černé, to se mi líbí více a tak to má hlavně vypadat ;-) Ikdyž na údržbu to bude horší, ale zase ne o tolik :-) -
Thomasino 15.07.10 20:46
« Re: Jak poskládat perfektní HH (podle AUTOCARU)
No vidíš, taťko, měl jsem tě poslechnout aspoň s těmi koly. S pětidvéřem nevím, určitě by mi chyběly :-( kdybych tehdy věděl, že nepůjdou objednat ty 17" Rondelly ala GTI, šel bych do nich, ikdyž bych musel vycálovat o 30 tisíc více :-O :'-( Za kola 18T a za druhé disky 17" na zimáky dalších 12T ;-\
STále přemýšlím, jak ty kola pořešit, asi budu muset lehce zariskovat a vzít WSP ala GTI..
DSG bych sice občas ocenil, ale zrovna v těch chvilkách, když se s GTI opravdu bavím (okresky a okruh), rozhodně toho manuálu nelituji ;-) Je přesný, radost si zakvedlat! :yes: -
Thomasino 15.07.10 20:33
« Re: Jak poskládat perfektní HH (podle AUTOCARU)
Koukám, moc pěkná diskuze se tady rozběhla!! :yes: ;-)
To že v AutoCaru je hned 2x Golf GTI mě samozřejmě moc těší, ikdyž třeba DSG nemám :-) Občas bych ale DSG rozhodně bral, třeba dneska ráno při popojíždění v centru Brna jsem na něj myslel, že to neustálé mačkání spojky je dost otravné :-(
Z mého pohledu bych bral GTI s DSG jako auto na každodenní ježdění, dlouhé přesuny. K tomu bych ale přece jen chtěl druhé auto, nějaké starší a zábavné (stejně jako to vyhodnotil AC s těmi staršími auty), které bude s manuálem a používal bych ho pro svezení na okreskách a na okruhu. Třeba zrovnu mou oblíbenou Hondu Civic Type R, přesně ten model uvedený v AutoCaru - nedávno jsem o něm psal, že jako druhé auto na okruh super! >:D -
white label 15.07.10 18:42
« Re: Jak poskládat perfektní HH (podle AUTOCARU)
S tím malým rozdílem v praxi souhlasím, ovšem to nebyl zdaleka důsledek DSG, ale především podstatně nižší hmotnosti GTI (má přece jen přední náhon a o dva válce méně), která nejen ukrajuje velkou část dynamiky z těch 250 koní, ale způsobuje i (zejména díky těžšímu šestiválci) znatelně větší nedotáčivost.
Navic max. krouťák přeplňovaného čtyřválce byl svým dosahem již od nízkých otáček, ale i svým rozsahem lépe vužitelný, než u většího atmosf. šestiválce (GTI 280Nm 1800-5000ot./min, R32 320Nm 2800-3000ot./min)
Kdybys tehdy přesedl z R32 s DSG do GTI s DSG (stejně jako já tehdy v jendom dni) měl bys mnohem reálnější představu o rozdílu mezi R32 a GTI. Navíc jsem jezdil (bezprostředně po sobě) i s GTI v manuálu a v GTI s DSG, GTI s DSG bylo nejen rychlejší při akcelaraci (nemluvě a launchcontrol), ale působí i silnějším dojmem (subjektivně). Navíc mělo lepší zvuk, např. při ostřejší jízdě častěji "střílelo" do výfuku...a že je s DSG klasický HH mnohem universálnější je jasné...