Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Co-pilot 15.07.10 22:45
« Re: Jak poskládat perfektní HH (podle AUTOCARU)
Thomasino - Nejde říct, že by byl předešlý Mégane vrcholem automobilové krásy, ale tak hanlivě jako ty bych se o něm nevyjadřoval. I když se ti nemusí líbit, tak originalitu mu nelze rozhodně upřít. A to je třeba v dnešní "unifikované" době ocenit. Navíc při vědomí jeho kvalit a nabídky řidičských zážitků bych ten design s lehkým srdcem přešel... ;-) -
Thomasino 15.07.10 22:27
Neboj, už s tím výběrem kol končím >:-[]
Také mě překvapilo, že tam nebyly nějaké částí z Renaultu :-) Třeba podvozky umí asi opravdu dobře a ne jen posledních pár let. Ten znak sice moc nemusím, ale divizi z Dieppe dost uznávám :-) ;-) A takového Megana R26.R bych si rozhodně dovedl v garáži představit, samozřejmě jako druhé auto ;-) Sice je děsně ošklivý, ale ta účelnost! :-! -
Co-pilot 15.07.10 22:23
Thomasino - Tahle kola (WSP) rozhodně vypadají hodně dobře a originálu se blíží převelice (přiznávám, nejsem takový znalec jako Label). Obávat se kvality snad není důvod, takže pokud zvolíš tyto, tak dle mě určitě (min. designově) dobrá volba, jedna z nejlepších možných (alespoň mezi všemi těmi ráfky, které si sem v posledních dnech dal a že jich bylo... :-) ) :yes:
Jinak k tomu skládání perfektního HH v Autocaru zapomněli na jeden bod, a to, že znak by měl perfektní HH mít z Renaultu. >:-[] :-) -
Thomasino 15.07.10 21:47
To snad néé. Navíc to ta firma pokud vím už nějaký rok prodává a prodává toho hodně, tak kdyby to byly nějaký plečky, asi by se toho tolik neprodávalo nebo bychom o tom slyšeli. Ještě se trochu poptám kolem.. To červené pětkové GTI na velkém srazu po KSA je mělo taky, podle toho že měl podbarvení spíše tmavě šedé než černé.
[odkaz]
Na těch fotkách na webu k tomu disku je podbarvení jak šedé, tak černé. Musím zjistit jak objednat to černé, to se mi líbí více a tak to má hlavně vypadat ;-) Ikdyž na údržbu to bude horší, ale zase ne o tolik :-) -
Thomasino 15.07.10 20:46
No vidíš, taťko, měl jsem tě poslechnout aspoň s těmi koly. S pětidvéřem nevím, určitě by mi chyběly :-( kdybych tehdy věděl, že nepůjdou objednat ty 17" Rondelly ala GTI, šel bych do nich, ikdyž bych musel vycálovat o 30 tisíc více :-O :'-( Za kola 18T a za druhé disky 17" na zimáky dalších 12T ;-\
STále přemýšlím, jak ty kola pořešit, asi budu muset lehce zariskovat a vzít WSP ala GTI..
[odkaz]
DSG bych sice občas ocenil, ale zrovna v těch chvilkách, když se s GTI opravdu bavím (okresky a okruh), rozhodně toho manuálu nelituji ;-) Je přesný, radost si zakvedlat! :yes: -
Thomasino 15.07.10 20:33
Koukám, moc pěkná diskuze se tady rozběhla!! :yes: ;-)
To že v AutoCaru je hned 2x Golf GTI mě samozřejmě moc těší, ikdyž třeba DSG nemám :-) Občas bych ale DSG rozhodně bral, třeba dneska ráno při popojíždění v centru Brna jsem na něj myslel, že to neustálé mačkání spojky je dost otravné :-(
Z mého pohledu bych bral GTI s DSG jako auto na každodenní ježdění, dlouhé přesuny. K tomu bych ale přece jen chtěl druhé auto, nějaké starší a zábavné (stejně jako to vyhodnotil AC s těmi staršími auty), které bude s manuálem a používal bych ho pro svezení na okreskách a na okruhu. Třeba zrovnu mou oblíbenou Hondu Civic Type R, přesně ten model uvedený v AutoCaru - nedávno jsem o něm psal, že jako druhé auto na okruh super! >:D -
white label 15.07.10 18:42
S tím malým rozdílem v praxi souhlasím, ovšem to nebyl zdaleka důsledek DSG, ale především podstatně nižší hmotnosti GTI (má přece jen přední náhon a o dva válce méně), která nejen ukrajuje velkou část dynamiky z těch 250 koní, ale způsobuje i (zejména díky těžšímu šestiválci) znatelně větší nedotáčivost.
Navic max. krouťák přeplňovaného čtyřválce byl svým dosahem již od nízkých otáček, ale i svým rozsahem lépe vužitelný, než u většího atmosf. šestiválce (GTI 280Nm 1800-5000ot./min, R32 320Nm 2800-3000ot./min)
Kdybys tehdy přesedl z R32 s DSG do GTI s DSG (stejně jako já tehdy v jendom dni) měl bys mnohem reálnější představu o rozdílu mezi R32 a GTI. Navíc jsem jezdil (bezprostředně po sobě) i s GTI v manuálu a v GTI s DSG, GTI s DSG bylo nejen rychlejší při akcelaraci (nemluvě a launchcontrol), ale působí i silnějším dojmem (subjektivně). Navíc mělo lepší zvuk, např. při ostřejší jízdě častěji "střílelo" do výfuku...a že je s DSG klasický HH mnohem universálnější je jasné...