Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.08.10  21:50

« Re: Skvělé volné jízdy Brno 5.8. - 3.video

Jak moc to kdo/kdy/kde pozná, je na další debatu, ale tvrdit, že si vzali pevnější pětidveřovou karoserii je mimo, podobně jako s tím XDS. Byly doby, kdy jsem obvolával motoristické redakce a upozorňoval je na podobné "překlepy" (to byl v Červenka ještě v Autocaru), ale to už jsem dávno vzdal, většina reakcí byla spíš ješitných a o uvedení na pravou míru v příštích číslech nechtěli raději ani slyšet. Je fakt, že Autocar tenkrát patřil k těm méně chybujícím a rozumějším...

P.S. Umístit zadní airbagy je konstrukčně/prostorově (logicky) spíš snažší do třídveř. karoserie, než do pětidveřové, případně to může být stejně náročné, podle konkrétního umístění...
    Napiš nějaký "případ", kdy to bude u 5 dv. konstrukčně jednodušší, nebo méně náročné na prostor k zástavbě...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.08.10  21:33

« Re: Skvělé volné jízdy Brno 5.8. - 4.video

Tak konečně se podařilo nahrát také poslední 4.video:

[odkaz]

A znovu odkaz na Caterhamy, Radicaly, Arialy a KTM, ať je to kompletní :-)
    [odkaz]

Pro souhrn ještě předchozí 3 videa:

[odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.08.10  21:30

Ty jsi nenapravitelný >:-[] >:D >:D
    Otázka je, jestli v dnešní době vysokopevnostních plechů vůbec někdo pozná rozdíl v tuhosti 3D a 5D, ať je tam nebo tam. Každý budeme věřit tomu svému, ok? ;-) :-) Argumenty pro oboje mají jistou logiku, těžko říct. Airbagy nejsou argument, mimochodem, to může být způsobeno také horším konstrukčním řešením jejich umístění atd. To by se dalo rozebírat dlouze :-! Samozřejmě, že bude vždy "sportovnějí" 3-dvéřové auto, jednak většinou lépe vypadá, je o zadní pár dveří lehčí a image je prostě image! ;-)

P.S.: Ty kola vypadaly dobře i na živo, dokonce lépe než moje :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.08.10  21:24

Krátké video z jízd Caterham Academy a Light Weight, kdy nakonec nejeli závod, ale jezdili kola o nejrychlejší čas:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.08.10  20:46

Jistě, jako každá barva a tmavá zvlášť...
    Dobře, tak S4 sedan vs S5 coupé a M3 sedan vs M3 coupé, ať se nevymlouváš na páté dveře...
    Výstuhu ve formě B sloupku má pochopitelně i 3dv., jen je částečně zakrytá plechem karoserie. Celý bok zadní části je mnohem pevnější (po celé délce pevně spojený s prahem i střechou) a tím i bezpečnější, proto se např. airbagy pro zadní cestující nabizejí za přípl. jen u pětidveř. Golfu.
    Samotné pevně vlepené zadní boční sklo třídveř. verze je něco jiného, než spouštěcí sklo v zadním páru dveří pětidveř. verze.

P.S. Hlavně si měl Červenku upozornit, že Golf GTD se už dobrých pár měsíců dělá sériově s XDS (jako GTI), což by už mohl taky vědět, když s ním teď tak často jezdí a ještě o něm píše podrobný test..., vzhledem k tomu, že mají zadní ledsvětla sériově (nejsou na seznamu přípl. výbavy), mělo by mít logicky XDS i jejich GTD, takže ten popis jak jejich GTD XDS chybí je velmi pravděpodobně docela komický (placebo efekt funguje všude)...
    Jo a dost jim chybí parkovací senzory (měli se mě zeptat >:-[] )
    Jinak s těma kolama s nima u GTD souhlasím.
    Ty origo 17" na GTD vypadají naživo opravdu skvěle a k méně sport. charakteru GTD (proti GTI) se hodí i rozměr 225/45 R 17, navíc není tak nutný DCC k vůli komfortu...
    Jo a s tím DSG nakonec dostal rozum i Honza Červenka... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.08.10  20:11

No nevím, nějakou logiku to určitě má.. Mezi těmi dvěřmi u pětidvéřáku je pevný sloupek, tedy silná výztuha a otvor na dveře je tím pádem o hodně menší.. Karbonová střecha u M3 může mít úplně jiné důvody.. Sportback má zase velké zadní páté dveře.. Navíc kupé jsou vždy hodně o image, což vysvětluje mnohé :-)

To testovací GTD jsem tam viděl, nebylo moc čisté a bylo v garáži, moc ta barva nevynikala. V první chvilce jsem myslel, že je to černé. Ale umyté a na slunku vypadá určitě o 200% lépe ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.08.10  19:59

Thomasino
    Naprosto logicky je to nesmysl, ať už to řekl kdokoli...
    Nějakých deset čísel navíc u předního páru dveří je pořád mnohem menší "problém", než další "metr" dalšího páru dveří..., čili "argument" hodný spíš úsměvu... Proč se asi zadní pár dveří u cestovních závodních vozů svařoval ke karoserii. Proč se u trojkového Golfu VR6 nabízel opravdu extrémní tuning jen pro 3dv. karoserii bez střešního okna...?
    Podle této "logiky" by byl např. pevnější S5 sportback, než S5 coupé, M3 v sedanu, než v M3 kupé (podobně M5 vs M6), ale proč ti potom třeba na M3 kupé (a M6) klidně dají sériově carbonovou střechu (pokud nechceš šíbr) a u sedanu M3 (a M5) ji vůbec nelze mít?

P.S. V testu GTD se mi líbilo, jak vybírali barvu a skončili u carbon-steel grey, první kterou vynechali byla (podle nich) "pouťová" červená...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.08.10  18:21

No třeba GT-R by jsme klidně nadělili, ale třeba tomu malýmu starýmu Cliu RS nebo těm emtrojkám určitě ne :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 06.08.10  18:08

thomasino - je mi to jasný,ale klukům by bylo trapně,kdybych jim nadělil kolo >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.08.10  17:49

ááá, Mojito se probudil >:-[] >:D >:D

Chybělo tam nějaký pořádně zelený auto!! ;-)

Ale mám pro tebe na videu krásného zeleného Caterhama ;-)
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 06.08.10  17:47

ajin - trošku jste se tam shlukli 8-s >:-[]
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 06.08.10  17:45

« Re: Více než skvělé volné jízdy Brno 5.8. - video

co-pilot - už jsem si všiml,pak si jezdil parádně a líbil se mi tvůj nájezd do zatáčky za stadionem :yes:
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 06.08.10  17:42

« Re: Volné jízdy dnes více než skvělé - první video

thomasino - to šedý Clio,BMW a co-pilot :yes: :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 06.08.10  17:38

« Re: Volné jízdy dnes více než skvělé - první video

ronault - tak to je hnus fialovej ;-\ ;-\ :no:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.08.10  17:28

WL - to ty jsi mi tvrdil, že třídvířko GOLF je ve zkrutu pevnější než pětidvířko, že jo?? Tak si přečti v posledním TopGearu test Golfu GTD od Honzy Červenky. Schválně jsem se ho na to včera na okruhu ptal, jelikož psal že 5-ti dvéř je pevnější a mě to trochu překvapilo. Říkal, že třídvířko má moc velký dveře a tudíž je logicky méně pevné.. Asi něco jiného je to u dvoudvéřového Caymana, kde nemusí být velké dveře protože nemá zadní sedačky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.08.10  17:12

A to jsem některé řeči raději vystřihl i s obrazem, aby se náhodou někteří majitelé aut při shlédnutí neurazili ;-) >:D >:D

Příště vezmu pro S-MIKA kolíček >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.08.10  15:45

Kdo nevím, vím jen, že "blbě"... >:-[]
    Je to jako kdyby nějaká "rosnička" z Novy komentovala třeba box...
    >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Matheas-Ropak

Matheas Ropak 06.08.10  14:54

>:D a kdoooo >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto s-mike-RSKa-

s-mike (RSKa) 06.08.10  14:39

akorat ti tam do toho obrazu furt nekdo blbe kecá..
  • « 00 Reagovat !

foto Asphalte-MoDo

Asphalte MoDo 06.08.10  14:24

Pan z toho mel trochu dejavu, dobre ze kluci jezdili spolu :-)
    JJ jednalo se o predprodejni zajizdeni novych vozu pred predanim zakaznikovi >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…