Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 06.08.10 21:30
« Re: Skvělé volné jízdy Brno 5.8. - 3.video
Ty jsi nenapravitelný >:-[] >:D >:D
Otázka je, jestli v dnešní době vysokopevnostních plechů vůbec někdo pozná rozdíl v tuhosti 3D a 5D, ať je tam nebo tam. Každý budeme věřit tomu svému, ok? ;-) :-) Argumenty pro oboje mají jistou logiku, těžko říct. Airbagy nejsou argument, mimochodem, to může být způsobeno také horším konstrukčním řešením jejich umístění atd. To by se dalo rozebírat dlouze :-! Samozřejmě, že bude vždy "sportovnějí" 3-dvéřové auto, jednak většinou lépe vypadá, je o zadní pár dveří lehčí a image je prostě image! ;-)
P.S.: Ty kola vypadaly dobře i na živo, dokonce lépe než moje :-) -
white label 06.08.10 20:46
Jistě, jako každá barva a tmavá zvlášť...
Dobře, tak S4 sedan vs S5 coupé a M3 sedan vs M3 coupé, ať se nevymlouváš na páté dveře...
Výstuhu ve formě B sloupku má pochopitelně i 3dv., jen je částečně zakrytá plechem karoserie. Celý bok zadní části je mnohem pevnější (po celé délce pevně spojený s prahem i střechou) a tím i bezpečnější, proto se např. airbagy pro zadní cestující nabizejí za přípl. jen u pětidveř. Golfu.
Samotné pevně vlepené zadní boční sklo třídveř. verze je něco jiného, než spouštěcí sklo v zadním páru dveří pětidveř. verze.
P.S. Hlavně si měl Červenku upozornit, že Golf GTD se už dobrých pár měsíců dělá sériově s XDS (jako GTI), což by už mohl taky vědět, když s ním teď tak často jezdí a ještě o něm píše podrobný test..., vzhledem k tomu, že mají zadní ledsvětla sériově (nejsou na seznamu přípl. výbavy), mělo by mít logicky XDS i jejich GTD, takže ten popis jak jejich GTD XDS chybí je velmi pravděpodobně docela komický (placebo efekt funguje všude)...
Jo a dost jim chybí parkovací senzory (měli se mě zeptat >:-[] )
Jinak s těma kolama s nima u GTD souhlasím.
Ty origo 17" na GTD vypadají naživo opravdu skvěle a k méně sport. charakteru GTD (proti GTI) se hodí i rozměr 225/45 R 17, navíc není tak nutný DCC k vůli komfortu...
Jo a s tím DSG nakonec dostal rozum i Honza Červenka... ;-) -
Thomasino 06.08.10 20:11
No nevím, nějakou logiku to určitě má.. Mezi těmi dvěřmi u pětidvéřáku je pevný sloupek, tedy silná výztuha a otvor na dveře je tím pádem o hodně menší.. Karbonová střecha u M3 může mít úplně jiné důvody.. Sportback má zase velké zadní páté dveře.. Navíc kupé jsou vždy hodně o image, což vysvětluje mnohé :-)
To testovací GTD jsem tam viděl, nebylo moc čisté a bylo v garáži, moc ta barva nevynikala. V první chvilce jsem myslel, že je to černé. Ale umyté a na slunku vypadá určitě o 200% lépe ;-) -
white label 06.08.10 19:59
Thomasino
Naprosto logicky je to nesmysl, ať už to řekl kdokoli...
Nějakých deset čísel navíc u předního páru dveří je pořád mnohem menší "problém", než další "metr" dalšího páru dveří..., čili "argument" hodný spíš úsměvu... Proč se asi zadní pár dveří u cestovních závodních vozů svařoval ke karoserii. Proč se u trojkového Golfu VR6 nabízel opravdu extrémní tuning jen pro 3dv. karoserii bez střešního okna...?
Podle této "logiky" by byl např. pevnější S5 sportback, než S5 coupé, M3 v sedanu, než v M3 kupé (podobně M5 vs M6), ale proč ti potom třeba na M3 kupé (a M6) klidně dají sériově carbonovou střechu (pokud nechceš šíbr) a u sedanu M3 (a M5) ji vůbec nelze mít?
P.S. V testu GTD se mi líbilo, jak vybírali barvu a skončili u carbon-steel grey, první kterou vynechali byla (podle nich) "pouťová" červená...
-
Thomasino 06.08.10 17:28
WL - to ty jsi mi tvrdil, že třídvířko GOLF je ve zkrutu pevnější než pětidvířko, že jo?? Tak si přečti v posledním TopGearu test Golfu GTD od Honzy Červenky. Schválně jsem se ho na to včera na okruhu ptal, jelikož psal že 5-ti dvéř je pevnější a mě to trochu překvapilo. Říkal, že třídvířko má moc velký dveře a tudíž je logicky méně pevné.. Asi něco jiného je to u dvoudvéřového Caymana, kde nemusí být velké dveře protože nemá zadní sedačky :-)

P.S. Umístit zadní airbagy je konstrukčně/prostorově (logicky) spíš snažší do třídveř. karoserie, než do pětidveřové, případně to může být stejně náročné, podle konkrétního umístění...
Napiš nějaký "případ", kdy to bude u 5 dv. konstrukčně jednodušší, nebo méně náročné na prostor k zástavbě...