Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Co-pilot

Co-pilot 17.08.10  00:09

« Re: Riwax na asfaltové tečky na laku

Také mám rád auto čisté, ale jelikož vím, že i kdybych ho hned zaparkoval a neujel s ním týden ani metr, tak bude stejně zaprášené/opršené/zaplískané, tak to s tím mytím nepřeháním. Jinak bych nedělal nic jiného...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.08.10  00:06

WL: Já to myslel s tou krátkostí Golfa tak, že je krátký, proto se s ním lépe parkuje, že se mu špiní více zadní okno než na kombíku, to vím... i když třeba mě se na Fáčku špiní zadní okno méně než na taťkové Laguně, ale to je přecejen dáno trochu šikmým sklonem okno

co-pilot. Koupíme si na půl nějakou wap-ku a budeme si auto umývat u s-mika na zahradě, co říkáš? >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.08.10  00:05

Asi jo, ale pro mě je auto buď špinavé, nebo není, jestli víc, nebo míň, zas tolik neřeším, prostě ho umýt nějak musím a dá říct, že skoro za každou cenu..., pokud např. jedu do Ostravy a po cestě zmoknu, tak ho aspoň ostříkám wappkou už v Ostravě, ať mi ta špína při parkování nezaschne... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Co-pilot

Co-pilot 16.08.10  23:59

WL - Ty máš na to umývání mnohem lepší podmínky, takže můžeš stírat jako divý. To my, kteří parkují na ulici a myjí auto max. jednou za měsíc si musíme rozmyslet víc, kdy pustit zadní stěrač, abychom se na to pak nemuseli celý ten měsíc dívat. >:-[] Jinak si tu pánové samozřejmě dělám trochu srandu, takže mě neberte úplně vážně. ;-) Je ale pravda, že vodu do ostřikovače jsem za celý rok zatím doléval pouze jednou. >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.08.10  23:52

To, že je Golf krátký, mu v tomto ohledu vůbec nepomáhá, čím kolmější a kratší (zadní převis) zadní partie, tím víc se špiní...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.08.10  23:49

To ano, ale já tu dráhu po příjezdu stejně okamžitě odtsraním tím, že umyju celé auto a řešit, byť jen v mírně deštivém počasí detaily, jako voda z ostřikovačů světel, nebo voda z ostřikovače zadního skla a stěrače, mi přijde trochu směšné...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.08.10  23:37

Co-pilot: Z hlediska estetického je sice hezčí mít rovnoměrně špinavé zadní okno, ale rozhodně vypadá lépe nerovnoměrně špinavé zadní okno než třeba odřený zadní nárazník, to se špatně smývá ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Co-pilot

Co-pilot 16.08.10  23:09

Třetí stěrač i ostřikovač mám sice plně funkční, ale stejně ho nepoužívám. Nemám rád, když je na špinavém skle ta "dráha" od stěrače. To mám radši pěkně rovnoměrně špinavé celé sklo. >:-[] :-) I Label musí jako vrchní "estét" potvrdit, že z hlediska vzhledu je to "čistší" řešení, než mít částečně čisté ušpiněné sklo. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto R3ALista

R3ALista 16.08.10  22:49

Mně by teda v tomhle období dešťů chyběl >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.08.10  22:46

Thomasino: Fakt ti nechybí zadní stěrač? No asi proto, že Golf je dost krátký, to nám na Laguně taky po koupi nejel nějakou dobu než jsem sehnal nový motorek zadní stěrač a musím říct, že s tím kombíkem couvat v dešti nebylo moc příjemné 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.08.10  21:34

Tak jsem sice počkal až přestalo pršet a vysvitlo sluníčko, ale silnice byla občas mokrá a ikdyž jsem jel pomalu a dokonce dle předpisů (někdy i pomaleji, pokud jsem nebrzdil provoz), stejně jsem si malinko ušpinil přední dveře :-( :-O :-O Zatracený počasí.. Ale vydrželo mi to superčisté auto asi 10 dní :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.08.10  17:22

Na co potřebuješ ostřikování předních světel v dešti?? >:D
    A zadní stěrač taky nepotřebuji. Jezdím tak rychle, že je mi jedno co se pak děje za mnou >:-[] >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.08.10  17:21

To je kvůli reklamě na zadním skle a automatickém stírání při zařazení zpátečky ;-) :-) Bohužel nešlo zrušit automatické setření, tak jsem nechal zrušit/odpojit zadní stěrač a nechybí mi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.08.10  17:20

Ani se ti nedivím, s odpojenými ostřikovači a zadním stěračem je to v dešti trochu o držku... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.08.10  17:18

...včetně zadního stěrače? U HB s tak kolmou zádí jako má Golf?
    Jen proto, abys to měl špinavé rovnoměrně? 8-s :*) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.08.10  17:16

KUWA, nemohu jet domů, stále tam prší :-( ;-\ Asi budu muset dneska zůstat déle v práci :-O To je nemilé >:-[] 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.08.10  17:14

No jo, kdo by taky četl ty tlusté návody!! >:D
    My "ajťáci" takové zbytečnosti čteme až když nastane nějaký vážný problém >:-[] >:-[] Já nechal ostřikovače odpojit v servisu, včetně zadního stěrače a je po problému ;-) Ono teda stačilo vytáhnout patřičné dvě pojistky >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto berustina

berustina 16.08.10  16:56

protože se každý tváří jako mistr světa a je přesvědčen o tom, že manuál je jen pro hlupáky. Já osobně nemám problém ho minimálně prolistovat. Navíc u předávání podepisuješ i seznámení s vozidlem, což mně něco i málo řeklo, neb u původního BMW jsem byl zvyklý na jiné vychytávky. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.08.10  16:53

>:-[]
    Lidi co na podobně drahá auta mají, o nich prostě nemusí vždy mnoho vědět..., vem si kolik lidí tu bylo překvapených, když jsem napsal, že stačí přepnout světla na parkovačky a ostřikovače světel se deaktivují... a to se o auta zajímají.
    Kolik lidí přesně ví, co všechno si můžou nastavit třeba jen v palubním počítači?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.08.10  16:47

Očekávání mohou být (na rozdíl od skutečnosti) prakticky neomezená... ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…