Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 19.08.10  10:20

« Re: Riwax na asfaltové tečky na laku

Na nejakom (zahraničnom) VW fóre som videl maníka čo si tú kameru svojpomocne domontoval. Mal tam aj popis montáže a nevyzeralo to moc zložito. Takisto som našiel aj samotný znak VW s kamerou na ebayi a cena nebola tuším nijako dramaticky odlišná od príplatku za kameru v konfigurátore. Mne by tá kamera nechýbala a teda som tomu nevenoval veľkú pozornosť, ale pri troche hľadania a manuálnej zručnosti by si to snáď mohol spáchať. Ak si teda ochotný hrabať sa vo svojom aute ;)
  • « 00 Reagovat !

foto Aspire

Aspire 17.08.10  22:41

« Re: Vtípek pro pokročilé :-)

Tak to je pecka! >:D >:D >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 17.08.10  21:29

Já líný jsem....[odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.08.10  21:26

« Vtípek pro pokročilé :-)

Howardovi je 95 a žije v domově důchodců. Každý den po večeři si vyjde dozadu do zahrady, sedne si na opuštěnou lavičku a přemítá o svém životě.
    Jednoho večera tam potká Mildred, které je 87. Dlouho si povídají a pak ve chvíli ticha Howard řekne: "Víš, Mildred, co mi nejvíce schází?"
    "Copak?" ptá se Mildred.
    "Sex!"
    "Ale jdi, ty starý prďolo. Vždyť by se ti nepostavil, ani kdyby Ti drželi pistoli u hlavy."
    "Já vím," povzdychne Howard, "ale stačilo by, kdyby mi ho některá žena na chvilku držela v ruce."
    "Tak v tom bych ti snad mohla vyhovět," svolí Mildred, rozepne Howardovi kalhoty, vytáhne z nich jeho mužství a pár minut ho drží v ruce.
    Penzisti se potom domluví, že se budou tajně scházet každý večer na stejném místě, budou si povídat a Mildred přitom bude držet Howardovo přirození.
    Tak to také jde po mnoho dní, ale jednoho večera se Howard na obvyklém místě neobjeví.
    Znepokojená Mildred se rozhodne Howarda najít. Chodí po celém areálu a nakonec Howarda najde, jak sedí u bazénu s jinou důchodkyní - Ethel, která mu drží jeho přirození. Dopálená Mildred zaječí: "Takže ty to táhneš se dvěma naráz, ty starý chlípníku? Já ti nestačím? Jen řekni, co tak zvláštního má Ethel, co nemám já?"
    Howard se šťastně pousměje: "Parkinsona"...
    >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.08.10  21:17

>:D >:D
    No tchýně nevím, ale přítulkyni se vyjímečně do péče svěřím, pokud je tam extrémně málo místa a někdo mi v mezičase zaparkuje auto nebezpečně blízko tomu mému :-) Ale jsem také jeden z těch, co si velmi pečlivě vybírá místo na parkování a nejsem líný jít od auta klidně pár set metrů pěšky, jen aby auto bylo v bezpečí, nejlépe v létě ve stínu. Nebo u supermarketů dost daleko od vchodu a projistotu přes dvě místa ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 17.08.10  21:13

Nejlepší ti při couvání ukazuje tchýně, si myslím já....
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.08.10  21:12

Mám zkušenosti s čidly na služební Oktávce a dříve na služebním Pašíkovi. Pípají tak zběsile, že tě nenechají zaparkovat 10cm od překážky :-( Ale už jsme to řešili, na GTI a Audi jsou podle tebe přesnější. Je pravda, že kdybych měl v rozpočtu na auto o 25 tisíc více, šel bych do 18" kol a do čidel. Určitě bych je dal raději za tohle než třeba za xenony nebo navigaci..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.08.10  21:09

Všechno může selhat, ale nejčastěji selže určitě samotný řidič...
    Je vidět, že s tím nemáš praktické zkušenosti, samotná (jedna) kamera je spíš hračka, jen podle ní se parkovat nedá...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.08.10  21:07

Dneska už musí náklaďák při tom couvání aspoň pípat :-) Určitě jsou čidla fajn, ale spoléhat na ně taky nejde. Už znám pár příkladů, kdy takto někdo nacouval do těch svislých tyček co končí jen půl metru nad zemí, nebo kamené zábrany 20-30cm široké a do třičtvrtě metru vysoké >:-[] Když se trefíš správně mezi čidla, máš odřený nárazník i tak >:D Mě se líbí ty parkovací kamery a kdyby šlo u GTI objednat kameru bez čidel (nechápu, proč musíš mít čidla když máš kameru), tak jsem si ji objednal. Třeba by šla dodělat jen ta kamera ;-) Elektrika je v celém autě jistě natažená na FULL výbavu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.08.10  21:06

Ano, pro všechny co mají na svědomí "posra.né" záchodky, taky povinně...! ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 17.08.10  21:04

« Re: couvací čidla motovidla

Já myslím,že couvací čidla by měli mít povinně všichni češi, je to šetření na nesprávném místě, vemte si, když na záchodě nacováte mimo mísu! To je škody! :-O
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.08.10  20:59

Bez čidel, jo? Tak to si fakt borec... >:D
    Představ si, že i já to bez čidel umím, jen nemám rád ten pocit nejistoty, že tam zrovna za mnou dole! někdo/něco je, třeba i malé dítě, které se tam momentálně nějak připletlo..., nemít čidla je nebezpečné šetření na nesprávném místě, dal bych je povinně pro podobné dodávky a všechny náklaďáky...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.08.10  20:39

Já jsem zadní stěrač málokdy potřeboval, ale hlavně tam vozím přítulkyni reklamu (za kterou mi platí) a nechci ji zbytečně stěračem "namáhat" >:-[] Občas se pak nějaký rožek písmenka urve a po čase se musí nalepit znovu ;-) :-) Ale díky tomu, že je to sklo poměrně kolmé, ten stěrač opravdu není potřeba. Hlavně jsem se dávno naučil se bez prostředního zrcátka a výhledu dozadu obejít, většinou si vystačím s bočními zrcátky. Kdysi jsem jezdil s Transitem 1x za dva týdny do Vídně pro zboží a když máš parkovat ve středu města jen na boční zrcátka a přes prostřední nic nevidíš díky plnému autu krabic, tak se naučíš parkovat i bez toho prostředního (bez čidel, White Labele, bez čidel >:-[] ). Na dálnici se samozřejmě prostřední špígl hodí, ale to sklo se opravdu moc nešpiní..
    A ty ostřikovače předních světel jsou odpojeny kvůli tomu, že když mám hezky čisté auto a potřebuješ setřít čelní sklo a ostříknout nějaký binec, tak ty ostřikovače světel ti zašpiní tu čistou kapotu 8-s :-( Tady nejde o šetření vody v nádržce, tu mám samozřejmě na háku :-) >:D Ideální stav by byl samozřejmě mít samostatný spínač na ostřikování předních světel nezávislý na ostřikování předního skla ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.08.10  01:29

Co-pilot
    Jelenici jsem dříve používal, ale dnes už ji považuju za přežitou a zbytečně drahou. Používám už delší dobu takové větší hadry z nějakého mikrovlákna, z jedné strany mají podobnou strukturu jako froté, ale jemnější a mnohem hustší. Parádně to saje vodu (určitě líp jak jelenice) a nezanechává to žádné šmouhy, auto je potom jak vyleštěné. jednu mám vždycky na lak a druhou ma plasty a kola...
    Ani nejsou drahé, jednu jsem daroval Mojitovi, ale asi si ji šetří, protože ji prý ještě ani nevyzkoušel...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.08.10  00:23

Co-pilot: No vstává v šest, prý, tak necháme mu chvíli na překontrolování akcií, umytí zubů a tak kolem sedmé by se do toho mohl pustit >:-[] >:D

Ona ta jelenice je taky dost drahá :-( Já to při voskování supluju froté ručníkem >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Co-pilot

Co-pilot 17.08.10  00:21

WL - Co jelenice, myslíš že je na utírání celého auta taky vhodná?

Ronault - V kolik že mu tam mám clio ráno přistavit?? >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.08.10  00:18

WL: No já právě čidla nemám ani na jednom, ale už jsem jejich dodatečné namontování doma zkoušel prosadit, ale zatím marně. A s Lagunou, která je už docela v kombíku dlouhá a najezdím s ní ročně sotva pár tisíc km, se mi ten zadní stěrač k odhadu vzdálenosti hodí hodně.

Ale i u Favoritu. Tam i při jízdě, jelikož zrcátka nejsou vyhřívaná a v dešti se občas orosí nebo jsou na něm kapičky vody, což u Laguny řeším zapnutím ohřevu, tak ve Favoritu třeba při předjíždění musím situaci za autem kontrolovat důsledněji v interiérovém zrcátku.

No každopádně stěrač bych si do auta vždy připlatil a i do toho Fanouše bych si jej nechal jako první domontovat, když bych jej neměl od nového auta.

Co-pilot: Věřím, že bude tak nadšený, že nám možná ze samé radosti i sám naše auta umyje >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.08.10  00:14

Já ho taky myju skoro pokaždé co přijedu. Ale tak co, někdo přijede večer domů zaparkuje a sedne k TV apod. a já si dám zase ještě hoďku u auta... :-)
    Ono se stačí stavit i u nás na OMW na wappku a pak to auto vlhkou mikrohadrou pečlivě setřít a máš to auto i naleštěné (pokud je dlouhodoběji "nakonzervované")...
  • « 00 Reagovat !

foto Co-pilot

Co-pilot 17.08.10  00:11

Ronault - Mike má určitě i tu wapku, takže pokud to dojednáš, tak se připojím. K Mikovi to nemám daleko. ;-) Myslím, že bude tímto nápadem přímo nadšený. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.08.10  00:09

Aha, tak já délku auta při couvání vůbec neřeším, jsem tak zvyklý na parkovací čidla (aspoň vzadu), že je pomalu považuju za samozřejmost... :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…