Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.08.10  23:30

« Re: Riwax na asfaltové tečky na laku

Každopádně jsem si dnes jako image doplněk objednal tričko GTI, je to třetí z vrchu, to černé s bílo-červeným límečkem za 900 Kč ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.08.10  23:25

Když image doplněk, tak spíše bych bral druhou generaci GTI, považovanou za nejlepší ;-) Každopádně tahle první genrace to ale zase celé začala už v roce 1976, právě když jsem nastoupil poprvé do školy :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.08.10  23:23

S těmi károvanými sedačkami u třetí a čtvrté generace také nevím, to byly dvě takové nemastné a neslané GTI, které jdou tak nějak mimo mě >:-[] Ale White Label nám to pak napíše, on ví ohledně GTI všechno a ohledně VW skoro všechno ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.08.10  23:18

Ináč odporúčam ako imidžový doplnok k tvojmu GTI toto [odkaz] .Parádne by sa vynímali vedľa seba v nejakej dvojgaráži. Nedávno tam mali aj šedý s polovičným nájazdom za lepšiu cenu
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.08.10  23:09

Aha, ja som myslel, že kárované sedačky mali len prvé ročníky prvej generácie, myslím do roku 78 alebo tak nejak, keď prišiel "facelift" spolu s väčšími zadnými svetlami a pravým späťákom (aká vymoženosť) a inými detailami a potom sa káro až do príchodu sériovej piatej generácie vytratilo. Ale ja zas až taký prehľad nemám, ja som pri nástupe prvého GTI ani nebol na svete, autá som serióznejšie začal vnímať s príchodom štvorky, ktorá mala GTI iba napísané na zadných dverách (trochu nadnesene), takže neviem... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.08.10  22:59

White Label, nevieš náhodou aké je vlastne ET na orig. diskoch? Tieto majú 42 a vyzerajú byť podľa fotky tak akurát (aj keď disky a hlavne ich rozmery na fotke častokrát pôsobia úplne inak ako naživo).. na Detroitoch teda asi bude trochu menšie.. Aj keď mám taký pocit, že vtedajší showcar čierne GTI mk5 mal obuté 19-ky, takže na tom obrázku by mohli byť kľudne tie.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.08.10  22:49

Máš pravdu :-) Pokud to klapne , budou to ty 18" ala GTI co ke GTI posledních dvou generací tak nějak patří ;-) Dnes jsem je ale viděl na předchozím Passatu kombi a vypadalo to dost divně :-O ;-\
    Na druhou stranu ty kola patří jen k posledním dvou generacím, více "tradiční" mi přijdou károvaná sedadla, nebo červená linka na přední masce..
    Jinak 8.5" a ET42 od toho Sportecu je už moc široké a vyčuhující ven :-( Spíše se mi tam líbí první stupeň vyladění motoru na 250 koní ;-) Pokud by byla pravda ten graf co u toho mají, nebylo by to špatné.. Stejně jako mechanický samosvor :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.08.10  12:19

S těma kolama na GTI souhlasím, už jsem tu několikrát vyjádřil velmi podobný názor...
    Ale těch 8,5" je k 225 mm už opravdu trochu moc,
    ideálně tak 7,5" - 8".
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.08.10  00:01

Mám pocit, že na tom ebayi predávali celý "modul" znak+kľučka+zámok+kamera+motorček čo sa vymenil kus za kus namiesto pôvodného znaku s tým, že príslušnú kabeláž si tam dotyčný dotiahol, resp. už tam bola. To už si nepamätám, bolo to dosť dávno čo som to videl a ani som to nejak extra neriešil... ale určite to ide a ako spomínal White Label, existujú aj neoriginálne a pravdepodobne aj jednoduchšie riešenia... BTW, teraz som letmo pár minút hľadal na ebayi a daný modul sa mi nepodarilo nájsť :-(

Ale ak máš na pláne nové kolesá, tak nie je čo riešiť, kamera počká a 18ky tomu autu strašne prospejú. Čo to bude? Podľa pár príspevkov v diskusii čo som prečítal tipujem orig. Detroit resp. ich repliky, čo len chválim, podľa mňa u GTI posledných dvoch generácií tvoria dominantný identifikačný prvok a bez nich akoby to ani nebolo GTI. Ale určite sa dá trafiť aj neoriginálny tvar tak aby to vyzeralo dobre, osobne sa prihováram za germánsku klasiku z ponuky bbs alebo ešte jeden model od Sportecu [odkaz] , najlepšie vo verzii chromesilver aj keď 8,5 palca je už myslím dosť, nie?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.10  22:38

« Re: hezky

Jo, strop je úplně stejný, včetně detailů, jako lampičky apod..., ale kartáčovaný hliník je v GTI5, v GTI6 je jen takový tmavý "polep"...
    GTI6 je izolován od "venkovních" hluků ještě víc, než GTI5..., celkově má o něco komfortnější charakter..., "zděděný" od běžného G6.
    Tmavý strop je i v allroadu, ten bych chtěl mít v každém autě, nejlépe v alcantaře...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.10  22:31

Taky tomu dodá dalších kladných bodů černý strop, ale ten máš i u GTI 5, jestli se nemýlím. Ale s tou černou máš asi pravdu a možná tomu trochu dodá šmrc i lehké použití imitace hliníku, ale naštěstí jen decentně. Když je toho moc, takje to spíše na škodu - třeba Focus po faceliftu :-) Další věc co tomu pomáhá je výborná izolace posádky před vnějším hlukem ;-)
    Všichni jsou při svezení v GTI paf z toho interiéru a brumlavého zvuku :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.10  22:21

"M" je váš i náš sousední Olomoucký kraj!

Na interiéru GTI6 dělá největší (pozitivní!) efekt, použití téměř černé barvy (podobně jako např. u GolfuIII GTI/GT).
    U GTI5 je ta antracitově šedá ještě příliš šedá ("světlá")...
    a šedá každý interiér zlevňuje, naopak černá mu dodává sportovnější a hodnotnější charakter..., je to zdánlivě jen detail, ale dokáže to zásadně změmit celkový dojem/pocit z interiéru...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.10  21:36

Díky za pochvalu, interiér je podle mě opravdu u GTI 6 o kus dále a je na úrovni Audi apod. Ty kola uvidíme, asi budou v září, ale na pneu bude zřejmě až po novém roce. Teď máme jiná vydání a kupovat sadu pneu kterou nutně nepotřebuji kvůli 1.5 měsíci ježdění mi nepřijde "nezbytné" :-)
    Dneska jsem potkal v Brně černé šestkové GTI s 18" a 5-ti dveřmi a LED světly vzadu. Měla značku "M", což teď nevím co je. Vypadalo taky moc hezky ;-)
    S antiradarem jsem spokojen, už mi pár tisíc ušetřil :-) Pokud ale hodně jezdíš do zahraniční a nechceš mít strach z překročení rychlosti a vysokých pokut, je asi dobré notně připlatit za celou zabudovanou sadu a ne jen přenosný ;-) Ale je to dost drahé. Tuším že pouze antiradar kombinovaný s parkovacími čidly stojí 30T. Jinak pokud máš zájem, umím dobře koupit Beltronicse RX65 euro, občas to prodávám zákazníkům. Kdyžtak napiš do SZ ;-)
  • 00 Reagovat !

foto soulfly1983

soulfly1983 19.08.10  19:33

« hezky

moc hezke GTI, obdivujem hlavne krajsi interier oproti MkV, som zvedavy jak bude vyzerat s 18" kolami, podla mna pridaju dost na agresivite >:-[]

chcel som sa opytat ohladom antiradaru.. si s nim spokojny? staci aj ten prenosny alebo je lepsie priplatit a nechat si ho namontovat napevno?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.10  18:28

My jsme tu origo kameru mohli (za těch 6 tisíc) objednat na GTI6 taky, ale po zkušenosti z allroadu, jsem to považoval za zbytečné, navíc ta mechanická náročnost (vyklopení znaku po každém! zařazení zpátečky) mě odrazovala mnohem víc, než kdyby ta kamera byla na pevno...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.10  17:45

S tím motorkem je mi to samozřejmě jasné :-) Ale když byl příplatek za kameru asi 6 tisíc, pokud jsi objednal ovšem čidla, tak by to nemuselo být tak extra drahé. Sice si na náhradní díly u VW naráží neskutečné prachy, ale nějakou jinou cestou by to mohlo jít vcelku rozumně ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.10  17:13

Tam musí být i servomotor který ten znak s kamerou vyklopí, aniž by u toho otevřel dveře kufru..., to není tak jednoduché, dodělat kameru na pevno by bylo mnohem snadnější a nabízí ji i ZENEC k těm autorádiím s navigací...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.10  16:51

Podle mě tam musí být kabely dozadu k té kameře natažený už z fabriky, stejně jako to umí řídící jednotka nebo co to obsluhuje, takže jde asi jen o výměnu znaku VW s tou kamerou :-) Až budu mít pár tisíc navíc, tak o tom popřemýšlím. Zatím je v plánu postupné vylepšení brzd (hadice, brzdovka, možná pak drážkované kotouče Brembo), druhá sada kol (18")..
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.10  16:47

« Re: Vtípek pro pokročilé :-)

No já si říkal, že zrovna tobě se bude líbit >:D Už se do toho vělu pomalu blížíme, jen máš malý náskok ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.10  16:36

« Re: Vtípek pro pokročilé :-)

Th
    Dal jsem to pod NEWS a mělo to úspěch... ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…