Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 04.09.10 18:26
« Cesta na Stelvio
Tak to nevím, která z těch tří silnic na Stelvio je jak ty říkáš "legendární" :-) Já jel od Bormia a pak ze Stelvia pokračoval na sever do Švýcar. Ta silnice do toho Švýcarska ale nevede přímo z vrcholku Stelvia, ale musíš se kousek vrátit směr Bormio. My z toho tam byli trochu zmateni :-( Z vrcholku Stelvia vede zřejmě silnice dál na východ do Merana, ale ta byla zavřená (asi stále moc sněhu v půlce června), když jsme tam byli my. Každopádně jestli chceš jet také od Lago Di Garda, tak se připrav na to, že ti tam cesta zabere spoustu času a nezůstane ti čas na dojezd domů >:-[] Pokud nemáš v plánu přenocovat někde kolem Stelvia - což bych doporučoval, např. třeba v Bormiu. A pokud budeš trochu honit čas, nejezdi po okreskách jako já (a přes Madona Di Campiglio, pak přes Passo Di Gávja), to ti zabere moc času. Rychlejší cesta jak se od Lago Di Garda dostat na Stelvio je jet po dálnici (Trento-Bolzano-Merano) a od tama jet na Stelvio tou trasou, kterou jsme měli zavřenou. V nejhorším to švihneš na sever do Švýcar, (kdyby byla zavřaná, ale to teď nebude) a dojedeš tam ze severu od Tubre a Munstair. Pak bych jel dolů do Bormia a tam přenocoval. Hotýlků a privátů je tam mraky, určitě najdete v pohodě ubytování i bez předchozí domluvy. Ráno bych to vzal znovu přes Stelvio na Merano, nebo možná o něco rychlejší trasou přes to Tubre a nejezdit až na vrchol Stelvia.. -
Ronault. 04.09.10 00:15
« Re: Fotky z ringu
Thomasino: Měl bych na tebe dotaz. Plánuju aktuálně Stelvio, snad teda definitivně, pondělí odjezd. Nějak se ale z mapy nemůžu zorientovat, která silnice je ta "legendární". Plán je takový, že pojedeme od Lago di Garda domů a střihnem to přes Stelvio a teď nevím kudy :-O -
Thomasino 02.09.10 21:36
Uvidíme ;-) Přiznám se, že po tom co jsem viděl pár videí z Ringu mě to nějak extra neláká, ale určitě bych to někdy zkusit chtěl ;-)
Více mě láká zkusit SlovakiaRing a mnohem více mě láká projet belgické SPA!! :-) A taky mám v plánu stáhnout čas v Brně na úroveň 2:40 až 2:41 :-!
edit: Taky máme v plánu příští rok jet na pár dní na Stelvio a především projet Top Gear trasu Davos, Livigno, Bormio ;-) -
Erl 02.09.10 21:24
Nikdy nevíš, třeba tam mám o ty dva hrnky navíc >:D >:D >:-[] :-!
radši přibrzdím a vezmu ho někde na rovince než riskovat, že mi to zavře a bůh ví co pak... Nejlepší byl ten s tím swiftem, když jsme předjížděli Transportera... prostě se předemě nacpal a bylo mu u pr**le, že mě brzdí... (taky jsem ho hned vzal venkem >:D )
takže říkáš, že příští rok NS na 100% ;-) :-! -
Thomasino 02.09.10 21:18
Já taky nemyslel, že by ses cpal na brzdy zrovna tomu GT3 RS!!
>:-[] >:D Alespoň jsem si teda nevšiml, že by ten tvůj baworák byl M3 GTS ;-) Myslel jsem jiná auta, která byla evidentně pomalejší, ale nepouštěli a pak si na ně musíš dávat bacha, protože nikdy nevíš, jestli o tobě ví nebo ne.. -
Erl 02.09.10 07:26
je to normální, když je o víkendu pěkně... možná kdyby to bylo mimo prázdniny, tak by to bylo lepší...
No ono je těžký ho dát na brzdy, když v zatáčkách ho dotáhneš (už jen lepší stopou) a on ti pak na rovince poodjede. Zase ho dojedeš až v zatáčkách... a k tomu ještě pouštíš rychlejší auta ;-\ (ale zkus se někdy v brně džet za Porsche 911 GT3 RS >:D >:D ) Za předpokladu, že bych se dostal k možnosti ho předjet, na brzdách vnitřkem zatáčky, tak bych měl docela strach, jestli o mě vůbec ví, aby mě nepomuchlal... Bohužel tam jezdí i lidi co se nedívaj do zrcátek :no: -
Thomasino 01.09.10 21:15
Takový provoz je tam normální?? :-O :-( Takto to vypadá, že je to hlavně o drzosti a odvaze to tam někomu poslat na vnitřek do zatáčky na brzdy, aby se dalo trochu předjíždět a jet svižně ;-\ Pletou se tam nějaké dodávky, SUV, motorky, kabriolety na výletě apod >:-[] Bodejť by pak mohly pískat gumy, když nemůžeš jet pořádně na hraně ;-) :-) -
Thomasino 01.09.10 19:41
« Re: Volné jízdy na brněnském okruhu čtvrtek 26.8. - 3 nová videa
Tak to jsi dal do Rocca dobrej olej, když s ním chodíš na okruh. A jak tě znám, necháváš auto zahřát jistě pořádně.
Na ten 5W-40 jsem se také ptal, ale raději prý 5W-50 co používají na závody do chladnějšího počasí. To mě osobně přijde jako dobrý kompromis :-!
Děrovaný kotouče se prý spíše zkroutí než drážkované, co jsem slyšel..