Volkswagen Golf VI (Thomasino)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 17.09.10  22:33

« Re: Volné jízdy Brno včera - hustý provoz jako na D1

Myslím přesně tu. Nejrychlejší je, když se z druhé pravé necháš vytáhnout k levému okraji dráhy (dá se uvažovat i o celé levé půlce - to už záleží od konkrétního auta a jezdeckého stylu, lepší je ale fakt držet se víc vlevo než jen na půlce) a podél čáry jet zhruba do místa geometrického vrcholu té levé zatáčky. Potom se už necháž vytáhnout až na vnější obrubník - trať je široká dost a už od půlky zatáčky zrychluješ dost na to, aby před další sekvencí levá-pravá dostaly kotouče co proto >:-[] Tu už ale popisovat nebudu, protože její průjezd považuju z velké části za svoje know-how :-)
    Pointa je v tom, že ta klíčová levá zatáčka pod tribunou nemá skutečný apex. Když si ho do ní položíš a pojedeš podle něj, akcelerace na výjezdu nevyrovná zpomalení na nájezdu. Navíc hrozí vyjetí po tečně a u zadokolky i hodiny ([odkaz] Nevím, jak moc nedotáčivé je GTI (zatím mi ho nikdo nepůjčil ani na základní osahání :-) ), ale lehká nedotáčivost je právě tady spíš výhodou. Takže ten střed bych bral opravdu jako mezní variantu.
    Toto pojetí není z mé hlavy - prvně jsem ho slyšel od pana Patery, později četl od Engeho
  • « 00 Reagovat !

foto Legolas

Legolas 17.09.10  22:26

Já sem mluvil o zatáčce č.7, tam nevím jak najet..... ale zas co se dívám sem [odkaz]
    tak na poslednímobrázku předpoládám že by měla být ideální stopa
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.09.10  21:23

Sysoj, o tomto třeba slyším poprvé :-O ;-\ Ale to si nevybereš.. KSA je zase dost "drahej špás", je to hodně business ;-\ Je to zaměřené pro lidi, co peníze moc neřeší a to není bohužel můj případ :-( Pro mě je rozdíl, jestli dám za půl hodiny na okruhu 500 nebo 3000 kaček 8-s S Testdrivem je to asi někde mezi cenama za volné jízdy a s KSA...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.09.10  21:15

Ricardo, kterou zatáčku teď myslíš? Tu první levou za dvojitou pravou? Přímo dole nejblíže diváků za vstupní branou na stadion? Před tou krátkou rovinkou pod konstrukcí na reklamu...
    Ta se podle mě má najíždět (alespoň s předokolkou jako je GTI) asi tak od prostřed dráhy a ve správném místě utáhnout dovnitř - právě ale trefit to místo kdy to utáhnout je dost těžké :-O Aspoň za ty 3 návštěvy okruhu jsem se to zatím pořádně nenaučil, trefím to jen občas, chce to dostat více do ruky :-! Občas to utáhnu moc brzo a pak musím lehce sundat nohu z plynu na vnějšku ;-\
    Chce to ještě potrénovat ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Merkur

Merkur 17.09.10  19:57

Každopádně to mělo vzadu nalepený M a M-kový žábra se stříbrnou lištou.
  • « 00 Reagovat !

foto Asphalte-MoDo

Asphalte MoDo 17.09.10  17:20

Sry ale tohle neni motor S50B32, tohle bude 2,8ka ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 17.09.10  14:18

« Re: Volné jízdy Brno dnes vše špatně

Chtěl bych se Sysoje trochu zastat. GT-R znám zatím bohužel jen z pozice spolujezdce a pak ty samé situace z pohledu zvenku. Kamarád to trefně přirovnal k "ho\/nu v plechovce, kterou pustíš ze schodů" - zvenku to vypadá, že se nic moc neděje, ale vevnitř je to mazec >:D Z tribuny prostě jízda GT-R nevypadá moc atraktivně, ať se řidič snaží sebevíc (pomineme-li zkušeného driftéra, co to umí rozhodit už kus před zatáčkou a vykroužit celý oblouk táhlým driftem). Je to "jen" zatraceně rychlé a zevnitř díky přětížení a přiměřeným náklonům hodně zajímavé.
  • « 00 Reagovat !

foto -Vojtas-

[Vojťas] 17.09.10  14:16

Pridavam par nekvalitnich fotografii [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Legolas

Legolas 17.09.10  14:14

Laguna II a dokonce myslím že aji nějakej malej Seat.... ten mě taky předjel:-(, na brzdy v první zatáčce
  • « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 17.09.10  14:12

Na stadion je potřeba najíždět z vnitřku - když jedeš z vnějšku, nebudeš rychlejší a pokud jen lehce přepálíš nájezd, tak tě to okamžitě táhne ven z trati. Vyzkoušeno na několika různých autech, RWD i FWD
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.09.10  14:05

Merkur: Koukám, pěkné videjko... ahlavně koukám, že tam někdo jel dokonce i s Lagunou II :-O No nevím, leda tak ve verzi GT, ale jinak tohle auto tahat na okruhy, to mi příjde zbytečné... ale co už, jely i Octavie TDI :-)
  • « 00 Reagovat !

foto PeT-a-RSKa-

PeT-a (RSKa) 17.09.10  13:50

Legolas: Tak to jo :yes: :yes: ...sranda musí být :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Sysoj-Psojic

Sysoj Psojič 17.09.10  13:45

Trochu nechápu, proč chceš podporovat člověka, který se nechal Seizisem všude zvát zadarmo a pak ho okopíroval. V životě bych na jeho akci nejel :no:
  • « 00 Reagovat !

foto Sysoj-Psojic

Sysoj Psojič 17.09.10  13:43

« Re: Volné jízdy Brno dnes vše špatně

Nebylo horko, cca 8 kol bez problému.
    Vše bylo nastaveno na Race mód, tedy optimalizace výkonu a skluzu. OFF jsem nedával, až tam bude celkem 5 aut potahaných po celé trati, tak to testnu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Merkur

Merkur 17.09.10  12:40

Přidávám odkaz na boj se Z3M :-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Legolas

Legolas 17.09.10  12:17

Jo jel :-) jel sem celkem rychle,ale oproti ostatním jsem byl jak na výletě....
  • « 00 Reagovat !

foto PeT-a-RSKa-

PeT-a (RSKa) 17.09.10  11:15

Ty si jel s Octávkou TDI na okruh?? >:D >:D .....a já si myslel, že bych tam neměl co dělat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Legolas

Legolas 17.09.10  10:43

Výborně, sice sem v prvním kole pár zatáček neodhadl ale pak už to šlo, nejhorší pro mě byl vždycky nájezd na stadion, tam sem nikdy nevěděl jakou mám volit stopu....ale aspon jsme to neposlal do kačírku jak někteří(BMW 6 hned v první zatáčce, pak někdo na stadionu, a v posledním kole zelenej Boxster v předposlení zatáčce, zadkem do balíků)

Opět sem se ale utvrdil že mám setsakramensky pomalý auto:-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.09.10  10:35

A jak sis to poprvé na trati užil Legolasi? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Legolas

Legolas 17.09.10  10:34

V první jízdě tam bylo hodně narváno, v druhé si myslím že to bylo trochu víc roztahanější, aspoň teda z mého pohledu to tak vypadalo....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…