Volkswagen Golf VI (Thomasino)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
El_Scorpio 29.09.10 16:53
« Re: Konečne to mám za sebou
Mojito, mne nevadí spracovanie interiéru na Golfe. Ale tá tuctovosť u všetkých VW. Vadí mi len volant (design), nepríjemne sa mi drží. Protirečenie tam naozaj nebolo, nie som rozmaznaný na zbytočnosti. Pri športovom aute by som sa pozeral predovšetkým na charizmu, výkon a ovládateľnosť. Nie po audiosystéme, plastoch, navigácii či klimatizácii... -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 29.09.10 13:28
el scorpio - s pár věcmi nesouhlasím,ale nechce se mi vše vypisovat.Interiér ti trochu víc ve VW vadí,ale koupil bys STi,Corvette,RX 8 - ty jsou naprosto k pláči a u BMW je palubka taky strašná nuda a šeď atd.atd.Dost sis protiřečil ;-)
btw : a s Mazdou MPS jsem to samozřejmě vzal za vtip... -
Thomasino 29.09.10 12:03
El Scorpio - slušný příspevěk! :yes: >:D
Jen krátce - tohle není obyčejný Golf, je to GTI, kterých se prodá v ČR asi tak kolem 40-50 kusů za rok. Takže o tuctovku zase až tak nejde. Vzhledem k tomu, kolik lidí se za tím autem ohlíží, se dá říct, že designové změny proti běžnému Golfu poznat jsou. Ale souhlasím s tebou, že se u sportovní verze GTI mohli chlapci odvázat mnohem více :-( Jak jsem již psal, třeba Focus ST se mi líbí více než GTI, zvláště zezadu a z boku to není ideální. Je to trochu kompromis, ale velmi schopný kompromis ;-) Jinak nesouhlasím s tím, že by Mazda MPS jezdila lépe než GTI (hlavně vypadá divně a interiér je bída), koukni na testy. S Focusem ST je to asi nastejno, eSTéčko je možná o chlup zajímavější a má více charakteru, ale zase je těžší na čumák, právě díky tomu zvukově zajímavému pětiválci, jehož kontrukce od Volva je už trochu "starší".
Každopádně mohu říct, že GTI je skvělý vstup do světa rychlejších "vozítek", dá se s ním jezdit každý den a zároveň si s ním neudělám ostudu na okruhu >:-[] Nicméně do budoucna to vidím na to, že to chce dvě auta. Jedno něco jako malá lehká zadokolka Toyota FT-86 (nebo bratčíček od Subaru), nebo lehce jeté BMW Z4 3,0 si (nebo ještě lépe Z4M), případně 370Z ;-) No a k tomu jedno starší obyčejné přibližovadlo na denní ježdění...
Ještě je ale ve hře varianta, nechat si GTI a k tomu si pořídit starší zadokolku pro zábavu a pro okruh >:D Nebo si dokoupit starší Clio RS a trochu ho "odstrojit" pro ježdění na okruhu, což mě dost baví.. Uvidíme za dva roky :-!
Každopádně díky za názory a připomínky :yes:
P.S: Převzatých fotek je v galerii jen 16 kusů z celkových 200 ks, což mi nepřijde moc ;-) Je to právě pro tu posloupnost "jak šel čas" při rozhodování o výběru HotHatche.. -
Co-pilot 28.09.10 23:50
« Re: Nezobrazování nových fotek v přehledu nových fotek - amaterismus, diletantství, nebo oboje dohromady???
Thomasino - Ahoj Thomasino, mám ten samý problém. Včera odpoledne jsem po dlouhé době přidal fotku, ale v seznamu nových fotek doteď není... 8-s Má to pak význam něco sem dávat, když to nikdo nezaznamená? To samé s novinkami... Proč jsou v seznamu jen poslední za 24 hodin, když by se jich na stránku mohlo vejít mnohem více? Znamená to, že když za 24 hodin nikdo nepřidá žádnou novinku, tak bude redakce uživatelům raději nabízet prázdný seznam, než třeba i o něco starší novinky? Stejně tak mě na celém auto.cz štve nemožnost používat na spoustě míst zobrazení do nové záložky, jelikož spousta nadpisů a odkazů nefunguje jako odkazy... Je to sice obehraná písnička, ale je to tu teď opravdu k ničemu. :no:
El Scorpio - Tak tomu říkám pořádný diskusní příspěvek. >:-[] :-) -
El_Scorpio 28.09.10 22:11
« Konečne to mám za sebou
Ahoj. Tak som si konečne prečítal recenziu na tvoje GTI. Najprv chcem napísať, že dlhé recenzie mám radšej ako tie strohé. Privítal by som kompletný zoznam výbavy, teda výčet všetkého čo si si do GTI doobjednal a čo všetko tam už bolo. Pozrel som si aj fotky, ktorých je síce dostatok, ale trocha mi vadilo, že dosť veľa z nich máš prevzatých z netu. Radšej sa pozerám na konkrétne autá majiteľov v najrôznejších scenériach. Video som "pretrpel" len 1. časť, bolo trošku nudné :-|
Prečo ale píšem, že konečne? No chodím na tento web už celkom dlho a tvoje auto je medzi TOP vlastne celý ten čas. Až teraz som si ale povedal, že by som si mohol prečítať aj tvoju recenziu. Dôvod, prečo som sa na ňu nevrhol ako napríklad pri BMW 850i, Nissan GT-R alebo Range Rover je jednoduchý - je to Golf.
Síce to (naštastie) nie je kultový Golf 1.9 TDI, ale stále je to Golf. A čo je to vlastne Golf? Golf je pre mňa etalón kvality vo svojej triede. Zároveň je to najpredávanejšie auto v Európe a 3. najpredávanejšie auto na svete. Je to auto pre masy. Kvalitné auto pre masy. A tu je jeho najväčší problém. Je tuctový. Je až neuveriteľne tuctový. V rôznych generáciach stojí vlastne na každom rohu. Golf je auto, ktoré svojím zjavom nedokáže vzbudiť žiadne emócie. Niekto tomu hovorí konzervatívny design, ja by som ho ale nazval skôr nudným, nevýrazným... Aj keď vo svojich útrobách skrýva najmodernejšiu techniku, aj keď dokáže po kvalitatívnej stránke poraziť aj o triedu lepších súperov, aj keď má zaujímavý TSI motor a kvalitný podvozok, stále je to až na drobné (designové) zmeny v GTI verzii ten Golf, ktorý po ceste z práce človek môže stretnúť 14x za 9 minút. Popravde, tuctovejšie auto je už len Škoda Octavia.
V tvojom výbere boli aj autá, ktoré jazdia lepšie (Focus, Mazda 3), autá ktoré vyzerajú lepšie (MiTo, Scirocco), alebo autá ktoré to dokázali skĺbiť v jedno (Mégane). Osobne sa musím priznať, že kategórii hot-hatchov akosi neviem príjsť na chuť. Pokiaľ by som chcel rýchle auto, buď by som si zvolil rýchly sedan (M3, M5, Impreza STi...) alebo klasický športiak (370Z, Corvette, RX-8...). Pôvodne si chcel BMW 330i, ktoré je síce tiež dosť rozšírené ale aspoň u E46 vyzerá nádherne a u E90, aj keď sa jedná o "design by Bangle", človek si pri tejto rade dokáže zvyknúť, navyše je to stále emočne silné auto. Navyše má niečo čo Golf GTI mať nikdy nebude - zvuk. Prepáč, ale akokoľvek bude mať Golf chytlavý zvuk, vždy to bude len zvuk štvorvalca. U Focusu ST sa ti možno preto páčil zvuk viac, pretože sa jednalo o päťvalec. No a pri BMW a ich radových šesťvalcoch... Môj osobný favorit vždy bol a asi aj bude V8. Ale pri BMW Z4 s motorom 3.0i a so stiahnutou strechou som pochopil, čo pri aute znamenajú pojmy nirvána a orgazmus.
Volkswagenu by naozaj prospel odvážnejší šéfdesignér. Všetky ich autá, mimo Scirocca, vyzerajú rovnako. Ale aj to dlho nevydrží, o chvíľu tak ako Scirocco začnú zamračovať aj všetky ostatné svoje autá a aj tento design začne byť obkukaný. V interiéry je to obdobné, hlavne pri zameraní na ten hrozný vykrajovaný volant.
Uznávam však kvality Golfa, rovnako ako aj verzie GTI. Síce nesúhlasím s tým jeho neotrasiteľným postavením v segmente, za ktoré vďačí skôr mierne profesionálnej neobjetivite alebo akémusi očakávaniu rovnajúcemu sa až sile zvyku. Prirovnal by som to k hodinkám. Casio je asi najkvalitnejší výrobca hodiniek pre širokú verejnosť. Používa špičkové technológie, špičkové postupy aj špičkové materiály. Nosí ich ale polovica vyspelého sveta, preto na mojej ruke nájdete Royal London.
Na jednej strane chápem tvoju voľbu rodinného auta s dostatočným komfortom pre cestovanie, ktoré v sebe zároveň ukrýva nezbedného divocha, navyše v cenovo dostupnej relácii. Ale ako si sám spomínal, to auto je kompromis. A kompromis nie je vždy najlepšie riešenie. Chýba mi u neho to, čo by rýchle auto malo mať najviac. Akýsi osobitý charakter. Vlastnú dušu. -
Chobot 28.09.10 18:05
« Re: Nezobrazování nových fotek v přehledu nových fotek :-(
Přesně tak. Zobrazování nových fotek co jsem koukal má cca 2 denní spoždění. Proto se jim také řiká ´pouze´ nové fotky a nikoliv auktuálně přidané fotky. >:D >:D
Jinak teda já sem si třeba pro změnu všiml, jak speciálně jsou náhodně generovány na hlavní stranu nejlepší recenze. Onen zcela náhodný, i přesto nikomu nenadržující a poctivý systém od změny designu ACZ (tj. 21dní) zobrazuje 10 stále stejných recenzí, ve stále stejném pořadí. Asi to jede na nějakém zapeklitém matematickém vzorci, který smrtelník jako já nemůže pochopit, natož vůbec rozpoznat, že existuje >:D -
Thomasino 28.09.10 16:06
« Nezobrazování nových fotek v přehledu nových fotek :-(
Poslední dobou se mi už poněkolikáté stalo, že po přidání nové fotky se tato nová fotka nezobrazuje v přehledu nových fotek. Dokonce ani druhý den ;-\ :-O
Možná je to nějaká forma cenzury a těm "zlobivým", co si dovolili vyjadřovat svůj nesouhlas s novým webem a drze se připojili k bojkotu, nové fotky nezobrazují nebo je nejdříve zkontrolují, jestli na nich není nějaký "nezávadný" text či obrázek :-O >:-[] -
Thomasino 28.09.10 11:30
« Re: Kdo se chystá v úterý do Mostu na KSA?? A jede někdo z Moravy??
Co-Pilote, díky za info!! Už jsem tu ráno koukal na satelitní snímky kdy přestane pršet, abych se tam jel podívat. To info je od Mojita, posílal mi odkaz na web okruhu a já to datum nekontroloval >:-[] Asi už má Mojito z toho bílého webu taky oči v háji >:D >:D -
Co-pilot 27.09.10 23:54
Čau Tome, ta akce v Brně je ale až za měsíc... To už bude sníh. :-) I když pravda, na sněhu by to byla na okruhu teprve závbava. ;-) Měl jsem docela silné nutkání vypravit se zítra na Slovakiaring. Počasí má být ale mizerné, takže jsem to nakonec zavrhnul... Škoda, poslední Brno mě moc neuspokojilo, tak jsem si dělal naději, že si před zimou ještě udělám radost. :-( -
Thomasino 27.09.10 22:18
Já tam nakonec nejedu. Je to daleko a počasí má být deštivé :-O
Taky jsme se teď dost vydali z peněz, dokončili jsme přítelčino malé nové taneční studio v centru Brna a pár desítek tisíc to stálo :-( Teď musíme zase trochu šetřit.. Časem by se to mělo vrátit, ale nějakou dobu to potrvá..
Na okruhu v Brně je taky akce, včetně volných jízd (ikdyž asi nepojedu). Ale pojedu se tam podívat aspoň na staré Corvety, pěkná auta apod ;-) -
Thomasino 21.09.10 22:01
« Kdo se chystá v úterý do Mostu na KSA?? A jede někdo z Moravy??
Kdo se chystá v úterý do Mostu na KSA?? A jede někdo z Moravy??
Co se domluvit s někým dohromady a snížit tak náklady na benzín ;-) Taky trávit 3 hodiny v autě sám cestou tam a pak zpět se mi úplně nechce :-O
Dejte pls info...