Rodinné kombi stredná trieda

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 15.02.10  13:18

« Re: Re: Kup Outlander-a

5.5 jsem nemel ani s etalonem spotreby O1 81kW >:D S Mondeem jsme jezdili vetsinou za 7.2 na dlouhy trasy. Dva a pul litru rozdil. Tvoje pocty tak dostavaji trhlinku. Ruceni se vsema (!) oknama mam za 8k za rok, takze rekneme trojka rocne rozdil. Navic mam auto se 154kW a se 4x4, takze s nim proste nemuzes srovnavat dvoulitr v nafte a s turbem 103kW. Je to tedy nesrovnatelny a taky rozhodne se nejedna o 100tisic za 5 let. Muzu ti stejne argumentovat, ze moje stary AXo 1.4D jezdilo za 4 litry a proti Mondeu bych usetril dalsich 5k za rok. To je stejnej nesmysl (jen dotazenej ad absurdum).
    A at delas co delas, proste prubeh vykonu a momentu u 6valce atmosfera je jinde oproti 4valce s turbem.
  • « 00 Reagovat !

foto Petrko

Petrko 15.02.10  13:06

« Re: Kup Outlander-a

Moje mondeo v 130 točí 3600 ot/min a motor teda rozhodně neřve a spotřeba v teto rychlosti 9 litru LPG. Jedeš s dieselem levněji?
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 15.02.10  12:37

On kazdej nemusi byt takovy setril. Me treba taky vyhovuje charakteristika 2.5i V6 a spotrebu neresim, stejnak mi vyhovuje i chrakteristicka TDCi, i kdyz trochu jinym zpusobem.
    Do V6 jsem za posledni 4 roky (co mame i mundo) nacpal vseho vsudy jedny dvere (shnily) a jedny rozvody. U mondea to byla dvakrat trojkombinace, kompresor klimatizace, nemluve o drazsich pravidelnych prohlidkach.
    Smir se s tim, ze jsou lidi, co je nejakych 10-13 litru prostre nerozhodi.
    Treba auto co mam v avataru bere mezi 15-20 a co? Zblaznim se, nezblaznim :).
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.02.10  12:18

No jasně, na dlouhých trasách jsem s dieselem na 5,5. ;-) A kolik to žere ve městě? Při 10000km ročně zaplatíš za benzín o 14tis víc a navíc zaplatíš víc na povinným ručení. Takže celkem cca 20tis.Kč. Takže měsíčně navíc 1700Kč a nebo 2Kč/km navíc. No jde o to, kolik ze svého platu chceš do auta nacpat. Za 5let to máš 100tis.Kč navíc. ;-\

A taky jde o to, jaký TD máš na mysli. Zda TDI, HDI, TDCI, dCi atd. Každý má jiný průběh, TDI zabere a zdechne, HDI tolik nezabere, ale vydrží táhnout. Některé TD roztočíš nad 5000ot s maximálním výkonem ve 4400ot. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 15.02.10  09:52

3.0 Spotreba na dlouhych trasach mezi 9-10. A s rocnim najezdem 10k nema cenu ji resit.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.02.10  08:52

Slavek-TDM: A jakej objem toho 6ti válce máš na mysli? 2 litr to asi nebude. >:D Takže 2.5 nebo 3 litry? A spotřeba tak 10-15 litrů aby jsi dosáhl stejných vlastností auta? Pokud srovnávat diesel a benzín, tak bych porovnával oba motory v turbu. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 14.02.10  21:40

Mne prubeh momentu u 6ti valce atmosfery benzin docela vyhovuje >:D Rozhodne vic nez dvoulitrovej turbonaftovej motor.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.02.10  16:15

Já bych viděl benzín nebo turbo benzín do menšího a nebo sportovního auta. Ale do většího cestovního kombi nebo do SUV mi pro průběh momentové křivky a spotřebu přijde lepší TD s C-R.

Pokud jde o 4x4, tak jediný použitelný je permanentní 4x4, který ale zase má problémy s ABS, ESP apod. Důležité jsou i uzávěrky diferenciálů, které přibržďování kol nenahradí.

Viskozní spojka, Haldex apod mají problém ve zpoždění. Auta jimi vybavená používají pouze pohon jedné nápravy a až v krizové situaci připojují druhou nápravu. Už jsem viděl auto s viskózní spojkou, které se zahrabalo na parkovišti. Šlo o to, že nejprve zabrala jen přední náprava a než se připojila zadní náprava, tak se předek zahrabal. Pak se zahrabal i zadek.

Míval jsem Passat se 3mi diferenciály a uzávěrkou mezinápravového a zadního. To stačilo na 99% případů, ve své podstatě stačilo, když jedno zadní kolo zabíralo.

Pokud jde o Forester, tak by měl mít stálý pohon všech kol a viskózní spojku ale jako uzávěrku mezinápravového diferenciálu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.10  15:25

Kolmar: :-) skutočne každému sa páči niečo iné :-)

Inak ako Kolmar dobre naznačil nie je 4x4 ako 4x4. Zaujímalo by ma jak to je s pohonmi 4x4 všeobecne. Napadá má Torsen, Medzinápravový diferencial, Haldex určite toho je kopa, ktorý je lepší ? Prečo ked sa píše o Subaru tak sa jeho pohon pokladá za vynímočný ? Ide o to, že u Subaru ma zaujíma ten ktorý prichádza do úvahy u mna a to je medzinápravový diferenciál s viskoznou spojkou. Už som počul aj názory, že to mechanické dedictvo u Subaru s pomalou viskoznou spojkou je už dávno za zenitom ale tomu až tak nerozumiem ...
    Inak dalšie sposoby pohonu u Subaru s automatmi ma nazaujímajú, automat nechcem to by bola nuda...
  • « 00 Reagovat !

foto kolmar

kolmar 14.02.10  13:23

No ja zase povazujem za najkrajsi interier v strednej Accord ;-) kazdy mame svoje. Pri volbe Mondeo vs. Legacy by som hned isiel do Subaru. Trocha mi vadi ten design, no ale Mondeo podla mna tiez ziadny krasavec tak to je na stejno. Konecne sa zlepsil interier (napr. oproti Foresterovi a impreze - bieda) a aj sedadla :yes: . Boxer diesel je vykonovo tak akurat a AWD je supa (no pozor!! podla motoru a prevodovky sa tam davaju 3 druhy pohonu 4x4) a jedina chyba na krase je nepresna 6 st. prevodovka... na Accord ci Mazdu 6 sa proste nehrabe.

Ci Outback alebo nie by som riesil jednoducho...ak nechodis vobec do terenu tak zbytocne das tisic eur viac...jedine ze gril sa ti neskutocne paci a ten z kombika nechces...
  • « 00 Reagovat !

foto kolmar

kolmar 14.02.10  13:16

No vidis... a ja zase to podradenie a hnanie otacok cez 6 tis. povazujem za krasny pozitok z jazdy ;-) No tah dieselu by sa niekedy tiez zisiel...no to az ked budem stary, mat deti a nedajboze kombik ;-) Alebo do SUV to hej :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.10  22:57

Kolmar: Keby som auto kupoval hlavne pre zábavu určite by v rámci strednej triedy nechybali malokufrící Accord, BMW 3, možno krasna Alfa 159 ale bohužial tomu tak nie je. Alfu som dokonca bol aj vyskúšat bola to pre mna skúsenost takže stručne zaujal ma podvozok zatial som nejazdil pocitovo v ničom lepšom aj ked sa auto naklána drží stopu a je aj konfortný. Riadenie má rýchly nástup krásne sa v nej robia myšky ale parkovat by som s tým nechcel ide z tuha, ked pridáte plný kotol máte čo robit aby ste vytočený volant udržal, radenie ide z tažka spojka tuhá ako čert a samozrejme malý kufor miesta tak akurát posaz vysoký ale to asi k Alfám patrí takto to proste Ital ladí. Takže dakujem za typ na Accored ale kufor potrebujem velký samozrejme nemusí byt ako v Mondeu :-) Mam pocit, že vyššie uvedené vozy už sú pre mna polo premia či premia a na to nemám... Subaru je tiež nad rámec ale je to značka ktorá ma fascinuje moc ich nejazdí, veci ako boxery, osová symetria, stály pohon AWD 50 na 50 a nové Legacy a Outback z mojho pohladu najkrajší interier v strednej triede asi hodne ludí pobavím ale ja ho proste žeriem :-) a kludne aj ked sú tam použité najtvrdšie plasty na svete páči sa mi to a ja sa s nimi nemazlím...

Jirka HKK: Mohol by som byt vaším synom :-) a ked budem mat 50 možno kupim SUV ale dnes nie za prvé SUV čo sa mi páčia na to nemám (X5, Q5, Q7, Cayenne ...) a za druhé viezol som sa v X3, Nisane Morano, Kia Sorrento ale týto dvojtonáci to už sú parné válce s krásnym vysokým posazom ale pocitom, že jazdíte s tankom. Nepotrebujem do terénu a mám pocit, že s SUV si moc zábavy neužijem. Chvílu som zvažoval Santa Fé páči sa mi ale nakoniec som ani nešiel na jazdu. Práve naopak napr v Mondeu či Legacy by som ešte nižší posaz uvítal rád jazdím so zadkom na ceste lepšie auto cítim. Ak by som bral Subaru ako som už písal mal by som velké dilema či Legacy alebo Outback.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.02.10  22:09

« Re: Kdo z koho ?

JirkaHKK: A co Ford Maverick? To je špatné auto? Kdysi jsem také uvažoval o 4x4 a tak jsem zkoušel Santa Fe, ale za ty peníze ty jízdní vlastnosti nic moc. To už je zajímavější Teracan. Žádanější jak Santa Fe, je KIA Sorrento. Já ale budu raději volit Subaru Forester. Více splňuje požadované vlastnost a to aby auto nežralo a přitom jelo.
  • « 00 Reagovat !

foto JirkaHKK

JirkaHKK 13.02.10  22:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo z koho ?

4 x 4 asi neumějí, měl jsem půjčenou řadu Fordů a do žádného bych nešel, vždy mají něco pro mě nepřekonatelného...
  • « 00 Reagovat !

foto JirkaHKK

JirkaHKK 13.02.10  21:54

« Re:

Pane, z těch vašich kandidátů - bych nešel ani do jednoho, záleží také kolik vám je let, mě je přes 50 r. a půjdu do H.ix35, resp. Santa Fé a možná počkám na závěr roku a koupím nové X3. Tahle "plížidla", kde se sedí na zemi mi již nic neříkají!
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.02.10  20:54

Otázku zda benzín nebo diesel jsem si také kladl. Dlouho jsem měl benzíny a nyní mám diesel. A užívám si jedné jedině, ale úžasné vlastnosti. Motor se nemusí moc točit, táhne od 1750 do 4000ot (ale stačí točit 1750-2500ot a na nižší rychlostní stupně 1500-2200ot), na dálnici ve 130km/h mi motor točí 2200ot, to o něm ani nevíš. Benzín v této rychlosti točí 4000ot a děsně řve. Když chceš předjet s benzínem, musíš nejdřív podřadit a pak vyrazit. U TD jen šlápneš na plyn. Taky spotřeba u Mondea 2.2TDCI 114kW se dá držet mezi 5-7 litry. Benzín se stejným výkonem bude brát 10-14litrů. Ale i TD má své nevýhody, třeba hlučnost nebo málo topí. Ale třeba hlučnost Mondea 1.8 benzín byla větší jak 2.2 TDCI. Benzín do Mondea bych nechtěl. Ještě tak do malé Fiesty do města.
  • « 00 Reagovat !

foto kolmar

kolmar 13.02.10  14:41

Nechcem miestat kary zbytocne... no ak nepocitas kazdy liter v kufri a neni tvoja priorita miesto na zadnom sedadle tak moja volba by bola urcite Accord. Radenie, riadenie, famozne sedadla, asi najlepsi podvozok v strednej :yes: okrem toho vyssie napisaneho nema slabe miesto. No Legacy na druhu stranu je opak, miesto vzadu ako v Superbe!! ty musis vediet...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.10  14:18

No ja sice psal o OUTLANDEROVI ne o OUTBACKOVI ale nevadi:)
    OUTLANDERA delaji u MITSUBISHI co vim ;-)

Ale dle toho co pises SUV asi ani okrajove nezvazujes... Chapu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Petrko

Petrko 13.02.10  13:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Kup Outlander-a

No nemá diesel od F.
  • « 00 Reagovat !

foto Ada-je-zase-tady

Ada je zase tady 13.02.10  10:54

« Re: Re: Re: Re: Kup Outlander-a

Pokud mel diesel od "F" tedy od Fordu, Fiatu, nebo francouzsky, neni se cemu divit.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…