BMW 320si (Wii-Jay)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 31.01.11  15:13

« Re: Nějaký racer tady?

Ypsi, úplně tě chápu!! A neměli tam u bychla i E93 M3 v Melbourne red? ;-)

Jinak myslíš "šitá" nebo "sytá" ? >:D >:D >:-[] >:-[] (takový Matheas styl) :*)

WL - jo Alpin weiss taky můžu >:D :yes: Tamty barvy jejen zajímavé vidět, ale většinu bych taky nechtěl ;-) :no:

PS: už za 5 příspěvků tu máme 11000 !!! Kdo to přidá, toho svezu na okruhu v Brně nebo Mostě ve své nové M3 (přelom března/dubna) >:D >:D A žádné podvádění!!!
  • « 00 Reagovat !

foto ypsilon

ypsilon 31.01.11  12:36

wii-jj,presne nad touhle "brass e90" jsem taky slintal :-) ..ta moonstone je je takova "menavka",neni to uplne stribrna,zalezi na svetle..laguna seca je pecka,to bez debat ;-)

wl-u tech matu jsem spis pro tu sedivou,ta je skvela..melbourne red jsem videl nekolikrat i jsem jednu dobu jezdil k bychlovi obdivovat jednu m3 e92 melbourne red..musim rict,ze je to takova "hlubsi" sita cervena s japan rot se to vubec neda srovnavat..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.01.11  21:44

ypsi
    s moonstone white souhlas a frozen grey i frozen black je taky zajímavá.
    Červenou nemusím, ale ta Melbourne Red vypadá na většině fotek dobře, ale naživo jsem ji neviděl.

[odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.01.11  21:20

Wii
    Jsou to zajímavé barvy, ale já jsem spíš na "klasiku" jako Steel Grey, Carbon Black, Alpine White... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 30.01.11  21:07

Brass metallic je pěkná - obvzlášť se mi líbí na E90 [odkaz] ;-) :yes: :yes:

A na E9X??? Ta Dakar gelb je fakt masakt [odkaz] >:D To bych si na auto taky nedal >:D Ale je zajimavy to vidět ;-) :yes: :yes: Ta moonstone metallic taky neni špatná, ale je to prostě skoro stříbrná - ale melbourne red je super a interlagos jakdysmet!!! zajimavá je na E9X i laguna seca blue [odkaz] [odkaz] !! ;-) :yes:

Zavoláme si zítra at se domluvíme - kde a v kolik ;-) :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto ypsilon

ypsilon 30.01.11  20:25

wii-ok,beru Te za slovo a jo v utery si teda volame ;-) ..btw. na m3 e46 se mi libi klasicka sediva,cervena,modra a z "indivindi" sephia a brass metallic,tu muzu hodne..a u m3 e9x melbourne red,moonstone white,interlagos blue a frozen grey :-) ..jinak dakar yellow je fakt strasna >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 30.01.11  18:57

WL: Mě se tam dost líbí Fern Green, která je trochu jiná, než tahle Oxford Green metallic :-) A pak je třeba masakr E92 M3 v Dakar Gelb >:D

Ypsi: Pujdeme ji projet az nebude sníh >:D >:D Driv se nedockas ;-) :yes: Ale muzes ji prohlednou u Gumajze :-)
  • « 00 Reagovat !

foto ypsilon

ypsilon 29.01.11  13:10

wl-tak jsem rad,ze mi bylo odpusteno ;-) ..kazdopadne nevim,co Te vic na.sralo,jestli ten muj prvni prispevek nebo samotne "OT" v tom druhem >:D ;-) ..

jinak s tebou nejde nesouhlasit ve vsech odstavcich i v tom o kabriu ;-) ..jen doplnim tu "druhotradici",ktera ma byt podle "bimmerpostu" zachovana,pristi generace m3 f3x by se mela vyrabet pouze jako kabrio a kupe,pry by ,mela byt lehci a mel by ji pohanet agregat na stejne bazi jako u 1m,ktery by mel mit neco okolo 450koni..

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.01.11  23:57

Wii
    Tak tyhle tradiční autobojové evropské barvy si i já pamatuju hlavně z knížek a veteránů, takže se moc není čemu divit...
    Na barvy jsem se díval, nic z nich mě nějak extra neuchvátilo...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.01.11  23:49

ypsi
    S tím OT si mě šíleně nas.ral, ale už za půl dne mě to přešlo, ještě, že jsem takový starý dobrák (no... spíš starý, než dobrák). >:-[]

S E34 a E36 máš samo pravdu, jen u té M5 E34 je to trošku složitější.
    Původní M5 E34S (1988-1991) s motorem 3.6 (315PS) se nabízela pouze jako sedan, až u pozdější verze M5 E34S, E34/5S (1992-1995) s objemem 3.8 (340PS) byla v malé! sérii i verze T. Zvláštností tehdejšího sedanu M5, byla možnost pouze 4místného interiéru.

U M3 je zase zajímavé, že první M3 (E30 od r. 1986) byla nabízena jen jako dvoudveřový! sedan!, k němuž později přibylo i cabrio M3 E30.
    Jako dvoudvěřové kupé se nabízela až M3 E36 u které bylo možné i cabrio, ale i 4dveřový sedan.

V podstatě se dá říct, že každá druhá generace M5, má i verzi Touring a každá druhá generace M3 má i čtyřdveřový sedan. Jestli v této "druhotradici" bude BMW M pokračovat, uvidíme u příštích M5/M3.

Jinak k těm M3 cabriům obecně. Psal jsem, že M3 kabrio je hodně o prestiži, která si s logickou vyšší hmotností/nižší pevností této karoserie neodporuje. Stačí se podívat na nabídku takových značek jako Porsche, nebo Ferrari, kde je verze cabrio/spider téměř jakousi prestižní "povinností", a to bez ohledu na přirozený handicap této karoserie a až na specální modely se tyto karoserie nabízí i k nejvýkonějším motorizacím...
  • « 00 Reagovat !

foto ypsilon

ypsilon 28.01.11  11:08

vampi-diky za upozorneni,labele sorrac za OT,prehlidl jsem to "nemyslim" >:D :no: diks ;-)

jinak m3 e36 se delala [odkaz] byla i v top gearu v najekym "challenge"..a m5 e34 touring [odkaz] a i v moji fotogalerii [odkaz] :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Vampix-Diesel-Power-

Vampix(Diesel Power) 28.01.11  10:38

ypsimete, já nevím jestli jsi pochopil labela, ale zrovna on říkál, že to nepovažuje za studentské taxi. To já jsem tu rozpitvával jak je pro mne jako studenta sedan výhodný a z toho důvodů vím, že použitelnost je daleko lepší než kupé....Btw E36 se opravdu dělala v sedanu M3? o tom jsem nikdy nic neslyšel ani neviděl.... o E34 už nemám takový přehled, to přiznávám...
  • « 00 Reagovat !

foto ypsilon

ypsilon 28.01.11  10:32

nazdar teplometi :-) ..delsi dobu jsem tu nebyl a tady to zase jede >:D :yes: ;-)

co se tyce m3 e9x,tak vyjadrovat se nak vic nebudu..o karoserii taky ne,testy mluvi za vse ;-) a dal je to otazka vkusu..ale napsat labele,ze je to "studentske kupe" chce celkem odvahu,abys tady nekoho nena****..tohle "studentske kupe" stoji nove okolo 1,9mil i s nakou tou vybavickou a okolo milionu ojete,to teda musi mit ten student hodne nasetrino,jeste kdyz vemu v potaz "studentske" naklady na provoz >:D ;-)

ale tak prece se k ty karoserii trochu jeste vyjadrim :-) ..pred e90 jsem mel e46 kupe a diky e46 jsem z kupe trosku vystrizlivel,vzadu se sedi celkem pohodlne,ale stvalo me jak skoro vsichni pri nastupu a vystupu okopavali tapecirunk..a i kdyz jezdim povetsinou v aute sam,tak jsem o e92 treba z tohoto duvodu vubec nepremyslel,hold kazdy mame neco a proto jsem moc rad za sedan..jinak mam podobny nazor na kabrio jako vampi i kdyz k portfoliu m3 dlouho patri,ale sedan zde taky neni poprve (e36) a "kombajn" u m5 taky ne(e34)..

wii-nazdar dedku :-) ..tak kdy ji pujdem projet?..
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 28.01.11  08:03

Jo tak to nevim, historický ani současný závodění nesleduju ;-) Znám jen tu část o Británii a o Itálii >:D >:D Zbytek je pro mě novinka >:D >:D

Koukals na ty barvy? ;-)
  • « 00 Reagovat !

Vampix(Diesel Power) 28.01.11  01:51

WL: Neříkám, že M3 je auto pro studenty. Ale podle mně je M3 pro mladší klientelu nežli M5. Nechci tím nikoho urazit, ale celkově to tak nějak vnímám jako řady samotné. Nejde ale jen o studenty, kdykoliv bych chtěl někoho vzít je pohodlnější mít sedan než coupé. Navíc ani váhový rozdíl není tak markantní (25kg)... Já bych třebas zavrhl cabrio pokud by mělo jít o prestiž BMW. Přece je jasné, že ať je sebelepší konstrukce, vždy se bude cabrio víc kroutit a nebude tak sportovní a to má ještě 200 kg navrch od sedanu...

Samozřejmě M3 touring by z marketingového hlediska měla být taky, ale nemůžeme to brát úplně tak lineárně a nejspíš pro to mělo BMW své důvody. Obávám se, že M5T ale přišla jako odpověď na konkurenci, protože pokud si dobře vzpomínám E39 se taky dělala jen sedan.Tak nějak to vidím u 3er, pro teď je to sedan, příště již to bude i touring, ale nechci ze sebe dělat proroka a necháme se překvapit.

Ohledně průměrně vzrostlého evropana, což je kolem 178-180 cm bych to neviděl tak dramaticky. Osobně mám nějakých 175 cm a nejsem fit tvarů a nemám problém cestovat na zadních sedadlech s řidičem takového vzrůstu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.01.11  00:21

Vampi
    Já ti tvůj osobní názor na M3 E90 neberu, jen si myslím, že pokud to budeme brát především pohledem marketingu (oslovit s M3 co největší skupinu zákazníků), pak nevidím důvod nabízet vedle sedanu i kombi (viz M5 T). Pokud, ale chci dělat M3 hlavně pro zvýšení prestige řady 3 a značky BMW vůbec, pak považuju celkově jen coupé a cabrio za vhodnější karoserie pro M3...
    Jinak si nemyslím, že je zrovna M3 častěji používána jako "studentské taxi" apod. Většinou v něm jezdí jeden až dva lidi, vzadu vyjímečně spíš menší děti... K čemu jsou u M3 dveře vzadu, když si tam za sebe stejně dospělý (průměrně vzrostlý) evropan slušně nesedne..., respektivě rozdíl místa vzadu u kupé a sedanu je zcela minimální. Tedy přístup do zadu dveřma je fajn, pokud je za nimi i odpovídající potřebné místo... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.01.11  23:43

Wii
    Narážel jsem spíš na barevnou evropskou historickou tradici závodních automobilů:
    Anglie - zelená
    Francie - modrá
    Itálie - červená
    Německo - bílá, stříbrná

Ta Laguna Seca Blue mě zas tak moc nebere, jako většina modrých odstínů, zvlášť světlejších...
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 27.01.11  20:12

Pro představu VaMPI >:D >:D
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]

Ale coupe je coupe >:D Jen bych mu z toho nejradši strhal ty StopTech brzdy, sedačky stylu BMW Performace a dal si je do svojí M3 >:D >:D

PS: Pro fanoušky BMW - zajímavý PDF ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

Vampix(Diesel Power) 27.01.11  19:49

Tak obecně seM3 E90 zastávám. Podle mně je to výborný marketingový tah a většina těch co si ji koupili, mají podle mně stejný důvod proč bych si ji vybral raději než E92 tedy coupé. Je to prostě praktičnost. Já jsem třebas mladý člověk, který jezdí dejme tomu 30 tisic km ročně a jezdím rád. Většinu času trávím v autě ve 2 s přítelkyní. Ale alespoň jednou týdně vozím 3 spolujezdce a neumím si představit že v -10 stupních vyskakuji aby se někdo za mně nasoukal. Minulý rok jsem jezdil celou zimu do školy ve 3-4 lidech a asi by mně nebavilo 2x vyskakovat za jednu cestu do Ostravy. Navíc sedan E90 se mi nesmírně líbí a i když je E92 krásné auto, tak je mi sedan prostě příjemnější a praktičtější. Je to asi tak jako statisíce kombíku na naších silnicích, jen proto že občas se to třebas hodí. Navíc se mi nesmírně líbí, když auto vypadá jako "obyč" sedan a skrývá v sobě tu sílu. M3 E90 nepřinesla žádné zápory pro sportovní divizi a i když u nás jich jezdí podle mně méně než E92 a E93 tak je to pro mně ideální kombinace...

P.S. E46 si v sedanu neumím ani představit...
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 27.01.11  19:23

Máš na mysli Silber/Schwarz Deutschland Rennsport Farbe >:D >:D :-! Bílá až tak tuctová zatím není ;-)

Jako mě se ta zelená na tom fakt asi líbí nejvíc. Jediné co bych ještě víc upřednostňoval je Laguna Seca Blue (+ pak různé BMW Individual barvy)

Laguna Seca Blue
    [odkaz]
    [odkaz]
    je to krásná pastelová barva!!! ;-)

No a co se týče těch Individual barev - tady je celá plejáda BMW v netradičních barvách (origo i neorigo) [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…