BMW 320si (Wii-Jay)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ondřej Šámal 25.02.10 20:59
« Re: Land Cruiser 90 vs. Freelander
Géčka dolů nepůjdou, a když už, tak jen ty starý a zničený kusy. Defendery taky. Tahle auta si lidi cení na "pěkný" prachy, navíc to jsou extrémy vhodný tak na Island a na nějaký expedice. To LCéčko bude asi nejvhodnější, ještě bych kouknul na Nissana Terrano, ale tam nevim, jak je to s designem ;-) -
Wiii 25.02.10 20:53
Suba:
Forestr je podle mého prostě kombík >:D A s tím nic neuděláš ;-)
Jinak pickup je pro me nesmyslný, nijak bych ho nevyužil (až na to jak říká xGay s hvězdama) >:D >:D Takže prostě bud čekat jestli nepujdou dolu ceny Meďáků G nebo Defendrů ;-) :yes: :yes: To by se mi líbil nejvíc :-)
xGay:
Já jsem slušnej člověk, takhle bych nikdy nezaparkoval 8-s 8-s -
Subaru4ever 25.02.10 20:40
Forester není ani kombík, ani SUV pro geye !!!, je to normální chlapácká pojízdná krabice s nezaměnitelným charisma !!! >:D
Dovolím si tvrdit, že 2.0 benál ve Forestru sežere míň než jakýkoli diesel v zde uváděných Offroadech (vyjma Jimniho).
Ale ty chceš pořádný teréňák, tak ti Forestra vnucuju zbytečně a vůbec nevím proč to dělám ;-\ ...
Podle mě když už pickup, tak určitě pro 4/5 lidí - na ty zadní sedačky si hodíš bundu, nákup, tašku a tak :-) -
Wiii 25.02.10 20:33
Suba:
Do kombíku mě prostě nikdo nedonutí jít >:D >:D Nekoupil bych si ani BMW v kombíku >:D >:D :no: :no: Navíc shánim auto s dieselem a to jak si v mých možnostech Subaru nenabízí.. to až teď ;-)
No jinak jsem na pickupy taky myslel, ale nevim jestli to neni moc >:D Nasel jsem pěknou Navaru (pro dva) ale má vzadu konstrukci pro převoz motorky >:D >:D A motorky mě nikdy nebraly a ani asi brát nebudou ;-\
PS: s Jimny jsem lítal v řecku na dovolené >:D >:D to už je moc malé a cítil jsem se v tom celkem nebezpečně >:D Ale je pravda že projel dost věcí v trénu ;-) -
Subaru4ever 25.02.10 20:26
Forestra jsem chtěl napsat taky >:D ... jenže by až povážlivě moc konkuroval BMW, takže tě chápu, že ho nechceš >:-[] >:D
Lanďák bude nejspíš ideální volbou :-)
No a na vyblbnutí musí být geniální autíčkoffroad Suzuki Jimny - ale to nejspíš nebude to, co hledáš >:D
A co takhle nějakej Pickup ??? Ranger, Hilux nebo snad i Navara :-! -
Ondřej Šámal 25.02.10 20:26
Tak si ten zadek uřízneš a uděláš si z toho pickup, no >:D A propos na pickupy bych se taky kouknul, třeba takový Mitsu L200, Ford Ranger, Dodge RAM (nemá diesela, ale zas V8, dyť to znáš, a budeš jak Chuck Norris >:D ) -
Ondřej Šámal 25.02.10 20:20
Forester neni kombík, ale jen trošku větší hatchback >:D
Každopádně bych ho ještě neodepisoval, kdybys na něj náhodou někde v bazaru natrefil, zkus se na něj kouknout ;-) Motory má slušný, když tam hodíš LPG, tak i spotřeba bude celkem v normě (a LPG je pořád lepší než zastaralej chrochták) -
Ondřej Šámal 25.02.10 20:10
Freelander navíc taky není buhvíjak kvalitní auto, ta Toyota bude určitě lepší volba. Do Vitar diesely dodávalo snad Isuzu a byly celkem kvalitní.
Hele, a co třeba takovej Forestrer? Ten by se ti nelíbil? Zvládne prakticky 95% toho, co LC, ale na silnici se chová jako normální osobák. Navíc servis u něj bude míň komplikovanej.
Přece jen LC a podobný čistokrevný off-roady s žebřinovým rámem a listovými pery jsou spíš do hardcore terénu, kdežto takovej Forester nebo Outback se dá v pohodě použít jako každodenní auto. -
Wiii 25.02.10 20:01
xGanga:
No Vitara... nevíš jaké diesly (od koho) používá? :-)
Jinak wrangler je určitě super, ale v mé cenové relaci seženu jedině benzín 2,5 a spotřeba 15 litrů s klidnou nohou.... >:D >:D
Land cruiser mi taky vychází celkem dobře ;-)
No a Freelander jako jediný aspon trochu znám osobně (ačkoliv je to už dva roky zpět)... Na silnici se s tim autem dá jezdit normálně (ne sportovně, normálně >:D ) ale nic víc od takového auta nečekám :-) jen mě u Freelanderu děsí že je to v podstatě předohrab který jen při potřebě připojí zadek haldexem ;-\ ;-\ -
Ondřej Šámal 25.02.10 19:53
LC i Freelander jsou dobrá auta, ale LC bude určitě lepší ;-) Já bych se klidně kouknul i po Vitaře, je to jednoduchý auto a v terénu se neztratí. A když už off-road, tak se koukni i na Wranglera, to je pořádná klasika. Měl jsem s ním tu čest a je to fakt super kára na vyblbnutí. Nevýhodou ale je, že na normální silnici se s ním dá jet tak 80 km/h, pak už je to o koule >:D
Nejlepší volbou bude ale asi Toyota Land Cruiser ;-)
Jen se připrav na to, že tyhle auta jsou primárně určený do terénu a na silnici se s nima bude jezdit fakt špatně. Ale pokud bude zima jako teď, tak to bude ideální :yes: -
Wiii 25.02.10 19:39
« Land Cruiser 90 vs. Freelander
Zdravím zdejší osazenstvo, :-)
možná jste si všimli, že jsem tu řešil změnu vozu před další zimou, nakonec jsem usoudil, že esíčka se zbavovat ani trochu nechci, a tak jsem přistoupil k plánu "B" a to - koupit malý terénní auto na zimu... Koukal jsem na bazary... Na možnosti této kategorie do 300 tisíc (na podzim počítam max 250)
Do užšího reálného výběru jsem zařadil:
Toyota Land Cruiser 90 - 3 dvéř
Land Rover Freelander TD4 - 3 dvéř
jako další jsem přemýšlel o, všechny mají "ALE":
Land Rover Defender - 3 dvéř (ale je jich sakra málo a jsou poměrné drahé, ale jinak jasná volba)
Mercedes-Benz G - 3 dvéř (ty jsou snad ještě dražší než Defendry >:D , ale jinak druhá příčka)
Mitsubishi Pajero - 3 dvéř (nelíbí se mi tolik a za tu cenu člověk koupí jen ten starý co vypadá jak Ssangsyong >:D )
Jinak co jsem četl tak Freelander je celkem náchylný na spojku ;-\
A o co mi jde? Pokud by jste mi někdo mohl pomoct s výběrem, popřípadě měl nějakou osobní zkušenost, nebo další návrh (ani omylem nepište Rav4, CR-V a podobné - nejsem gay), tak mi sem napište Váš názor >:D >:D
Takže předem díky za rady :-) :yes: :yes:
PS: měla by to být nafta do 3 litrů obsahu ;-)
Taky je velmi kompaktní, zloději o ni nemají zájem a vozy starší 10 let mají automatické snižování hmotnosti karoserie >:D