BMW 320si (Wii-Jay)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Wiii 23.02.11 10:47
« Re: Semi-slicky
rarsch:
Jo to vím... Jsem zvedavna ty Regal Racer a taky na ty Falkeny!! jaké jsi objednal? ;-) A proč myslíš, že si zase koupim něco jiného? >:D
PS: Jinak co jsem koukal, tak v mých rozměrech nebude v ČR problém sehnat Pilot Sport CUP+ , Kumho Ecsta XS, ty Federal a pak ty Pzero Corsa, ale nemůžu je najít s tímto vzrokem [odkaz] ;-\ Všude jsou takto... [odkaz] -
Wiii 23.02.11 09:07
Thom:
Jo, na ty jsem celkem koukal, to by tam určitě pasovalo ;-) ta 235/40 R18 by tam určitě padla, stejnou problematiku jsem měl i na 320si, kde zimáky byly na všech kolech právě tohoto rozměru, jen na 17" a tím pádem trošku vyžším profilem... ;-) Ale s tím bych pak dal i ta širší dozadu, aby se to dorovnalo... ;-)
WL:
Ok, díky za výpočet, zatim jsem se do toho nepustil... nejdřív to zkusim proměřit přímo na autě a pak se uvidí... nebudu to objednávat ted, ale až tak v dubnu, ale kdybych se rozhodl pro nějaké gumy, co se nedají v EU sehnat, musel bych je objednat z USA nebo Japonska a to by pak klidně dva měsíce trvat mohlo ;-\ -
Thomasino 22.02.11 22:31
OK, díky. Tak třeba na ten předek když dáš o chlup nižší 225/40 R18 co mám já, tak je to hodně rozšířený rozměr a ušetříš nějaký peníz ;-) Případně jestli dáš dozadu o cenťák širší, můžeš to pak udělat raději to samé v předu a dát taky celkem rozšířený rozměr 235/40 R18 co má třeba Scirocco nebo Passat CC... -
Wiii 22.02.11 22:13
Thom:
Na P-ZERO Corsa jsem ani nejak nenarazil ;-) Zítra na ně kouknu. Jinak na ty Falkeny jsem právě slyšel celkem chválu, tak právě nevim... ;-\ Ty Kuhmo V70A nevypadají špatně - no ještě je čas, uvidim co budou řika lidi na okruzích co budou mít taky M3 E46...
domenico:
No, koukám že P-zero Corsa nebudou asi špatný, kouknu zítra na nějaké ceny ;-) Jinak ano, Michelin Pilot Sport CUP bych vzal nejradsi, ale ta cenovka a životnost ;-\ Nakonec to tak ale možná dopadne - většina Porscháků GT3 a M3 na ringu jezdí právě na nich :yes: :yes:
Celkem by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenost s těmi Federal 595RS-R [odkaz] dělají se pak ještě vyložene semislicky, ale ne v mých rozměrech...
Co se týče rozměrů: vpředu 8J x 18, vzadu 9J x 18 , otázka je co se tam narve do podběhů - v techničáku jsou rozměry 225x45 R18, vzadu 255x40 R18... Dopředu by se určitě našlo skoro všude, ale zadek zas tak častý není... Myslim ale, že 265x45 nebo 265x40 by se tam vklidu vešlo.. ale radši bych to slyšel od někoho, kdo to už má ozkoušené.... :yes: -
domenico 22.02.11 21:50
v létě jsem se v Rakousku bavil s Němcem, který je měl na M3 (2009)
Tvrdil, že měl na začátku sezóny Toyo R888, byly prý velmi dobré, ale výdrž nebyla nijak závratná. Podle jeho slov byly ony P-ZERO Corsa mnohem lepší jak na suchu, tak i na mokru.
Druhá věc je samozřejmě cena... -
Thomasino 22.02.11 21:44
Co jsem koukal na nějaký testy, tak ty Hankooky nejsou nic moc, jsou to skoro běžné silniční gumy. Falkeny taky asi žádná sláva. Buď bych volil Toyo R888 nebo ty druhé R1R (tuším že se tak jmenují), nebo ty Kumho či jiné opravdové semislicky... Co třeba semislicky Pirelli P-ZERO Corsa ? Ty jsem dnes viděl na té Bychlově M3 GTS :-) Ale to bude asi ranec... -
Wiii 22.02.11 21:37
Thom:
No to vim ze jsou takové napůl, ale zase pak Toyo R888 maji prý celkem měkké bočnice (když to neni verze se zesilenýma bočnicema, které nejsou pro vsechny rozmery)... Zvažuju nejvíc ty Falkeny, Hankooky, Avony a pak jako levnější variantu ty Federal... Celkem by se mi hodilo, kdyby tu byl někdo kdo s nimi ma zkušenost :-|
Jinak na M3 GTS jsem se jeste nezajel podivat... Podivam se na ni jen kdyz pojedu okolo, nevim co bych na tom videl, kdyz se stejnak nemuzu svézt >:D Ale udělám si někdy cestu okolo ;-) -
Thomasino 22.02.11 21:17
Lidové vozítko je náhodou na každodenní ježdění super, stejně jako na rychlé ježdění po okreskách :yes: Adaptivní tlumiče nemají chybu :-) Ideální by bylo našetřit na druhé auto pro okruh a občasné vyjížďky na okresky...
2.dubna ti poreferuji... Pokud máš prachy ale na Toya R888, tak kup asi ty, ty jsou prý mnohem lepší. Ty Kumha jsou jen "na půli cesty", je to takový cenový kompromis, ikdyž za ty prachy prý super... Uvidíme... Co-Pilot je bude na CLIO RS taky asi kupovat... -
Wiii 22.02.11 21:10
Thom:
No tak to jo >:D Já jen jak jsi psal že bys nejradši chtěl M3 E46 a ideálně ve specifikaci CLS tak jsem si nebyl jistý >:-[] >:-[] Jinak ano, nic lepšího udělat nemůžeš, než že se zbavíš lidového vozítka a koupíš si auto na okruh + auto na popojíždění >:-[] >:-[]
Co se týče gum, tak to moc dobře vím, ale taky vím, že ty mi toho moc neporadíš >:D Ale 2.dubna mi řekneš!!! Stejnak je budu objednávat až nějak po ringu ;-) -
Thomasino 22.02.11 20:31
« Re: TOP GEAR
Samozřejmě že M3 E46 CSL, nebo M3 GTS co jsem dnes viděl na živo u Bychla. Nááádhera.... Ale jak to tak vidím, tak si časem zmohu tak leda na jetou M3 E46 nebo M3 E36 na blbnutí na okruhu. Nebo půjdu do Toyoty FT86 a GTI vyměním za starý menší auto na běžné popojíždění... Podle toho jak bude dobrá... Nyní jsem ale v "rozpoložení", že bych si nejraději nechal GTI a našetřil na Radical SR4 ;-) :-) -
Wiii 22.02.11 19:50
« Semi-slicky
Nějak jsem dnes zkoumal jaké semislicky nebo gumy jim podobné by se daly navléknout na 18" co mám na M3. Vznikl mi z toho tento seznam! Někdo nějaké doporučení, zkušenosti, nebo komentáře ohledně dostupnosti? Díky ;-)
Dunlop Direzza 03G
Dunlop D98J
Toyo Proxes R888
Yokohama Advan Neov AD08
Yokohama Advan A048
Kumho Ecsta XS KU36
Kumho V70A
Federal 595RS-R
Michelin Pilot Sport CUP
Avon ZZR
Hankook Ventus R-s3
Falken Azenis RT-615K
Jsou to pneu různých cenových kategorií i různé kvality... jen nevím co bude nejlepší v poměru cena/výkon... ;-) -
Wiii 22.02.11 19:48
« Re: TOP GEAR
WL:
Na tom se asi neshodneme.... RS5 me prostě zas tolik nedokáže nadchnout - není na ni nic co by mě na ni oproti M3 uchvacovalo.... ;-\ Teba asi ano, ale M3 nebo RS5 jou sportovní kupé a to že RS5 není tak úplně tím co má být je pro mě zpráva špatná... nebudeme to už řešit...
>:-[]
P.S. Myslím, že na prvním odkazu/fotce jsou dřívější Corsa Asimmetrico a na druhém vlevo současné Corsa Asimmetrico a vpravo Corsa Direzionale, které se můžou kombinovat s Corsa Asimmetrico (Direzionale vpředu/Asimmetrico vzadu).