BMW 320si (Wii-Jay)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 10.04.11 21:16
« Re: Mrtvo
V mém věku se tomu co bylo, už člověk prostě nevyhne... ;-\ >:-[]
Mysli si o tom co chceš, ale podle mě, třeba mluvit u současné běžné produkce dokonce vyloženě o "citu ve volantu" neodpovídá skutečnosti a rozdíly jsou opravdu čím dál menší, samozřejmě se musí srovnávat srovnatelné.
Když vezmu za příklad třeba 5er a Ečko před 10-12 lety a dnes, je to přímo do očí bijící a platí to i o třídu níž (a nejen pro "komunikativnost" řízení)... ;-) -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 10.04.11 20:40
Neskutečně přeposilovaný řízení? :-O ...tento výraz platí třeba pro Logana nebo Polo.
To má trochu TROCHU Scirocco v režimu Komfort a Normal,ale eRKo ani náhodou,je to přesně naopak než píšeš, v režimu Normal má tak akorát a v režimu Sport je to tuhý,až je to nepříjemný :no: ...o víkendu jsem jezdil zetkem a u něho je to samozřejmě trochu jiná liga, o které se nám může jen zdát ;-) -
Wiii 10.04.11 20:26
WL - nemotej sem co bylo, koukáme se na současnou produkci, která prostě bez posilovačů a dalších vymožeností nejsou...Takže se už jen jedná o to, jak to ta která automobilka umí, nebo chce nastavit. A i v tom jsou neskutečné rozdíly!! ;-)
Thom - Ano, to má moje dieselové přibližovadlo komunikativnější řízení, mírněji nastavený posilovač atd. prostě Scirocco R je podle mě neskutěčně přeposilované a tím trácí i velkou část citu.... ;-\ :no: :no: Jakej to má podvozek netušim, to člověk během chvíle nepozná... Ale osobně - mohl by být sebelepší a stejnak bych si to nekoupil - to řízení mi prostě vadí!!! :no: :no: -
Thomasino 10.04.11 16:45
No jo, ale Zino už má šedý zákal, tak nepozná ani ty rozdílné nárazníky, jiné mlhovky (u GTI svislé oproti kulatým u normálních Golfů nebo horizontálním u Pola) a pár dalších věcí.. Ale jak jsem psal už několikrát, Zino, netvrdím že je G6 GTI nějak extra krásné a třeba zadní partie se mi moc nelíbí. Stejně tak se mi ale nelíbí ani u Scirocca, proto jsem si základní Scirocco nekoupi (Rocco R ale vypadá o hodně lépe, taky má úplně jiné přední a zadní nárazníky, kdyby sis zase nevšiml). Nemluvě teda o tom, že z něj nevidím přes vnitřní zpětné zrcátko >:-[]
Určitě se u VW s GTI mohli více odvázat, to souhlas. Ale na druhou stranu VW je tím známé, že jsou hodně konzervativní, takže je to těžké :-O Nicméně kvůli jejich konzervatismu a postupným evolucím jsou taky Polo, Golf i Passat jedny z nejprodávanějších modelů ve své třídě :-! Takže se jim moc divit nemůžeme... A francouzské značky se mohou snažit jak chtějí, ale o takových prodejních číslech si mohou nechat jen zdát... -
Brandon Walsh 10.04.11 15:40
thomasino bryle v aute nosim ale rozdiel medzi 1,4 mpi a gti aj tak nevidim :-( vsade pises aky je peugeot skaredy nanic atd a pritom vo vw si nedali ani namahu zmenit na gti narazniky a su tam pomaly tie z pola >:-[] vzadu ma konecne dve koncovky vyfuku waw to ma kadejaka felicia v rukach 18 rocneho chlapca ja viem schopnosti podvozku priplatil si si za nastavitelny co chvalim no ako casto s nim stukas ? a este k tomu ked je to nastavovanie tak blbo od ruky ako ma renault vypinanie tempomatu ? nachystane kola som ti uz chvalil no tie so seriovymi nemaju nic spolocne, proste nevidim dovod kupit si golf gti za tu cenu neviem aku si dostal samozrejme zlavu a ani ma to nezaujima, moj nazor je to siva myska s nastavitelnym podvozkom a prijemnym vykonom a ten mi nikto neberie vela stastnych km a sexualnych teda vlastne okruhovych zazitkov ;-) :yes: -
Thomasino 10.04.11 14:00
WII - Porsche je samozřejmě "trochu" jinde, ale taky cenově >:D
A pokud jsi měl pocit, že Scirocco R nemá žádný cit v řízení, tak nevím co jsi hulil >:-[] Nebo máš fakt pocit, že tvoje 330xd ho má několikanásobně více? >:D >:D >:D Srandisto...
P.S.: Taky jsem měl ještě před dvěma lety pocit, že jakékoli VW nemá slušné řízení a podvozek (proti Fordu ztrácely vždy hodně), ale od doby co přišlo Scirocco a Golf GTI je to jinak ;-) Konečně se naučili u koncenru i trochu slušné řízení :-) Ale kdo nevyzkoušel hodně aut, neuvěří :-! Mimochodem, GTI má proti běžným Golfům jiné řízení... -
white label 10.04.11 13:11
Doslova "komunikativní" řízení dnes nemá (u běžnějších, sériově výráběných vozů, napříč značkama) prakticky téměř (neplatí zcela obecně) nikdo . Některé značky, pro které byl dřív tento rys charakteristický, z toho ovšem "žijí" dodnes, a to za podpory nemála mtoristických žurnalistů..., kteří to zmiňují z části ze zvyku a jednak proto, že to čtenář rád "slyší"... Samozřejmě, že nějaké rozdíly pořád jsou, ale relativně nevýrazné a jestli je na tom jedno auto (v tomto ohledu) neptarně lépe, nemusí hned jít o skutečně "komunikativní" řízení, jak ho známe z mnohem starších aut... -
Wiii 10.04.11 10:07
Matii - to zamrzí! Nerad parkuju na ulici, ale občas se tomu člověk nevyhne.. ;-\
VaMPI - Já Bridgestony taky nemusim, Měl jsem je na esičku jako druhé pneu na zadek a byla to katastrofa!!! Michelin PS2 jsou na zadokolky prostě nej! Jinak tu firmu dieseltechnik použil jeden ze zdejších uživatelů (JasteR) na upravení Leona Cupra TDi... Se zeptej jeho! ;-)
Thom - Je to koncern, je to měkký a nekomunikativní řízení ve všech řadách a značkách - pokud člověk chce dobrý řízení od koncernu, musí si sáhnout hooodně hluboko do kapsy a koupit Porsche nebo Lambo, možná ještě nějaké Audi by se našlo.... Jinak se Sciroccem R jsem se tenhle týden svezl (sestra si chce koupit Scirocco - no co, je to holka) - motor jede dobře, zvuk to má taky hezký, ale to řízení mě fakt nenadchlo.... ;-\ Nadruhou stranu je to auto fakt uplně jinde než normální Scirocco, ale řízení je pořád špatný... Netvrdim že jen zadokolky maji dobré řízení, určitě je spoustu předokolek s komunikativnim řízením, ale koncern VW tam nepatří! :-!
Mojito - to ti to trvalo >:D Já čekal pár hodin a tobě to trvalo snad i několik dní...
WL - jen do práce, já včera strávil celý den v Berouně a pořád to neni hotové, ale už jen nějaký nábytek a budu se stěhovat - do týdne jsem tam :-) Jinak TV už je doma :-) Je to pecka! Akorát jsem pořád nekoupil AV kabel, takže neni naladěná >:D -
Thomasino 09.04.11 16:03
WII - nebuď tak zaslepený těmi zadokolkami, ono i řízení takového Scirocca je celkem příjemné a zábavné ;-) To není jen o tom, kterou nápravu motor pohání. Jde o řízení, podvozek, zpětnou vazbu, jak cítíš co se ti děje pod koly a zadkem když se blížís na limit atd. V tomto BMW bývalo vždy na špici, uznávám, ale poslední roky si tuto výsadu bohužel nechává jen pro eMkové modely a od své "sportovnosti" dost upustilo, což je hrozná škoda :-O A když řídíš "obyčejnou" 320d nebo 320i, tak jsi od řízení taky slušně odstřinutý :-O ;-\
A že takové zadokolky mohou být i pěkně kousavé a zvláště v zimě a na mokru musíš být stále ve střehu, víš ty sám asi nejlépe :-! -
Thomasino 09.04.11 15:57
Brandon, moc jsem nepochopil co jsi tím vše chtěl říct, bez těch čárek a teček je to chaos :-( Mimochodem, já taky nepsal, že G6 GTI je nějaké super krásné, naopak jsem psal, že se mohli u něj více odvázat a že Fo ST o kterém jsem vážně přemýšlel se mi líbí o něco více ;-) Musíš číst všechno a ne jen co se ti hodí :-) Svoje auto jsem nekoupil jen kvůli jeho designu, ale spíše kvůli jeho vlastnostem, především schopnostem podvozku :-! A pokud si G6 GTI pleteš s normálním Golfem, je to tvůj problém, ne můj ;-) >:D >:D Možná brýle by pomohly >:-[] A jiná kola mám již nachystaná, ikdyž nesouhlasím s názorem, že s těmi stávajícími to vypadá jako běžný Golf... Ale je to tvůj názor, ten ti nikdo nebere >:-[] >:-[] -
Vampix(Diesel Power) 09.04.11 12:10
Wii: Tak musíš brát ohled na to, že tam je lidí hodně a nemusí mít všichni notně pravdu. Navíc pokud někdo na brzdy šetří z 2 výplat a pak se mu zkroutí ať už jeho vinou či jinak tak ho to asi popíchne a nedoporučí ty brzdy. Takové věci beru s nadhledem, ale uznávám, že někteří můžou hrát nejchytřejší a přitom ví prd. Je to i zhrzené některymi rádoby tunéry a tak, ale je tam dobré jádro a některé diskuze stojí za to, ovšem neříkám že jsou to všeznalci.
To máš jak mně se sjely nerovnoměrně Bridgestony na zimu a nadávám na ně kudy chodím a jsou lidi co je chválí. Já bych je třeba nedoporučil ani nepříteli, hold na všem je pravdy trochu, ale to že někdo vykřikne, špatné nekupovat neznamená že to tak je.
Ohledně té firmy na chip sem slyšel taky dobré reference, navíc klub tam má např20% slevu, jenže sem nikde nenašel jestli mají brzdu, asi bych to chtěl proměřit kdybych už to nechal dělat. Mně osobně zaujala svým webem a službami firma [odkaz] ale zkušenosti od nikoho sem ještě neslyšel -
Brandon Walsh 09.04.11 11:43
a opat 308 gti si nezasluzi cudne vyzerajuci RCZ thomasino pri umyvani auta sa konecne na svoje aj pozri ako na celok golf gti ak tam nemas tie priplatkove original 18 ky vyzera ako 1,4 mpi na smiesnych nevkusnych kolesach ale nie je to VW tak sa budeme bit do hrude ake je super krasne vykonne >:D kde pozriem citam o golfe gti thomasinove.gti.cz :no: -
matii 09.04.11 10:17
Včera jsem našel na kapotě asi 3 cm dlouhou rejhu a kolem slabší škrábance ... asi na to něco spadlo. Máme zrovna v Teplicích sběrový týden ... každý dá na ulici velké odpadky (dveře, starý nábytek atd.) a město to zdarma odveze. Zřejmě jak byl ten vítr něco odlítlo .... bych se musel picnout. Nemáte někdo nějakou zkušenost s tou korekční tužkou? :-(