BMW 320si (Wii-Jay)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 06.02.11 21:47
« Re: jarní oživení
Neboj, já je časem určitě vyzkouším, jsou to jedny z mála Conti, které zatím "osobně neznám". Pokud ve srovnávacím testu 7mi obdobných pneu různých značek, označí ti "tupí novináři" něco za silnou stránku, doporučuješ raději věřit pravému opaku, jen na základě jednoho názoru v diskusi na netu... ;-) >:-[] -
white label 06.02.11 20:49
OS
Byly to určitě CSC5? Zrovna "brzdy" totiž mají být jednou z nejsilnějších stránek téhle pneumatiky. Jaký to byl rozměr a na čem jsi to testoval?
Německý magazín Auto Bild sportscars (číslo 4/2010) testoval 7 různých značek vysokorychlostních letních pneumatik. Použit byl mix rozměrů 235/35 ZR19 (přední osa) a 255/30 ZR19 (zadní osa) na vozidle AMG C63.
Hodnocení ContiSportContactTM 5 P: "vorBILDlich" (vysoce doporučená)
O pneumatice ContiSportContactTM 5 P:
+ nejlepší brzdy na suchu i mokru
+ stabilní a vyvážené jízdní vlastnosti na suchu
- tendence k přetáčivosti na mokru
"Nová ContiSportContactTM 5 P stanovila nová měřítka při brždění na suché i mokré vozovce, a přesvědčila stabilním chováním při jízdě na suchu."
"Brzdi ... a zastav!
ContiSportContact 5 P u mě vyhrála na celé čáře,
díky krátké brzdné dráze!“
Roman Fenners
General Manager, Development & Buying
AC Schnitzer
A division of Kohl automobile GmbH -
Wiii 06.02.11 20:41
Vzadu je rozměr 255/40 R18 a ten je problém a vpředu 225/45 R18, což nabízí každý ;-) Víceméně mi vychází pouze ty Yokohamy, ale možná jsem zapomel na nějakou značku - drahé značky jsem ani nezkoumal.. dokonce ani PilotSport CUP neni v tech rozmerech ;-\ :no: Ale možná hledám špatně ;-) -
Wiii 06.02.11 15:20
Thomasino, když jsi vybíral ty semislicky, nekoukal jsi i na Kuhmo Ecsta XS KU36?? Jen ted koukam, ze se nedela velikost na M3 pro zadek ;-\ :no:
Ted koukám, že pokud chci semislick a nechci menit kola, tak budu muset objednat Yokohama Advan Neovo AD08... Ale ty se v evropě neseženou ;-\ :no: :no: No, ještě prošetřim jaké rozměry pneu se na ty stávající kola narvou... Stejnak je budu shánět až po této sezone :-| ;-) -
Thomasino 06.02.11 12:41
Vybírám mezi Contíkami CSC5, CSC3 (podle dostupnosti a ceny, ale vypadá to nyní spíše na nové CSC5) a ještě jsou ve hře Pirelky P Zero...
Ale na okruh už mám na cestě semislicky Kumho Ecsta KU15 MX - ale jen na předek. Uvidíme jak se to bude chovat. Buď se změnší nedotáčivost a bude to neutrální, nebo to bude na limitu přetáčivé >:-[] >:-[] -
Thomasino 06.02.11 00:03
A jo, už si vzpomínám. Vylepšení násadou od koštěte >:D >:D
Tak to je pak jasný... Díky.
Mám o čem přemýšlet... Nejdříve stejně musím našetřit na nové pneu, pak na akci Itálie, případně víkend na Ringu atd. Možná ale časem raději půjdu do té: GOPRO HD Motorsports HERO.
Ale pro začátek ten jednoduchý držák na stávající kameru zevrnitř za přední sklo možná koupím, 9 stovek snad zvládnu...
Dobrou všem :-) -
Wiii 05.02.11 23:50
>:D >:D Jo, to mi spadlo, ale ne chybou držáku, ale vinou mé úpravy.
Jak můžeš vidět, tak ta nožička není extra dlouhá (tak 10-15cm) a já potřeboval aspoň metr a půl od auta, aby to vypadalo dobře na fotkách (mnohem větší páka) . Takže jsem si upravil násadu od koštěte a pak to ještě přitáhnul pleteným lankem na dva další body na autě, ale jedno z těch lanek se přetrhlo a tak moje konstrukce neměla dostatečnou podporu a spadlo to k zemi - tehdá to naštěstí odnesla jen ta kovová koncovka od Delkinu ;-) Foťáku se nic nestalo...
Jinak ideální je to přilepit na spolujezdcovo okénko a do boku to nasměrovat :-) Ale venku to taky drží :-) Ty přísavky jsou opravdu kvalitní ;-)
PS: Jo, mám tu na dvě přísavky :-) Clovek nikdy neví >:D -
Thomasino 05.02.11 22:51
Corsu si samozřejmě moc dobře vybavuji, moc se mi líbila :-)
Je pravda, že pokud bych sehnal přísavku, co udrží moji kameru (má jen asi půl kila), navíc se dá ta kamera opřít o palubku a přísavka to jen v nejhorším přidržovat, tak na okruh a výlety do Itálie apod by to stačilo. Jako trvalé zaznamenávání pro případ nějaké nehody to ale nejde používat stále...
Ale na je pak ideální třšba takováto výrazně levnější kamera:
[odkaz]
nebo tato:
[odkaz]
-
Wiii 05.02.11 22:40
Ahoj, já mám jen držák se dvěmi přísavkami (do 2,5kg) a na tom svuj normální Fujifilm S2000HD >:D Držák stojí asi dva litry (do 2,5kg) a s jednou přísavkou (myslim že do 1,8kg) je za polovic a dáš tam jakýkoliv foťák nebo kameru... ;-)
Tyhle kamery jsou ale super, jsou kompaktní, ale taky stojí o dost více ;-\ :no: Ta GoPro HD je v tý červený Corse co byla na podzim v Brně (jestli si ji vybavuješ) a funguje to skvěle, ale primárně jsou to samolepící držáky, které si vylepíš různě po autě a prostě tam zůstanou, ale možnost přísavky tam je taky.... ;-) -
Erl 05.02.11 22:25
zas tak malý to není >:D >:D ty obrázky trochu klamou...
já to např kupoval z usa a i včetně poštovnýho mě to vyšlo o dost levnějc (jinak bych to býval nekupoval)
neříkám, že 60fps by nebylo lepší, ale natáčel jsem s tím driftování, nějakej on-board, snow kiting a i jízdy po městě s kamerou na karoserii nebo nárazníku a vše je v pohodě :-) samozřejmě to nebude jako z tohohle [odkaz] >:D >:-[]

Jinak okruh je epizoda sama pro sebe - pochybuju, že novináři testují pneumatiky při takových provozních teplotách, jaké mají při jízdě na okruhu... ;-) Takže metodika testů pro použití na běžné silnici může být pro ně výhodná, ale při extrému čili na okruhu to může být propadák ;-)
A pro nás co to používají i na okruhu a je to pro nás důležité je to hodně podstatný poznatek ;-)