BMW 320si (Wii-Jay)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 19.12.12  21:47

« Re: Problém převodovky? :-!

Dík za názor, pokusím se jim to takhle popsat v servisu >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 19.12.12  21:35

« Re: Problém převodovky? :-!

No tak jestli jsi byl u kamarádky 5 hodin, tak se určitě země "slušně pohnula" >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 19.12.12  21:31

« Problém převodovky? :-!

Objevil se mi takový zajímavý a pro servis (zatím telefonicky) nevysvětlitelný problém... 8-s Poprvé se mi to stalo včera. Mám BMW 330d xDrive E92 s automatem (pro ty kteří to neví).

Přijel jsem ke kamarádce a zaparkoval jsem u chodníku na sněhu v mírném kopci (cca 5-7%). Po cca 5 hodinách jsem se vrátil k autu a ono zcouvalo o cca 2 metry z kopce (auto mi sjelo tak, že by nezajel nikdo do vjezdu, kam vím že chvíli po mně v klidu jiný zajížděl bez problému). Trochu jsem nad tim laboroval a zjistil jsem v té tmě, že vzorek od předních pneu se obtiskl jako by se kola točila a ne klouzala!!!

Dnes jsem to volal do servisu, řekli mi že je to technicky nemožné, protože když zařadím "P" na voliči, tak se něco zacvakne v převodovce a hnaná kola (čili všechna) se zablokují přes převodovku a nemůže to ujet!

Tak jsem si říkal že jsem asi blázen.

Dnes jsem jel k té samé kamarádce a ještě jsem to sledoval a cíleně jsem zaparkoval ve stejném svahu a kouknul jsem kde přesně stojím. Vrátil jsem se k autu za 2 hodiny a měl jsem auto o dobrých 2,5m dolu z kopce (sjelo tak, že jsem nemohl otevřít dveře kvůli sloupu a skoro jsem se do něj nedostal). Divné na tom je, že zde nelze přemýšlet nad možností, že by auto sjelo po ledu, protože obě pravá kola byla na suché vozovce bez ledu a sněhu!

Napadá někoho kde může být problém? ;-\

PS: Ted jsem jiz pro jistotu a po ověření problému zatáhnul pořádně ruční brzdu!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.12.12  11:41

« Re: Call of the Wild

V zimě jsou ti teplometi zase dobří, co... :*) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Vampix-Diesel-Power-

Vampix(Diesel Power) 18.12.12  01:40

No mám nové internetové připojení tak jsem nevěděl jestli je problém s odezvou u mého nového poskytovatele a nebo ma.cz už jsou jenom těžce dýchající veteráni... Mně vždycky na podzim/zima vyskočí najednou prostor a myšlenka sem zajít a tady nic >:D :-/
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.12.12  12:20

Potvrzuji: béemwé je správně... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 17.12.12  08:23

potvrzuji bé... >:D však vidíš tu odezvu ne?
  • « 00 Reagovat !

Vampix(Diesel Power) 16.12.12  01:06

to je ale smutné :-/
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.12.12  21:59

Za bé je správně... ;-\ ;-)
  • « 00 Reagovat !

Vampix(Diesel Power) 15.12.12  21:35

aaaaale nic vážného.

mokrá vrstva sněhu na tramvajovém páse a vyhýbací manévr ;-\ prostě se to nějak sklouzlo a vzal sem patníkem zadní levé takže komplet ramena, těhlice, kolo, nápravnice a vše kolem... už ale zase jezdím :-)

Tak co vy bouráci, žije to tady ještě nebo už jen takový udržovací polomrtvý stav...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.12.12  21:21

w-a
    Vyděržaj pianěr, Ford je v tomto ohledu jistota, určitě se brzy dočkáš..., on je vlastně Ford takové mainstreamové BMW (nebo-li "BMW pro chudé", viz i diskuse na A.CZ), takže to bude jistě jen otázka času. :-O >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.12.12  17:16

wl: Aspoň vidíš, že pravdu mají ti, kteří koncernová auta označují za nudná. >:D Zdá se, že u "vrtulek" je o zábavu postaráno. >:-[] Musím ale říct, že Ford mě trochu v tomto ohledu zklamal. 15 měsíců, všechno funguje, ta jedna trapná svolávačka na software automatu to nevytrhne. :-( >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 13.12.12  14:52

Já naštěstí neplatil ani korunu.. to by byl z toho hned smutný příběh... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 13.12.12  13:12

wii teda tento pribeh je taky smutny az je zabavny >:D >:D 380 bez dane 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 13.12.12  12:23

Turbo mi vyměnili v rámci motoru >:D Šlo to do servisu s vadným olejovým čerpadlem, pak ho vyměnili, jeli projet auto a zadřelo se turbo. Tak objednali turbo, vyměnili ho a jeli to znova projet a zadřeli celý motor >:D :no: Český servis BMW stojí za prd ;-\ 8-s Nebýt to v záruce tak nevim nevim 8-s :no: Jen na dílech to vyšlo na nějakých 380 bez daně 8-s :no:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.12.12  22:21

Njn, to už neznám, asi se budu muset vrátit k vrtuli, ať je zas trochu vzrůšo (např. výměna turba)... >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 12.12.12  16:54

Aaaa.. Vampi boural >:D neco vážného?
    Já jsem taky často v servisech... ;-\ :no: Na jaře mi měnili celý motor, ted jsem byl s prasklou hadicí u turba... Nejak se to sere.. Díky za prodlouženou záruku >:-[] :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.12.12  16:51

Čau Vampi-bouráku, cos dělal chlape...? :-O ;-)
  • « 00 Reagovat !

Vampix(Diesel Power) 12.12.12  16:45

Ležím si tak v ranní rose,
    Najednou neco štipe mně v nose.

K počitači usedám,
    Prohlížeč otvírám,
    Co to píšou ruce mé?
    Už jsem na mojeautocézet.

Koukám u wiidžeje se zas diskutuje,
    Nebo spíše koketuje?
    Nedá mi to, musím napsat
    Bude zábava nebo nas*at?

Zdravím kolegy po dlouhé době. Mám se dobře, občas chladno ale proto jsem tady >:-[]

Auto v servise, Allianz by mně už raději nikdy nepotkal, natož semnou uzavírat havarijní, ale co už.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto ypsilon

ypsilon 25.11.12  02:21

tak tady se nam to ale pekne rozjelo,bozinku >:D ..

wl-napodobne >:D ..

woody-taky zdravim:)..bohuzel me zatratil modry fakyr a moje neschopnost a mala chut napsat recenzi na babku..ale obcas sem jen tak zajdu a kocham se:)..

jak se jinak mate?..
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…