BMW 320si (Wii-Jay)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Wiii 19.12.12 21:31
« Problém převodovky? :-!
Objevil se mi takový zajímavý a pro servis (zatím telefonicky) nevysvětlitelný problém... 8-s Poprvé se mi to stalo včera. Mám BMW 330d xDrive E92 s automatem (pro ty kteří to neví).
Přijel jsem ke kamarádce a zaparkoval jsem u chodníku na sněhu v mírném kopci (cca 5-7%). Po cca 5 hodinách jsem se vrátil k autu a ono zcouvalo o cca 2 metry z kopce (auto mi sjelo tak, že by nezajel nikdo do vjezdu, kam vím že chvíli po mně v klidu jiný zajížděl bez problému). Trochu jsem nad tim laboroval a zjistil jsem v té tmě, že vzorek od předních pneu se obtiskl jako by se kola točila a ne klouzala!!!
Dnes jsem to volal do servisu, řekli mi že je to technicky nemožné, protože když zařadím "P" na voliči, tak se něco zacvakne v převodovce a hnaná kola (čili všechna) se zablokují přes převodovku a nemůže to ujet!
Tak jsem si říkal že jsem asi blázen.
Dnes jsem jel k té samé kamarádce a ještě jsem to sledoval a cíleně jsem zaparkoval ve stejném svahu a kouknul jsem kde přesně stojím. Vrátil jsem se k autu za 2 hodiny a měl jsem auto o dobrých 2,5m dolu z kopce (sjelo tak, že jsem nemohl otevřít dveře kvůli sloupu a skoro jsem se do něj nedostal). Divné na tom je, že zde nelze přemýšlet nad možností, že by auto sjelo po ledu, protože obě pravá kola byla na suché vozovce bez ledu a sněhu!
Napadá někoho kde může být problém? ;-\
PS: Ted jsem jiz pro jistotu a po ověření problému zatáhnul pořádně ruční brzdu! -
Vampix(Diesel Power) 18.12.12 01:40
« Re: Call of the Wild
No mám nové internetové připojení tak jsem nevěděl jestli je problém s odezvou u mého nového poskytovatele a nebo ma.cz už jsou jenom těžce dýchající veteráni... Mně vždycky na podzim/zima vyskočí najednou prostor a myšlenka sem zajít a tady nic >:D :-/ -
Vampix(Diesel Power) 15.12.12 21:35
aaaaale nic vážného.
mokrá vrstva sněhu na tramvajovém páse a vyhýbací manévr ;-\ prostě se to nějak sklouzlo a vzal sem patníkem zadní levé takže komplet ramena, těhlice, kolo, nápravnice a vše kolem... už ale zase jezdím :-)
Tak co vy bouráci, žije to tady ještě nebo už jen takový udržovací polomrtvý stav... -
woody-alien 13.12.12 17:16
wl: Aspoň vidíš, že pravdu mají ti, kteří koncernová auta označují za nudná. >:D Zdá se, že u "vrtulek" je o zábavu postaráno. >:-[] Musím ale říct, že Ford mě trochu v tomto ohledu zklamal. 15 měsíců, všechno funguje, ta jedna trapná svolávačka na software automatu to nevytrhne. :-( >:D -
Wiii 13.12.12 12:23
Turbo mi vyměnili v rámci motoru >:D Šlo to do servisu s vadným olejovým čerpadlem, pak ho vyměnili, jeli projet auto a zadřelo se turbo. Tak objednali turbo, vyměnili ho a jeli to znova projet a zadřeli celý motor >:D :no: Český servis BMW stojí za prd ;-\ 8-s Nebýt to v záruce tak nevim nevim 8-s :no: Jen na dílech to vyšlo na nějakých 380 bez daně 8-s :no: -
Vampix(Diesel Power) 12.12.12 16:45
Ležím si tak v ranní rose,
Najednou neco štipe mně v nose.
K počitači usedám,
Prohlížeč otvírám,
Co to píšou ruce mé?
Už jsem na mojeautocézet.
Koukám u wiidžeje se zas diskutuje,
Nebo spíše koketuje?
Nedá mi to, musím napsat
Bude zábava nebo nas*at?
Zdravím kolegy po dlouhé době. Mám se dobře, občas chladno ale proto jsem tady >:-[]
Auto v servise, Allianz by mně už raději nikdy nepotkal, natož semnou uzavírat havarijní, ale co už.... :-! -