BMW 320si (Wii-Jay)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Vampix(Diesel Power) 05.01.10 21:19
« Re: přestěhován diskuseo od Berustiny sem...
no mně se líbil Bangle že i když přinesl nové tvary do BMW nebyla to úplna jednolitost...Teď mám pocit že poté co vypustil X6 a 7er, v GT už nevím jestli měl prsty tak se to prostě odvíjí všechno na jeden předek pomalu jakou audi :-( -
ypsilon 05.01.10 21:17
vampi s Tvym nazorem urcite souhlasim..nedavno jsem taky videl u kamarada doma v nakym DE casaku concept nove 3er,ktera by mela vyjit v roce 2012 a vubec jsem nebyl nadsenej,byla strasne podobna nove 5er ;-\ doufam,ze se nakonec bude 3er lisit,uvidime,co van hooydonk vymysli.. -
Vampix(Diesel Power) 05.01.10 21:15
BMW už začlo použivat pro Mka přeplnovane agregáty, byť to nejsou uplně normální Mka
Angel eyes je dominanta BMW a jsou ve všech modelech....Ale to byl doposud takovy hlavní spojovací prvek, přičemž u Audi mám pocit že je to skoro celá příď celý spektrem modelů -
Vampix(Diesel Power) 05.01.10 21:10
nejsem z ní moc nadšený, E60 se mi šileně libi, jednou bych se nebranil, ale je to o zvyku a není nijak špatná :-) Akorát už se tak neodlišuje od 5GT a 7er jako kdysi E60 od zbytku
řitime se do zelené propasty ekologů...Emise jsou emise a na lidi působí spotřeba biturbo motorů...Jenže v realu bez šance.... Je to zloba, proto bych si nejradši jeden E60 kousek objednal a zaplatil až budou šušně :-D Ale je to luxusní M5ka...Takový rodinný atmosferický vůz -
ypsilon 05.01.10 21:10
zdravim panove :-)
jen tak na skok..
WL-presne jak pises "v nové 5řadě mají být zatím i atm. benzínové mot., které budou postupně nahrazeny výhradně přeplňovanými agregáty,",tohle je pravda a je to k nastvani,celej "downsizing" me pekne leze krkem,uz jsme si zvykl na nova twin turba,ale to,ze se hovori o tom,ze e60 byla posledni atmosfericka M5!! :no: a opravdu vypada,ze to tak bude,protoze chteji do nove M5 pouzit preplnovanou 4,4 z x6m a x5m..je mi z toho smutno,kam se to ritime? :'-( -
white label 05.01.10 20:54
No je v tom docela "bordel" už teď a má být, po příchodu nové 5té řady, ještě mnohem větší. Nemůžeš se hlavně spoléhat na poslední dvoučíslí, jako na přesnější info o objemu motoru. Např. ten 123d je pouze dvoulitr, ale protože má dvě turba, není na konci 0, ale 3, podobně jako 35d má objem 3,0, ale díky dvěma (sériově zap.) "turbínám" není na konci 0, ale 5. Ale jak píšu má to být ještě složitější (u 7čky už částečně je) a méně přehlednější, protože v nové 5řadě mají být zatím i atm. benzínové mot., které budou postupně nahrazeny výhradně přeplňovanými agregáty, takže aby se to všechno nějak rozlišilo, musí v tom být zákonitě i slušný zmatek... ;-) -
berustina 05.01.10 20:53
Díky za info ohledně diskuze. Co se týče těch motorizací BMW, tak dříve aspoň si to myslím to bylo jasné, teď je to zbytečně nepřehledné. Teda z mého pohledu. Dřív prostě 325 byla 2.5litr,328 zase 2.8 atd. Teď aby člověk pomalu studoval jestli je turbo, bi-turbo, nebo atmosféra. ;-) -
Vampix(Diesel Power) 05.01.10 20:45
bmw označuje motorizace velmi různě ale většinou logicky 123d je 120d s navýšeným výkonem naopak třebas 325d je 330d se sníženým výkonem. Mnoho lidí má problém že to pak nechápe jaký to má vlastně obsah ale těch obsahů už moc u BMW nedělají.....335d je zase navýšený výkon 330d. Ty navýšení jsou třebas u 335d a 123d provedený druhým turbem....Problém nastává u nové 740d kdy je tam použit motor z 335d a je označen 40kou. to už je opravdu matoucí
p.s: Diskusi si můžeš nechat zobrazit jako stromovou strukutu nebo jak je to tady (ted z hlavy zase nevím název) tak je to chronologicky. Výběr se nacházi nad diskusi, ovšem po překročeni 400ého příspěvku už jede pouze chronologicky
-
berustina 05.01.10 20:41
Ne tak to není. Jen mi vadí, že se mi to zobrazuje jako strom a slova delší jak 3 písmena jsou nějak divně pod sebou. A bohužel nevím jak to změnit. Nicméně diskuze bych se rád zúčastnil, ale v životě jsem žádné Audi snad neřídil. Začínal jsem s BMW a nebýt dealera v Brně, tak bych s ním rád i pokračoval. Navíc pro BMW mám opravdovou slabost, ale jak jsem řekl když jsem Audi neřídil, tak nemůžu hodnotně přispívat. Sry :-( Bylo by to akorát BMW tady a BMW tam. Tak snad jediné nevím proč BMW teď označuje motorizace jak označuje např jak píšeš 123. Kdyby to někdo věděl nechám se rád poučit. ;-) -
white label 05.01.10 20:34
« přestěhován diskuseo od Berustiny sem...
Wii
Jsem to přesunul sem, berustina z té naší diskuse mimo Cupru není zrovna nadšený, musím se mu aspoň omluvit.
Tak to 123d, motor určitě výborný, ale design 1čkového hatcbacku je pro mě už delší dobu "nestravitelný" a nic se na tom za celou dobu co existuje (u mě) nezměnilo... ;-\ -
Vampix(Diesel Power) 05.01.10 20:31
« Re: Sraz Brno 7.1.2010 ve 12:30
co to máte za téma, politika....Jinak ale k těm jazykům. Nevím jak ruština, nebo čínština ale spíš bych se bál tě frajeru z turecka(a pod zemí) kterých je plná GB a DE...Porodnost jak naši tmavší spoluobčané a že jich není málo...