BMW 320si (Wii-Jay)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
ypsilon 05.01.10 23:00
« Re: přestěhován diskuseo od Berustiny sem...
WL-o nove 740d jsem uz cetl a byly to vzdy same ody na motor,ale srovnavacku jsem jeste zadnou necetl,takze diky za dobrou zpravu ;-) :yes: jak jsem psal,tak jsem si na preplnovani u "beznych" modelu zvykl a v zasade ho jako "progresivni konzervatista" chapu i v divizi M,ale jako "zaryty fanda bmw" ho v M musim odmitnout ;-)
honzaba-takze jak si nekde psal,kup si to "csl" a uz ho nikdy neprodavej,bo bude mit jednou obrovskou cenu ;-)
panove dekuji Vam za skvelou diskusi,ale musim se rozloucit,jelikoz jdu za slecnou do betle >:-[] ;-) takze dobrou* -
ypsilon 05.01.10 22:37
honzaba-diky za Tvuj racionalni nazor,s kterym urcite jde souhlasit..budiz pro me atmosfera zbozne prani a zachovani tradice divize M aspon u nakych modelu(3er a 5er)..osobne si myslim,ze eMkove atmosfery maji svoje rezervy,kde by se dalo jeste pridat(pr. naporove sani,s cimz souvisi plneni valcu atd) a dale se taky muze konecne zacit setrit na hmotnosti,ale to musi hlavne vymyslet v mnichove..kazdopadne me to vse prijde jako kdyby ferrari ohlasilo,ze bude delat ctyrkolky,protoze chteji vyrovnat nebo znicit konkurenci,ale proc kdyz se zadnim nahonem jsou porad dobri ne-li lepsi :-)
p.s.:ten priklad ber trochu s nadsazkou,lepsi ted hned nenapadl ;-) -
white label 05.01.10 22:34
ypsilon
Zrovna mám před sebou srovnávačku 740d vs S 450 CDI...
Dvakrát přepl. třílitr R6 vs dvakrát přepl, čtyřlitr V8...
Výk. parametry hovoří pro V8 navíc se 7AT, proti 6AT v BMW, 235kW/730Nm proti 225kW/600Nm, ale pružnost (i omezená max. r.) naprosto shodná, zrychlení lepší u R6 (-0,3s), spotřeba taky
(-2,4l!) a cena dokonce o 400! tis. menší u R6.
Kdo umí, umí, kdo "neumí" vozí těžší, žíznivější, dražší, ale "prestižnější?" motor... :-O ;-) -
HonzaBa 05.01.10 22:21
Nějak se nepřidal příspěvek... Tak pokud to tu bude dvakrát tak pardon. Zvyšování výkonu a krouťáku přeplňováním, tam, kde už to atmosféra nedovolí, je podle mě pochopitelné. Hmotnost tím extrémně netrpí. Samozřejmě se nedá bavit o lineárním nárůstu výkonu. BMW podle mě nikdy nevyvrátílo, že se touhle cestou v M vydá. Podle mě to bylo spíš zbožné přání mnoha lidí. Já k nim nepatřím. -
ypsilon 05.01.10 21:40
WL-tohle moudro si musim nekam napsat: "proč, vše má své pro a proti a dokud "nám" nedojde benzín, naděje žije dál... ;-) " navrhuju Ti dat "moudreho" bludistaka :-) :yes:
urcite mas pravdu,ale ja jsem v ty dobe nefnukal,je to taky mozna tim,ze jsem v ty dobe byl jeste na houbach,ale ani u novy m3 e9x neprobehl plac a u M5 taky ne,protoze samotne motory se vahove zasadne nelisi..ale tohle uz je prece jenom velky zasah do tradice BMW a jejich jedinecnych atmosferickych motoru.. -
Vampix(Diesel Power) 05.01.10 21:34
No tak zajisté. Třebas mně ted přijde nová F10 docela luxusní na to abych si ji představil jako M5 ale až bude tak si zase slintnu, jen bych opomenul že V8 oproti R6 v M3 je lehčí, nebo jsem to aspon někde četl... -
white label 05.01.10 21:30
Řítíme se do ři.ti, jako správní teploti... >:-[]
Já bych to s těma turbama neviděl tak úplně tragicky, mít v M5 motor s hmotností V8 ale krouťákem a výkonem min. na úrovni V12, taky nebude vůbec špatné. Všechno jednou končí, nová doba! :-)
Pamatuju si ještě nářky kdy z M3 "odcházel" R4 a nedávno dokonce R6 nahradil V8. Podobně jako u M5 R6 nahradil V8 a pak V10.
A vždycky se našlo dost lidí, kteří fňukali, že už to nikdy nebude ta pravá, ryzí M3/5, protože motor už bude moc těžký, apod. Teď se jde nahoru pouze s výkonem motoru a hmotnost agregátu naopak klesá a zase spousta lidí fňuká... proč, vše má své pro a proti a dokud "nám" nedojde benzín, naděje žije dál... ;-) -
ypsilon 05.01.10 21:21
vampi-presne :yes: jsem rad,ze na to mame stejny nazor,ale byl bych radsi kdybychom takovy nazor vubec nemuseli mit ;-\ ;-)
WL-vzdyt ja uz tady smutnim,posloucham k tyhle diskusi stop crying your heart out od oasis a jeste par smutnych filmovych pisni :'-( ;-)

Já bych si také u Porsche vzal 911ku a bylo by mi jedno jestli cpou naftu nebo elektriku do Cayennu, nebo Panamery, kvalitu 911 to stejně nijak přímo neovlivní a hlavně Cayenne (ale i Panameru) budu brát pořád stejně jako auto pro lidi, kteří nechcou PORSCHE, ale přitom chtějí auto s touto značkou.... ;-)