BMW 320si (Wii-Jay)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
PeT-a (RSKa) 06.01.10 11:39
« Re: Sraz Brno 7.1.2010 ve 12:30
Předokolka dobrý, akorát teďka dva dny jezdím starým modrým R19 , protože s červeným "sporťákem" bych nevyjel na cestu, je to 10cm vysoké ;-\ :no: ...Nebuduju jím dělat pluh >:D , navíc ta trakce taky není nejlepší.....
Kubyyyk: Aha, ELite, no někdy se vyplatí připlatit za kvalitu.... :yes: -
Wiii 06.01.10 11:19
Peta:
Koukám že tam máte ideální počasí na zimní radovánky >:D :yes: Jinak se jezdí dobře... Když chci aby byla sranda, částečně to na silnici vypnu, když chci jet rovně a správným směrem, tak mám všechny pomocníky zapnuté a není žádný problém ;-) Co ty? Jak ti tam předokolka jezdí? :-) -
Wiii 06.01.10 11:04
« Re: přestěhován diskuseo od Berustiny sem...
Tak už jsem to celé přečetl >:D
WL:
Reagovat na vše cos napsal nejde >:D Tolik informaci najednou udržet v hlavě nejde, takže se vrátim tam kde jsme spolu skoncili... Já 1er už celkem můžu, obvzlášť ve verzi coupe, ale 3DV Hatch se mi v M-paketu taky libi :-)
Vampi:
Jak jsem to četl, nenarazil jsem na nic, s čím bych nesouhlasil.. Takže máš mou plnou podporu ;-) :yes: Teda vlastně jedna věc tam byla s kterou nesouhlasim >:D "DP" pokud chapes co myslim tou zkratkou >:D >:D :no:
PS: Nekontroloval jsem 3333 ale tipuju tvou osobu >:D :yes:
Berustina:
Promin za vloupání do tvé diskuze >:D Minule (kdyz jsme s WL řesili toto tema) to odnesl FRPE, tentokrát ty ;-)
Ypsi:
Atmosféra je prostě atmosféra... :yes: :yes: A turbo to nenahradí ;-)
Kubyyyk:
Caaaao, co je ta hvězdička v prvnim příspěvku? >:D
Peta:
Cau chlape :-) -
Kubyyyk 06.01.10 10:57
PeT-a:
Čau chlape, nakonec to dopadlo lepší vyriantou a bylo to jen ruplé lanko a nějaký držáček. Lanko se nové sehnalo za 680,- Kč a oprava mě vyšla na 1000,- Kč. Akorát jak auto stálo dlouho v zimě a asi jsem nechál něco zaplého, tak se uplně oddělala baterka a už se nedala ani nabít. Takže jsem si sehnal novou Vartu za 1800,- Kč.
Takže oprava + baterka = 3480,- Kč -
Vampix(Diesel Power) 06.01.10 10:08
já mám turbomotory vcelku rád, mně nevadí pro běžný provoz a normalního uživatele. Ale ne v divizi ///M...Tuningáři na to přišli brzy to ano ale většina z nich to rvala do motoru kolem objemu 3litru jak byvaji všichni sportovněji založeni japonci, no a nebo většinou menších objemu. Každopádně Turbo nijak neodsuzuji ale jde mi o princip a věřím že BMW kdyby chtělo tak z toho motoru co je ted v X6 ten 4.4i udělá i bez turba těch +-400 koní, jenže by to byla dražší záležitosti. Turbo obecně je určitě největší automobilový přínos a fandím mu, jen prostě mně to přijde jako trochu smutné řešení do sportvoně založených aut, které už maji motory o objemu 4.4 litru a podobně (jak by to tedy mělo být u nové F10 M5
Ještě k tomu Downsizingu, z toho taky radost nemám a je to přirozeně vyvoláno právě turbomotory, protože takovy biturbo 2 litr dokáže v pohodě udělat výkon slabšího 3 litrového a pokud je pravda co jsem kdysi četl o BMW, že vyvíjí systémy triturbo a quadturbo tak za chvíli pojedeme taky na vzduch....a vrcholné motorizace nepřekročí obsah 3000ccm protože zelení uvidí že to půjde i takovou cestou tak ji přiškrti klapky a možnost si pořídit 5litr bude za chvíli jedině po zaplacení zelené daně 20% z ceny auta, brrr to je hrozná představa >:D
P.S.: Vyfukové plyny by se po nějakém pročištění možná daly používát pro topení >:D a taky by to bylo efektivní >:D
edit: Zrovna jsem koukl z okna a asi se s vám budu muset rozloučit a jít vytáhnout frézu :)
-
Ricardo 06.01.10 03:15
WL: Jenže těch baworáckých 507 koní je jen na vyžádání, když pomačkáš nějaký tlačítka. To mně není moc sympatický... jinak jsem zvědav, jestli se 555k motor z X6 dostane i do nějakých normálních aut, jak s nima bude cvičit >:-[]
Vampix: turbo je naopak přirozená cesta, to si uvědomovali tuneři už v 1980s. Objem samozřejmě nenahradíš, to je základ, ale turbo ti umožňuje využít výfukový plyny, který by jinak utekly jen tak bez užitku. Navíc na rozdíl od kompresoru ti výkon jen přidává, kompresor část výkonu, který dává, okamžitě spotřebovává.
Obecně mám radši klasické turbomotory, které "orgasticky" táhnou neustále víc a víc. U moderních motorů se už hledí na co nejmenší turboefekt a potlačuje se přirozený projev turba - že se otáčkama motor jede stále líp a líp. Ale i tak masové šíření turbomotorů považuju za zatím největší automobilový přínos 21. století - pokud se bavíme o růstu výkonu bez růstu tabulkové spotřeby. Downsizingu a nasazování podměrečných motorů do středně velkých aut už tolik nefandím...
Jinak ten 6,3 V8 AMG má relativně brzy u Mercedesu skončit (přitom je to doslova pár let starý motor) a má ho nahradit taky nějaká twin turbo V8. Bližší podrobnosti si z hlavy nepamatuju, ale na zahraničních webech se o tom loni psalo relativně dost