BMW 320si (Wii-Jay)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.10  21:24

« Re: 330i vs 320si

Nazdar,

dakujem za vycerpavajucu odpoved:) Uz nemam 320d... Rozhodol som sa pre BMW 330i E90 (recenziu pridam) lebo som chcel co "najsportovejsiu" verziu. 335i bolo cenovo drahe, ale aj tak som ho vyradil koli turbu. Chcel som silu pri nizkych otackach a vysokootackovu linearnu charakteristiku pri otackach vysokych. Preto som vyberal medzi 320si vs. 330i.

Ten rozsah je nizsi iba o 400ot, max vykon pri 6600ot. S motorom som spokojny, akurat v buducnosti sa chystam vylepsit jazdne vlastnosi(cez zimu nahodeny Eibach pro kit.. ale uvidi sa v lete). Mam totiz pocit ze 330i sa dost naklana... Prave tieto jazdne vlastnosti ma zaujimaju najviac v pripade 320si, ale lepsie je asi raz sa previest ako stokrat pisat:D

tu je graf vykonu
    [odkaz]

a tu je to zmienene naklananie (v strede stranky su foto)
    [odkaz]

A este doplnim nieco k jazdnym vlastnostiam v zime. BMW ma vyvazenie hmotnosti 50:50 takze zadok nie je nejak extremne odlahceny, na suchom povrchu nie je vobec jednoduche ho utrhnut. Na snehu sa BMW super ovlada hlavne vdaka tejto vyvazenosti, presne vzdy viem co auto spravi.. napriklad na VW group je auto na snehu silne nedotacave a a z potom kolesa chytia. BMW zataca okamzite a aj pokial ho klze, ale vzdy zataca. Takze jazda je bezpecna, predvidava a pohodlna. S DSC sa nemusis nicoho bat.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.01.10  18:57

Wii
    Tak sorry, ale není to myšleno jako poučování a už vůbec ne jako výzva k nějaké hádce, spíš jen vyjádření částečného nesouhlasu s podobně jednoznačnějším názorem. Chtěl jsem se přidat k Poustníkovi s tím, že mu věřím, že se ten řidič před ním, u toho dvakrát nebavil... a když si dnes vytáhl S6, pak určitě víš, že ani všichni ti moderní pomocníci k zadku, nejsou vždy všemocní... navíc to taky obbčas řeším velmi podobně jako ty... ;-)
    :-) :yes: pa
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 10.01.10  18:28

WL:
    Tohle je uz kriticka situace.... Ja nevim, ze mas porad nutkani me tu poučovat >:D Samozrejme ze kdyz zastavis, poznas vse. Ale pri prohrnuté ceste nebo prosolené Praze kde Poustnik nekoho potkal je to proste nepodstatny. Hadat se s tebou nebudu. Já zatim s BMW nikde nezapadl a jezdím zde na vesnici sněhem v klidu. Ale kdybs pozorne cetl, dnes jsem radsi vytahl S6 namísto SI a proč?? No protoze je to quattro ;-) :yes: papa
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.01.10  17:49

Wii-Jay
    Až budeš muset někdy v zimě zastavit (třeba díky překážce v provozu) v nějakém větším, zasněženém, nebo zledovatělém stoupání, pak ti všichni ti super pomocníci k zadku a motoru vpředu budou asi tušíš k čemu. Zažil jsem podobnou situaci několikrát jak (v BMW) se zadkem, tak v Quattru a zadohrab jsem poznal vždy okamžitě a rozhodně jsem se s ním u toho moc nebavil, zábava s ním v zimě může být tak maximálně na "prázdné" (pluhem projeté) cestě, nebo parkovišti..., v běžném provozu, je to za extrémnějších zimních podmínek spíš o nervy, podobně jako třeba za hustého/prudkého deště... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 10.01.10  17:32

No jako meril jsem to tak, ze jsem sel co nejvic doprostred zahrady kde nejsou stromy ani žádný hromady snehu a zapíchnul jsem tam metr >:D >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 10.01.10  17:21

Už 45cm? To je slušné! Já to neměřil, ale stupnice bolavých zad z odhazování už se blíží k desítce! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 10.01.10  17:09

Poustnik:
    Tak to tezko rict ;-\ Já problém s vyjetím ci držením stopy nacházím málo kdy. A to nebydlím v Praze, ale ne vesnici. Dnes jsem to meřil a je tu 45 cm :-) :yes: :yes: Ale v tom bych uz samozřejmě neprojel >:D >:D Ale to málo které auto bez 4x4 a spoustu auto s 4x4 by taky neprojelo >:D Ale proto jsou silnicari :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 10.01.10  16:59

no tenhle se moc nebavil, zdálo se mi. Když se rozjížděl za semaforu, měl jet rovně a pořád atakoval sousední pruhy, tak to nevypadalo moc "řízeně"... :-O :-)
    Ale ještě větší zábava byla dnes sledovat auta, co se otáčejí před naším domem. Je tam rozšíření, takže všici se otáčejí tam. Ale už je tam asi dvacet, možná víc cm sněhu, takže se asi ze 7 aut otočilo jen jedno. Ostatní vystupovali, tlačili, couvali, prostě zimní zábava!!! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 10.01.10  16:54

Dave6:
    Proto tam je ta závorka (nejspíše kvůli tomu).. S jistotou nevím jestli je to tím ;-) Jinak s tebou souhlasim: diesely se muzou jit zahrabat !!! >:-[] >:D

Poustnik:
    Ano, dnes mi lítalo celé auto... Ale jel jsem s Audi se systemem quattro ;-) Jinak pokud mám u BMW zapnuté všechny pomocníky, skoro nepoznáš že řídíš zadohrab. Teda pokud nejedes jako neuměl >:D >:D :no: Nebo pokud si nechces zablbnout, ale to pak pomocníky vypínáš ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.10  16:50

Asi se dobře bavil :-) Já tak teď jezdím pořád ;-) Každej se toho bojí, ale i se zadkolkou se dá v zimě v poho jezdit ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 10.01.10  16:41

Já jsem BMW řídil dvakrát v životě, tak se nemůžu plnohodnotně vyjádřit, ale aspoň zdravím! Včera jsme jeli v Praze po Malé Straně za nějakým BMW větším a furt mu ten zadek lítal doleva doprava...čekal jsem kdy skončí na chodníku.... 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.10  16:06

Tak tady bych mozna trosku oponoval, 330i mozna toci min otacek, ale rozhodne je cela jeho sfera pouzitelnejsi, nez u 320si, ktery musis drzet pod krkem kolem tech 7000ot./min., aby podávalo správný výkony... 320si se podle me lip koriguje plynem diky vyvazeni, hmotnosti motoru a nastaveni... ale je to jen nazor a nic to nemeni na tom, ze obe jsou to uzasny auta a diesely se muzou jit zahrabat >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 10.01.10  15:58

Martin46:
    Cau Martine. Vampíka naftaře neposlouchej >:D Je to starý zatvrzelý dieslák, který si M3/5 koupí až ji budou dělat v naftě >:D >:D :no:

Jinak co se týče počtu. Dva další majitelé jsou tu už déle než já a po shledání s nimi mi bylo doporučeno se sem taky přihlásit ;-) Prý že je tu sranda atp. A měli pravdu :-)

Můj výběr: Byl jsem se svézt i s 330i a to auto je kazdopadne super. Ale když jsem se svezl s 320si, tak mě prostě okouzlilo. Na jednu stranu nemá tolik výkonu, ale na druhou je to auto úžasně vyvážené a stabilní. V této disciplíně je o level výš než 330i.

Měl jsem i nedávno další šanci se svézt s 330i zdejšího uživatele Ypsilon. A stále jsem rád za to co mám :-) Objevil jsem při tom další plus , které je teda logické, ale nenapadlo mě, že se to bude takhle moc lišit. 330i má menší rozpětí otáček a tímpádem (nejspíše kvůli tomu) se hůře koriguje plynem než 320si. Jeho (320si) motor, který má maximum výkonu na 7000 ot/min a celkové maximum je na 7300 ot/min je skvělý. Auto pořád a pořád objevuje další a další výkon až dojedeš k 7000 a to už se chystáš řadit :-) Je to silně návykové ;-) :yes:

Jinak jsem koukal, že sis vybral nakonec 320d...

PS: více info najdeš samozřejmě v recenzi, určitě si ji přečti a ohodnoť ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Vampix-Diesel-Power-

Vampix(Diesel Power) 10.01.10  00:07

Martin46: Nezoufej Diesel Power se nezapře, chybu jsi neudělal >:-[] :yes: On ti k tomu majitel ještě povykládá různých věcí ale obecně to auto je velmi lehké oproti 30i a má podvozek částečně z 30i takže prej sedi jako přibité....Ale víc ti už řekne majitel (všemu ale zase nevěř, on si to stejně koupil jenom kvůli tomu, že je to bílé >:-[] )

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.10  23:42

« 330i vs 320si

Ahoj, gratulujem je jedinecnemu auticku... sam neverim vlastnym ociam ze na moje.auto som nasiel 3 kusy 320si >:D

Pokial si sa mal moznost odviezt na 320si a 330i zaujima ma co presne ta viedlo k rozhodnutiu pre si. Sam som v minulosti prechadzal volbou 330d 330i a 320si... 320si som nakoniec nezohnal ale ako automobiloveho nadsenca ma stale zaujima co toto auto ponuka viac od v testoch "ospevovaneho" horcikoveho trojlitra. Dik:D
  • « 00 Reagovat !

foto Honza-Micka

Honza Mička 09.01.10  23:08

« Re: Zitra, 11.00 sraz - motokary radotin

Wii:uz jsi zase zmenil nick?Ty se jeste porad hledas,co? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 09.01.10  21:58

Ano ano, dveře jsou otevřené :-) Tak doufám že nekdo ještě dorazí ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Honza-Micka

Honza Mička 09.01.10  21:45

raad bych,ale mam to tak nechutne daleko,ze bych z toho srazu asi ani nemel radost >:D
  • 00 Reagovat !

foto certina

certina 09.01.10  21:44

« Zitra, 11.00 sraz - motokary radotin

Zitra pred obedem mame sraz (ja, Wii a Ypsilon) na motokarach v radotine. Takze kdyby se chtel nekdo pridat, tak muze ;)
  • « 00 Reagovat !

foto Honza-Micka

Honza Mička 09.01.10  21:23

« Re: tak co ten zitrek?

nespinkeeeeeeeeeej! >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…