BMW 320si (Wii-Jay)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 30.06.10  19:21

« Re: chorvatsko

Přeji hezký večer

Tak z toho bych byl taky jelen, ovšem stejně jako v českých zákonech jsou nesrovnalosti tak i tak to je v chorvatskcýh zákonech takže je možné že zapomněli uvést že je to pouze pro chorvatské řidiče, ale je taky možné že to není uvedeno protože to tak není anebo dokonce záměrně
  • « 00 Reagovat !

foto PeT-a-RSKa-

PeT-a (RSKa) 30.06.10  19:16

Jetty: Díky....to je fakt :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 30.06.10  18:49

Wii-Jay: No jak jsme tady řešili, za nějakou úplatu tu pučím Fanouše, samozřejmě tady musíš nechat SIčko s plnou nádrží, to abych nepřišel zkrátka 8-s Samozřejmě se k němu musíš chovat slušně, jako by byl tvůj >:D

Ale je to docela k ničemu tedy, spíše bych to viděl na poměr kw/kg a ne takto. To já bych nemohl jet ani s naší Lagunou, která má 79 kW a přitom to je lemra líná 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 30.06.10  17:40

Jetty, smysl to dává ;-) :yes: :yes:

Já tam každopádně jedu ať už to platí pro cizince nebo ne >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 30.06.10  17:34

Stejné to bylo při zavedení povinnosti mít v autě tzv. Kartu první pomoci na slovensku minulý rok. Taky ohledně toho bylo velké haló, protože tam jezdím často, tak jsem si ji koupil a nakonec se ukálo, že platí v povinné výbavě to co musíš mít ve vlastní zemi... tzn, že pokud vlastníš řidičský průkaz z EU, který tě opravňuje řídit jakkoli silné auto, tak jej řídit můžeš. Pokud by jsi dělal ŘP tam (HR), platí pro tebe i omezení ;-) Na to se můžeš spolehnout ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto PeT-a-RSKa-

PeT-a (RSKa) 30.06.10  17:28

Takže nějaký zakoplexovaný pi.čus nás uvidí v autě a někde 1100km od domava nám jestě zabaví auto ne??

je mi zle :no:
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 30.06.10  17:13

Problém je v tomto:

Před úředním výkladem ale varuje expert na dopravní právo Tomáš Beran. "Chorvatské právo neznám, ale varoval bych před úředními výklady. Praxe může být pak úplně jiná. Stejně jako se to stává u nás."
    Na chorvatskou dovolenou se tedy pokuste sehnat staršího parťáka, nebo alespoň policisty neprovokujte, ať nemají důvod vás zastavit. Mají možná doporučeno něco cizincům tolerovat, ale spoléhat se na to nedá.

Čili, měli by to tolerovat, ale nemusí ;-\ :no: :no:
  • « 00 Reagovat !

foto PeT-a-RSKa-

PeT-a (RSKa) 30.06.10  16:46

Jak víš??
  • « 00 Reagovat !

foto Jetty

Jetty 30.06.10  16:32

Na cizí řidiče se to nevztahuje ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto PeT-a-RSKa-

PeT-a (RSKa) 30.06.10  16:20

To je jako za komunistů :no: :no: .....Jak může někdo zakazovat řídit silné auto??? Absolutně nechápu.....
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 30.06.10  15:39

Dotaz jsem už vymazal, prostě jsem tam citoval ten článek. Ty rychlosti mám u za.dnice, to vůbec neřešim, jde mi jen o ten výkon! 8-s 8-s :no: :no: Prostě tam pojedu a bude!
  • « 00 Reagovat !

foto Erl

Erl 30.06.10  15:33

Wii : a jak zněl ten dotaz?
    Ty rychlosti ještě beru, ale ten výkon je hrozná hovadina...
    Co když v rodině maj jedno auto - např octávku 1,9TDi a syn/dcera chce jet do chorvatska na dovolenou a něco tam u nich utratit. Co pak má dělat, když jiný auto nemá? Jít do půjčovny a půjčit si na týden "slabé" auto? To je fakt hrozná p*čovina... nas*at na ně, letos pojedu na dovbolenou maximálně tak na nordschleife ;-\ :no: :no:

PS : jak starej je ten zákon?
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 30.06.10  15:24

Tak to jsem z toho jelen!!! 8-s 8-s

Cituji e-mail:

"Vážený pane Vojtěchu,

zde citujeme znění § 221 chorvatského zákona o bezpečnosti silničního provozu:

§221
    (1) Mladý řidič nesmí na silnicích řídit vozidlo rychlostí vyšší než 80 km/h, na rychlé silnici a silnici určené výlučně k provozu pro motorová vozidla rychlostí vyšší než 100 km/h, případně 120 km/h na dálnici, moped pak 40 km/h.
    (2) Osoba uvedená v odstavci 1 tohoto paragrafu nesmí řídit ani začít řízení motorového vozidla, pokud má v organismu opojné látky, drogy, alkohol či pokud vykazuje znaky jejich požití.
    (3) Osoba uvedená v odstavci 1, která složila zkoušky pro skupinu vozidel B, nesmí řídit osobní vozidlo, jehož výkon motoru překračuje 75 kW.
    (4) Peněžitým trestem ve výši 1.000,00 HRK bude potrestán za přestupek ten mladý řidič, který jedná v rozporu s ustanovením odst. 3 tohoto paragrafu.

Za mladého řidiče v uvedeném zákoně je považována osoba mladší 24 let.
    Věříme, že tato ustanovení poskytují vyčerpávající odpověď na Vaši otázku.

S pozdravem

Konzulární oddělení"

A tady cituju dnešní článek v iDnes:

"Hodně dotazů na chorvatské omezení pro řidiče s "mokrými řidičáky" přichází podle Zuzany Michny do českého autoklubu ÚAMK. "Tuto informaci jsem ověřovala přímo u chorvatského autoklubu a ten nám po konzultaci s policií sdělil, že toto platí, avšak pouze pro chorvatské řidiče, nikoli pro cizince," říká Michna. "Omezeni platí pouze pro řidiče s chorvatským řidičským oprávněním," dodává Robert Čop z chorvatského ministerstva vnitra."

Tak jak to do kelu je? >:D >:D :no:
  • « 00 Reagovat !

foto Vampix-Diesel-Power-

Vampix(Diesel Power) 30.06.10  11:47

« Re: 20 to go

WL: Samozřejmě že v dnešní době jedeme všichni na společné lodi....ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉčka >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.06.10  10:33

« Re: 20 to go

A to manko má být v korunách, nebo v Eurech? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

Vampix(Diesel Power) 30.06.10  10:30

« 20 to go

Tak co, uděláme tady dneska Wiičkovi 10 tis? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

Vampix(Diesel Power) 29.06.10  23:46

:yes: >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.06.10  23:45

Vampix: Jo, tu jachtu beru, já budu vytírat podlahu a ty budeš v palubní kuchyni mýt nádobí >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

Vampix(Diesel Power) 29.06.10  23:43

Ron: Jasně no :-) Každý bere dovolenou jinak. Nejsem proti tomu něco vidět, poznat ani proti tomu odpočinout a jen tak si to užít :-) A přeji aby ti ta Francie vyšla, jednou bych se tam rád taky podíval a snad ne jen jednou...jednou...se budem koukat z jachty na F1 v Monaku :yes: >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.06.10  23:38

Vampix: No mě to válení moc nebaví, mám rád pomátky, hory, přírodu. Jestli ta Francie výjde, tak se za těch 10 dní nezastavím vůbec a to bude super :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…