BMW 320si (Wii-Jay)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Wiii 18.10.10 20:01
« Re: Výběr malého vozu
To nevim >:D Asi si zajedu do Fiatu a pujcim si od nich nejakou čtyřkolu a pak nejakou předokolu a uvidim jak se v zime da dostat k nám ;-) Podle toho se rozhodnu, jestli se to dá zvládnout s předokolou, nebo ne >:D >:D
Ale znáš to, radši bych tu předokolu s více koníky >:D >:D
No a kdybych prekonal odpor k francouzum, tak bych mohl přemýšlet i o Renaultu Twingo GT >:D To by se přítelkyni asi líbilo, tak jako se holkám líbí každej Renault 8-s -
Wiii 18.10.10 19:54
No problém je právě s tou zimou, nevim jak to bude v místě našeho nového bydliště s odklízením sněhu.... ;-\ Možná s koupí počkám a pořídím někdy v lednu nebo únoru :-) ;-) Zatim budu hold přítelkyni vozit.. Ono ješte ani z daleka nejsme prestehovani, takze zatim zadnej spech :-)
No budu o tom ještě přemýšlet :-) Ale jak jsem rekl, na 90% to bude Panda :-) -
Wiii 18.10.10 19:47
Ne, kupuju to hlavne pro slečnu, ale občas s tím taky budu jezdit :-) To je přesnější vyjádření ;-) Ale děti zatim určitě neplánujeme... Na děti bych volil určitě něco většího a mnohem bezpečnějšího ;-)
Jinak tohle moje slečna není, zaprvé si jsem skoro jistý že nezná autoweb a zadruhé dnes není celý den nikde, kde by byl internet ;-) >:D
Asi koupim tu Pandu, jen se porad nemuzu rozhodnout jestli výkon, nebo pohon všech kol.... ;-\ škoda že Panda 100HP neni čtyřkola >:D Bych nemusel přemýšlet >:D -
Wiii 18.10.10 19:22
No tak ono to auto v podstate bude moje >:D Ale bude ho pouzivat pritelkyne... Stehujeme se a nedá se tam bydlet bez auta... A auto ji chybí... :-|
Takže si do toho nechám kecat jen málo, ale ted jsem ji ukazoval Pandu 100HP a líbí se ji >:-[] >:-[] Nakonec ji treba budu jeste sebou brát na okruhy a ona tam bude prohánět Pandu >:D >:D >:D
Panda je myslim dobrý auto :-) Hlavně jsem na Pandu neslyšel nikdy nic špatnýho :-) ještě popřemýšlím, jestli nevzít Pandu 4x4 ;-)
akze to na 90% dopadne takhle [odkaz] nebo takhle [odkaz] :-)
No projedu se tim a uvidim :-) Mazdu určitě taky vozkoušim :-) a když Tak doporučuješ tu 207 tak ji taky někde projedu ;-) -
Ondřej Šámal 18.10.10 19:11
« Re: Výběr malého vozu (LPG?)
LPG u malýho auta je úplně zbytečný. Žere to už tak malý výkon, zabere to celý kufr (bůhví, jestli by se tam toroidní nádrž vůbec vešla), nesmíš s tim do podzemních garáží, přestavba stojí několik desítek tisíc, to už bych si radši vybral nějaký malý diesel, třeba 1,4 TDCi/HDi.
Ale benzín je benzín, toho bych se držel, když člověk pojede rozumně, dá se jezdit v pohodě za 6 l a míň.
Osobně bych šel asi do Mazdy 2 s jednatrojkou, je to hezký, neokoukaný a zábavný auto. Případně Honda Jazz. Prostě nějakýho japončíka, ti tahle auta prostě umí :yes:
Ale kdybys náhodou přítelkyni zviklal k tý Pandě 100HP, udělal bys taky moc dobře >:-[] -
Poustnik 18.10.10 19:07
S Peugeotem není žádná zábava ale.....to si musíš rozmyslet, jestli si auto chceš občas půjčit, aby to jelo a mělo nějaké jízdní vlastnosti....Ale to jde naprosto proti požadavku bezpečnosti. Peugeot má přesně 4m, spoustu airbagů a výztuh, pak má 1210 kg. Pak potřebuješ aspoň 1.4L motor 70kW aby ti připadalo, že nejedeš jak šnek. Colt má při motoru 1.3L a výkonu 70kWjen málo přes 1000kg, to se pak hýbe svižněji, ale rozhodně to není tak bezpečné. Takže jde o to, co chceš preferovat. Prostě si je projeď. >:D -
Wiii 18.10.10 18:55
Já ti nevim... Peugeot.... ;-\ Ale asi ho taky ozkoušim ;-) Nejak začnu objiždět bazary at vim co jak jezdi :-)
Celkem se mi libi ta Panda Sporting :-) bych si ji i rad obcas vzal ja >:D >:D
Jo a nemáte někdo zkušenosti s LPG? Např pořizovací cena přestavby, dobre firmy atd. ;-) -
Poustnik 18.10.10 18:51
My jsme vybírali druhé auto do města a pro ženu před dvěma roky. Mám projetou Mazdu2, Opel Corsa, Mitsubishi Colt, Toyota Yaris, Ford Fiesta, Chevrolet Aveo, Nissan Micra, Peugeot 206, 207.
Mazda za tu cenu by asi byla jen minulá generace, mě se líbil Colt, ale to je taková plechovka, ta asi nejbezpečnější nebude, totéž Aveo, Taky se mi líbil Nissan, ten se holkám většinou líbí, jen mé ženě ne,my nakonec vybrali Peugeot 207, ten má jednoznačně nejlepší interiér a to se holkám líbí. Taky bezpečnost má myslím v segmentu prcků největší. Taky se vyrábí už od 2005, takže kdybys překonal averzi k frantíkům, doporučoval bych 207mičku, my s ní za 2 roky neměli jediný problém,praskla jedna žárovka. Asi ani to Polo nemusí být k zahození, ale minulá generace. U Colta bacha, při výměně žárovky musíš sundat kolo. -
Wiii 17.10.10 21:45
No 100HP me nejak nenapadla >:D třeba tato [odkaz] ;-) :yes:
Mě se líbí tahle, ale přítelkyni vůbec >:D >:D [odkaz]
Jinak MX-5 ne, šlo tam jen o to, že se ji ten smart líbí >:D Auto se zadnim náhonem radši ne ;-) A pokud je ta převodovka průšvih tak radsi ruce pryč :-)
Nějaké další návrhy?? ;-) Pište kdokoliv :-) -
Ondřej Šámal 17.10.10 21:37
Za tu cenu ale seženeš jen minulou generaci Fiesty, který je docela nudná. A co třeba taková Panda 100HP? >:D Prej jedno z nejzábavnějších aut, navíc nevypadá tak krabicoidně jako normální Panda ;-)
V tom Smartu jsem jel, vypadá a jezdí celkem zajímavě, ale hrozně to zabíjí ta převodovka. Navíc je to fakt mini auto a dost se kazí.To už bych se fakt podíval po MX-5, sice by byla starší, ale na tom autě se prakticky nemůže nic porouchat