BMW 320si (Wii-Jay)
Wiii 18.10.10 22:06
Thomasino:
Drahý a zbytečně silný pro přítelkyni a pro sebe na okruhy to nechci... stejne tak jako Pandu >:D Předokola neeeee 8-s 8-s 8-s
Matheas:
No a je to jasný, Panda je prostě lepší, Renault nemá cit v řízení, sama Vicky to tam řiká! ;-)
Ronault:
přemýšlel jse mnad jednickovou fabkou aby se naucila poradne jezdit a nebylo mi líto obouchaného laku, ale ona to zvladne, nacvici si to jeste na aute rodicu >:-[] >:-[] -
Wiii 18.10.10 21:53
« Re: Výběr malého vozu
No to je recht... na LPG to asi nebude mít smysl.. nájezd bude tak 10-15tis ;-)
Jinak Twingo RS me prave ani neláká tolik jako ta Panda >:D >:D Ja nevim proč, ale Twingo je podle mě ošklivý, jen vim že Clio RS je pecka a verim ze Twingo bude taky, jen je hrozne hnusny >:D >:D 8-s
Dopadne to na tu Pandu 100HP.. znám se >:D >:D :-! -
Ronault. 18.10.10 21:45
« Re: Výběr malého vozu
Utoho LPG jsou jen 2 věci, které třeba řešit.
1. Roční nájezd, čili jestli se to vyplatí. Já ujedu ročně 30 000 km, instalace stála 10 000 kč, taťka koupil Lagunu už s LPG, udělá ročně 15 000 km, takže není co řešit. Když ale uděláš ročně 10 000 km, auto si koupíš a 3 roky, tak se to prostě nevyplatí, jak jinak.
2. Kufr je problém, ale kupodivu zvládám jezdit s Fáčkem ve 4 lidech do Brna i s krosnama, takže vše se dá zvládnout.
Problémy s podzemními garážemi neřeším, na Laguně to nepoznáš, že je na LPG a jestli pamatuješ sraz v Brně, jak jsme fotili na tom parkovišti, tak jsem tam vjel i s Fanoušem >:D
Twingo RS by byla pecka, pro tebe jo >:-[] Panda bude tady super, té bych se nebál :yes: -
Wiii 18.10.10 21:41
« Re: Výběr malého vozu
Samozřejmě jsem měl na mysli Twingo II 1,2 Turbo nebo pak to RS, který ale bude drahý jak čert... ;-\ Jinak jsem už prakticky rozhodnutej pro Pandu a ten 1,3 JTD je prej celkem poruchovej (aspon co jsem cetl) a hlavně náchylnej na kvalitu paliva ;-\
Jinak si taky myslim že v současný době je technologie LPG už velice na dobré úrovni ale asi bych do toho šel jen v případě Pandy 4x4, jinak do 100HP bych to nerval ;-)
A neboj, Ibizu ti nechám >:D >:D -
Ronault. 18.10.10 21:17
« Re: Výběr malého vozu
xganga: Tak jako doporučovat Jazz je sice super třeba po stránce spotřeby, ale ta jejich 1,2, to je katastrofa... resp. něco jsem se na tom najezdil, žere to do 6 litrů, motor zní krásně sametově, ale 40 kW HTP je proti tomu drak a dělo. Na tak velké auto je to naprosto poddimenzovaná motorizace a 1,4 se u nás co vím ani neprodávala, takže já bych do Jazza nešel, navíc to je auto fakt pro ženský a anglické důchodce.
Co se týče LPG, tak nebyl bych proti, toroid se vleze bez problémů, sice malé auto umí jezdit úsporně do 6 litrů, ale to se člověk musí krotit... a 6x30 je 1,8 Kč na km. Když pojedeš na LPG a nebudeš se vůbec krotit, tak pojedeš 7,5x14 což je pořád 1 Kč na km, plus nemusíš prostě spotřebu řešit. Samozřejmě přestavba výjde podle typu motoru od 20-40 tisíc, taky podle toho, co zvolíš za systém. Sekvence dnes výjde na takových 33 000 kč a prý není znatelná ztráta výkonu. Popravdě já osobně nepoznám rozdíl, jestli s Lagunou jedu na benzín nebo LPG, Favorit mám seřízený tak, že prostě jede lépe na LPG, ale je to prostě o firmě, která to prostě umí.
Z malých aut bych volil Clio III, jeden z nejlepe naladěných podvozků v B segmentu, cena dobrá díky tomu, že je to Renault, spolehlivost velmi dobrá, což bylo u malých Renaultů zvykem, oni frantíci spíše zvorají větší auta než ty mrňouse 8-s >:D Nejlépe 1,2 16V. No a pak bych volil Grande Punto, vypadá skvěle, je prostorné, je to Fiat, levné díly budou. Tady by nemusela být špatná ani ta 1,3 JTD. No a dál je to jedno, P207 se mi nelíbí, navíc cena asi bude dost vysoko, Polo je společně s Fabii předražené, takže jedině pak ještě zkusit Yarissa. Nebo by ti možná s-mika prodal Ibizu, ale tu mám rezervovanou už já >:-[] >:D >:D >:D