BMW 320si (Wii-Jay)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 26.11.10  23:57

« Re: Zkušebka Audi A1

Jo, Mini je cenově konkurenční pro A1 :-) Ale za tyhle peníze más Coopera S a to je trochu jiná káva ;-) :yes:

PS: jetá M3 už snad brzo bude ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 26.11.10  23:46

No jo, ale jak dobře víme, tak příplatek v Audi je taková slušnost, takže si alespoň toho Chevyho doplatíš ;-)

Jo, M3 není špatná stylovka, ale do města možná trochu zbytečně moc silné, i když výkonu při rozjezdu na semaforech není nikdy dost >:D >:D Mini je sice skvělý vůz, ale opět ta cena je dost vysoko.
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 26.11.10  23:17

No tak ona základní verze A1 s touhle motorizací je cca 500 tis takže to máš cca na to Clio RS a na Chevyho už nezbude >:D >:D

Jinak pokud bych já bral stylovku, tak koupím M3 >:-[] >:-[] >:D >:D A pokud bych teda doopravdy měl brát stylovku tak Miniho ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 26.11.10  19:36

Wii-Jay: No podle mě máš na Clio RS a ještě ti zbude na jednoho Sparka >:D
    Já kdybych chtěl stylovku, tak beru Fiat 500, ten je pěkný, sexy a za přiměřenou cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 26.11.10  19:27

Ronaulte, ano - Clio je opravdu lepší než A1.... Hlavně v ceně základní A1 s motorem 1,4 TSI máš prakticky Clio RS >:-[] >:-[] :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 26.11.10  19:22

Wii-Jay: Líbil se mi konec, kdy jasně vyšlo najevo, že Renault je vlastně lepší než Audi >:-[] >:-[] >:D ;-) No od Audi A1 by člověk očekával asi více, to je pravda, hlavně při ceně, která atakuje střednětřídní prémiovky 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 26.11.10  18:49

Hmmmmmm.....tak takhle asi vypadá navoněný prd. ;-)
    Lepší se zklamat v autě, nežli v lásce, ne???? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 26.11.10  18:46

Promin za nepřesnost, v motorech koncernu se vyznám asi jako v pěstování kětin ;-) Ta kterou jsme jeli byla modrá metalíza s hliníkovými sloupky. Každopádně je to nesmyslné auto i pro ty ženský! ;-\ :no:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.11.10  18:39

Mám zkušenost se dvěma A1čkama, jedna červená s hliníkovýma sloupkama v lepší výbavě a jedna celá bílá v menší výbavě, obě také s jedenkrát přeplňovanou 1,4 TSI, která ovšem proti FabiiRS/Polu GTI/Ibize Cupra není jen podladěná (jak se asi domníváš), ale chybí jí ještě jedno přeplňování kompresorem, což je logicky hodně znát...
    Je to vlastně taková velmi drahá značková dámská kabelka, od které toho člověk nesmí čekat "technicky" moc, myslím vzhledem k její ceně.
    Ta červená v kombinaci s hliníkem byla aspoň hezká, ta celá bílá už ale i obyčejně vypadala, nemluvě o kufru "na ozdobu". Takové POLO GTI postavené na stejném základu je za ty prachy celkově úúúplně jinde... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ondrej-Samal

Ondřej Šámal 26.11.10  18:32

Tak Ačkový modely od Audi jsou jen naleštěnej prd. A1 je vlastně Polo, A3 zase Golf a A4 je taková lepší Octavia za dvojnásobnou cenu. Nechápu, že si to někdo může koupit, aby člověk neměl úplný holobyt, musí připlatit dalších 40% z původní ceny auta za nějakou odpovídající výbavu a stejně bude mít pořád auto s motorem, který je i v autech o polovinu levnějších :no:
    Čest výjimkám v podobě poslední RS4, S8 a R8 V10.
    Jinak Audi nebrat! Komfortem nemůže konkurovat Mercedesu, sportovním pojetím zas BMW. Ve výsledku je z toho takový kočkopes, který vlastně nic neumí pořádně.
  • 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 26.11.10  18:04

« Zkušebka Audi A1

Tak jsem se dnes sešel s OSem a původně jsme se chtěli u nějakého prodeje projet s Fabií RS. Za ty peníze to totiž nebude špatné auto. ;-)

Bohužel jsme navštívili tři prodejce Škoda a nikde předváděcí RSku neměli. No když už jsme byli na Jarově (kde by nám ji pujčili zítra), tak jsme si řekli, že třeba budou mít ten samý motor s tou samou převodovkou u koncernové "konkurence" v podobě Audi A1.

Ano měli. Motor to byl stejný, jen podladěný na nižší výkon (pouze 90kW) a převodovka 7-stupňová S-tronic. Nečekal jsem od Audi A1, že by mě oslnilo, ale to co jsem zažil se slovy nedá popsat.

Přišel jsem k A1ce, mělo celkem hezkou modrou barvu a koukám za okýnkem na tabulku, kde byla i cena (cca 760tis 8-s ). Tak si říkám - "Ta bude narvaná příplatkovou výbavou". No tak otevřu dveře a hups - sedačky v látce (poměrně levně vypadající), vlastně tam bylo všechno tak, jak bych si představoval základní výbavu, jediné co tam bylo navíc byla navigace s výklopným displayem.

Já si sedl a volant, OS si "pohodlně" sedl dozádu a vedle mě si sedla prodejkyně >:D Nakopnul jsem to a zděsil jsem se. Motor zní dost zvláštně, trochu mi projevem na volnoběh připomínal muj diesel na volnoběh, ba naopak ještě horší - volant se mi v ruce úplně klepal. Tak tohle byl první dojem...

Zařadil jsem zpátečku a koukám na zrcátka a nic, žádné se nesklopilo (což bych u pidiauta za 760tis očekával). Takže jsem natáhl krk a koukal, abych neodřel o obrubník kola. No a to nezmiňuji posilovač - ale tomuhle autu to přepisilování odpustim, přeci jen z 99% to bude vlastněno ženami. ;-)

Dále je v autě systém Start-Stop a to je poměrně otravná věc. Dojedete na světla a motor zhasne, to by mi až tak nevadilo, ale ten následný start??? 8-s Volant se začal klepat ještě víc. (Pokud ale na světlech na chvíli pustíte brzdu a auto se jen trošku posune dopředu, tak už motor nezhasne - pak můžete cítit ty vibrace na volnoběh také). Jedeme dál a přichází malá nerovnost.... Drn drnc... moc pohodlné to není....

Tak jedeme dál. Motor už začíná chytat chytat trochu teplotu a tak si řikám - třeba bude kouzlo v tom odpichu. Odbočíme a předemnou volná rovinka. Prásk až na podlahu!!! Ale co se to děje? Výkon jako by tam byl tak 50kW. Takže ani tam to nadšení nepřichází. Tak kde to nadšení najdu? Když už jsem měl trochu nabranou rychlost, tak jsem si párkrát zakličkoval (jako že se vyhybám kanálům) a ani tam to nepřichází. Zadní náprava je tak nějak moc uskákaná a přicházejí od ní celkem rány no a to nezmiňuji poměrně značnou houpavost spojenou s dost uskákaným podvozkem.

No tak abych to shrnul. Za 760 tisíc dostanete auto, kam dáte dva dospělé lidi, pár tašek na zadní sedačky, motor který nestojí za starou bačkoru, podvozek který sklame za každých okolností, ale slícování a kvalita materiálů jsou výborné.

Takže, pokud vám za 760 tis stačí auto velikosti lusku hrášků a kvalitní materiály, které jsou dobře slícované, pak si to kupte. Pokud od auta chcete víc, nebo naopak méně v cifře cenovky, pak si kupte radši Miniho, nebo v případě nižších cen Škodu Fabii či VW Pólo. Ale tam bych zase osobně volil Renault Clio. ;-)

Pokud má ještě někdo nějaké dotazy, ptejte se :-) ;-)

Hodnocení: tři hvězdy z deseti (bohužel - myslel jsem, že aspoň na 6-7 hvězd mít bude)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 23.11.10  13:48

« Re: Upgrade MACZ

ale nemozme mat zas az taky stereotyp ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.11.10  12:22

A ještě bych prosil původní nicky: Brandone, Davide... 8-s >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 23.11.10  12:12

no konecne sa vraciame k staremu macz >:D este by to chcelo trochu oranzovej a nevsimnem si rozdiel >:D btw dakujem redakcia ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 23.11.10  12:06

Jo taky jsem se na to ptal, jak to ted bude fungovat. DOstalo se mi odpovedi, ze za starého MACz to fungovalo tak, že razítko dostávali jen lidi co nebyli v TOP 10.... Ale nedostalose mi odpovedi, proc teda všechny auta v TOP 10 to označení měla až na jakekoliv BMW co se tam objevilo? >:D >:D

A podle mých infromací by se lidi z TOP 10, kteří "kvůli tomu" že tam jsou nedostali to razítko, měli dočkat ;-) Tak uvidíme >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 23.11.10  11:57

Tak, dej si razítko sám! >:D Já jsem se na tlačítko nejlepší recenze ptal před dvěma měsíci asi a bylo mi zodpovězeno redakcí, že ho využívalo minimum uživatelů a tak to zatím nechají na libovůli redakce. Ale je to stejně jen tak pro minutový hřejivý pocit, že jsi dobrej. V okně nejlepší recenze stejně běhají recenze podle nějakého prapodivného klíče, ty moje se tam objevovaly několik měsíců po razítku a teď už tři roky nikdy více.... >:D
    Ale fotečky jsou príma, i když sněžné slepoty se už asi nezbavím....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.11.10  11:48

ad PPPS: Zatím si ho tam aspoň dopiš sám... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 23.11.10  11:28

Ted by to ještě chtělo upravit to pozadí jak slibovali, přidat tlačítko "FEJK" a odstranit ty vyskakovací reklamy >:-[] >:-[] :no: :no:

No a pak také převést design do těch částí, kam běžný návštěvník nechodí >:D >:D Takzvaně část jen pro registrované ;-)

Pak budu spokojen ;-)

PS: Všimni si té malé šipky vedle "reagovat"... další malá, ale dobrá změna ;-)

PPS: koukám že to už poznamenal WL ;-) :yes:

PPPS: Ještě jsem zapoměl, že potřebuju to označení "Nejlepší recenze" >:-[] >:-[] Pakl budu opravdu spokojen >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.11.10  11:27

Souhlas, navíc se konečně vrátilo i tlačítko "původní příspěvek", i když v menší podobě a pouze se šipkou doleva... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 23.11.10  11:24

Souhlasím!!!!! :yes: :yes: :yes: :yes: Před dvěma hodinama jsem tu ještě byl jak šílenej a nic >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…