BMW 320si (Wii-Jay)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.11.10  12:59

« Re: Zkušebka Audi A1

Jedničkovou Octávku bych si dnes nekoupil ani já, a to ani novou, v tom jí rozumím... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.11.10  12:56

wii-jay: Jé, to už jsem tu napsal 10 101 nesmyslů? :-O >:D Nakonec jsme vybrali dosti překvapivě Peugeot 207 SW Premium Outdoor 1,6 HDI 66 kW. Není to úúúplně nové, ale předváděčka, ale ono to snížení z původní ceny by taky stačilo na jednoho Sparka, no jak tak počítám, tak snad i Clio :-) Byla to volba rozumem i trochu srdcem. Taťka chtěl zkusit naftu, ale chtěl dobře vybavené auto a ještě mít nějaký ten kufr, zároveň ale o kus menší auto než má teď. Takže buď nějaký hatchback nižší střední nebo malý kombík. Fabia byla vyřazena tím, že se našim prostě nelíbí, sice je to pro mne malý argument, ale zase proč jezdit něčím, co mi nedělá radost na pohled. Pak tady byla Octavka I, ta byla vyřazena pro bezpečnost a zastaralost, Octavia II pro vysokou cenu a ve výbavě prima pro změnu hodně chybějící detaily. Od VW by v cenovém limitu byly jen benzíny a Renault mamka poněkud nechtěla a Megan se ji nelíbil. Focus přes limit, navíc jeho přednosti nám jsou na nic, protože se projeví až tehdy, kdy mamka řve, že jedeme moc rychle. Korejci neměli odpovídající cenu nafty. Takže zůstal P207 SW nebo 308 no a nakonec jsme našli tuhle výborně vybavenou verzi. Foto je pod Fanoušem. Zatím teda není doma.

Poustník: Já tu ale dlouhou dobu psal občasně i jako neregistrovaný >:-[] Navíc WL má pravdu, hodně toho píšu pod news, ale od doby, co mám na MACZ auto, tak se mi příspěvky spíše zvyšují tady než pod news.

WL: Tak tak. Ono pro Audiny má 80% ženské populace z nějakých neznámých důvodů slabost. Podle mě to dělají ty čtyři postříbřené kroužky od záclon na masce
    >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.11.10  12:52

:yes: >:D >:D >:D

...vybírat kabelku podle užitné hodnoty >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.11.10  12:41

On ten Ronault má dokonce zároveň i větší kulatiny v počtu příspěvků pod jeho Fanoušem... ;-)

P.S. Já mám ale kupu/většinu příspěvků i pod NEWS, kam ty, nebo Wii zdaleka tolik nechodíte...
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 27.11.10  12:15

Noooo....Ronault mě už v počtu příspěvků dohání...a to je tady o 16 dní kratší dobu! >:-[]
    A o WL ani nemluvím...
    A do ženy a do melounu nevidíš.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.11.10  11:54

Jj, cesty k výběru vozu jsou nevyspytatelné, což u žen platí dvojnásob... ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 27.11.10  11:31

Co jste si to vlstně koupili Ronaulte?

PS: Koukni kolik máš příspěvků Celkem ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.11.10  11:21

WL: Já tomu dobře rozumím... My teď vybírali auto a pro mamku bylo rozhodujícím kriteriem barva. Tmavě zelenou 207 SW odmítla a tahle Baby Allroad vyhrála před 308 i díky tomu, že je černá a ne šedá, která se mamce taky tak nelíbila 8-s
    A Octavia I byla vyřazena dle mamky proto, že sousedi by nepoznali, jestli jsme si koupili nové nebo ojeté auto 8-s >:D >:D (Ale tady má pravdu, to jo >:D )
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.11.10  11:08

Tady se asi někdo dívá na reklamu na OldSpice (...nejsem žena...). >:-[]

Žena nejsem naštěstí taky, ale těch aut na trhu co mi nedávájí smysl je spousta, jen to vždycky nebývá zrovna hlavně k vůli vysoké ceně, jako třeba v tomto případě...
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 27.11.10  10:56

Z pohledu ženy to smysl dává, to je pravda, ale já nejsem žena >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.11.10  01:19

Nesmíš se na to dívat jen optikou nás, fandů do aut, zajímajících se především o výkonové parametry a možné přetížení v zatáčkách, je třeba se na to dívat víc marketingově, tedy např. pohledem těch manželek ze solventních rodin, kterým se zrovna Cooprem S nejen do města logicky asi příliš nezavděčíš, nemluvě o Cliu RS.
    Třeba co se týká designu, tak mojí ženě se malá auta obecně příliš nelíbí a nic ji neříká ani povedené retro, jako je třeba Mini, nebo F 500. Nelíbí se jí ani MB A-klas a už vůbec ne BMW 1er hb. Ale hodně a dlouho se jí líbí současná generace A3 a dokonce i nová A1, i když ta se jí líbila jen v té vybavenější verzi s hliníkovými "oblouky" na pěkných kloech. Podobně třeba moje sestřenice, ta měla třídveřovou Audi A3 tak dlouho jako svůj sen, že si ji nakonec před dvěma lety sama kouipila...
    Mohl bych jim stokrát říkat, že za cenu průměrné A3, můžou mít mnohem lepší, vybavenější, silnější, sportovnější, ale i prostornější alternativu v podobě Golfu GTI (nebo u A1 v podobě Pola GTI), líbit se jim Audi stejně nepřestane. Je to jako kdybys po nich chtěl, aťt si vybírají kabelku, hlavně podle technických parametrů, nebo užitné hodnoty... ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.11.10  00:53

A1 je auto které záměrně ani nemá mít zajímavý poměr cena/výkon (samozřejmě nemyslím jen výkon motoru, ale třeba i objem kufru a celkovou prostornost), protože právě ten mu dodává (mimo jiné) značnou míru exkluzivity, nejen proti koncernovým neprémiovým sourozencům na stejném základu, které jsou nepoměrně levnější a praktičtější (POLO/Ibiza/Fabia). A1 je myšleno jako převážně městské stylové autíčko prémiové značky, určené např. pro manželky/milenky majitelů Audi vyšších tříd jako je A6/7/8, pro které je prémiová/drahá značka vozu, stejně nezbytná jako třeba u jejich golfového vybavení.
    Představa, že jejich polovička přijede např. na ten golf v autě, jaké si ( zvlášť v této velikosti) může dovolit "kde kdo", pro ně nevyznívá dostatečně reprezentativně a můžou mít obavu, že si okolí bude myslet, že na své ženě šetří, nebo že už nemá na to, aby ji koupil podobně drahou značku, jakou má on sám, k čemuž zase můžu použít přirovnání golfového vybavení, nebo lyžařské výzbroje, oblečení apod.
    Pro většinu lidí to pochopitelně vyznívá hodně maloměšťácky, ale značka auta je pro mnoho lidí jedním ze symbolů jejich "finanční úspěšnosti"... a nemůžeme se divit značkám, jako je Audi, že toho chtějí využít a chcou pokrýt každou skulinku na trhu. Po úspěchu s podobnou filosofií u A3, je příchod A1 vlastně logický (a zatím prodejně dost úspěšný) a už dnes je jasné, že bude následován i dalšími prémiovými značkami...
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 27.11.10  00:42

DObrou noc :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.11.10  00:40

Wii-Jay: Fakt? To asi bude tou mou masírkou, že jsou Renaulty super... >:D >:D >:D

No mě se Polo v této generaci docela líbí, jen ta cena mi příjde trochu moc... Ve vyšší cenové relaci má smysl už jen ten Cooper S nebo o něco levnější Clio RS, jinak nemá smysl do malého auta rvát tolik peněz... image je na nic, poslouchej instinkt

No nic, dobrou noc ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 27.11.10  00:36

Tak zrovna nad Polem bych ani chvíli nepřemýšlel.... ;-\ Ale nová C3 je hezká, ale je to Citroën ;-\ Jediná značka, které jsem od francouzů začal věřit je ten Renault >:D >:D

V podstatě bych přemýšlel v nižš cenové mezi Cliem a Fabií a nokonec by to vyhrálo Clio >:D No a v té vyšší cenové mezi Cooprem S a Countrymanem >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.11.10  00:30

Wii-Jay: To já mám v autě na zimu řetězy a doma velkou lopatu, kterou odhazuju sníh, to mi zatím jako náhrada 4x4 bude muset stačit >:D >:D

No já bych váhal, ona nová C3 je taky hodně opěvovaná a kdyby Polo nebylo tak ******* předražené, tak by to jistě nebyla špatná volba
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 27.11.10  00:22

No spíš mě zaujalo to, že jako jedna z mála oplastovaných verzí má Countryman i schopný pohon všech kol >:D >:D

Jinak Clio je super ;-) Kdybych se rozhodoval v téhle třídě, asi neváhám ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.11.10  00:13

Wii-Jay: Clio není podvozkově vůbec špatná volba a to je prosím francouz... a kupodivu dle statistik a odborníků patří mezi to nejspolehlivější. Až mám někdy pocit, že to poskládali v německu >:D >:D No já obecně na ty oplastované verze moc nejsem, sice jsme si teď jednu domů koupili, ale to bylo proti mému rozhodnutí 8-s Jinak asi máme podobné volby.
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 27.11.10  00:06

No nejdříve na jaře, jelikož neplánuju kupovat zimáky ;-)

Jinak pro přítelkyni bych volil Clio v nižší cenové, nebo pak toho Miniho ve vyšší ;-) Celkem mě zaujal ten Countryman - asi někdy zajedu na testovací jízdu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.11.10  00:04

Wii-Jay: No to jistě :-) Já bych ale takové malé auto volil třeba pro přítelkyni a to by asi vyhrál F500 nebo uvidíme, co ukáže VW s novým Broukem, který se má brzy objevit.

Jo? Tak doufám, že se s ní brzy objevíš v Brně a svezeš :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…