BMW 320si (Wii-Jay)
OS 19.02.11 22:36
« Re: Rada
panove asi vic ctou recenze v Top Gearu a podobne nez realne opravdu sporotvne jezdi :-) chtel jsem jen rict ze D3 je lepsi a zabavnejsi nez GTI a nastala doba kdy je nafta stejne dobra jako benzin ( az na par vyjimek atmosferických klenotu jako napriklad motory od Hondy, BMW M, AMG, ktere nelze s nicim srovnavat ).
Wii-Jay: uz se zacinam do Mostu hooodne tesit! dnes odpoledne jsem trochu zkousel co M3 dokaze na mokru a myslim ze to neni vubec spatny >:-[] -
Wiii 19.02.11 21:39
WL:
Já jsem s naftou na dálnice a denní popojíždění absolutně spokojen. Mam na 330xd najeto 18000tis a zatim žádný problém - jen teď to šoupnu na výměnu krytek ostřikovačů světlometů - nějak nedoléhají, ale to už mám domluvené a pujde to samozřejmě přes reklamaci ;-)
Jinak jak víš, 330xd jsem vyzkoušel i na okruhu, ale tak ukrutně mě to nebavilo, že už si jsem jistý, že to nemá smysl - aspon ne v kombinaci s automatem a xDrivem >:D >:D Ale taky je možný, že to bylo okruhem - to uvidím na jaře až tam proženu M3 ;-)
Na druhou stranu OSákovi to ve 120d celkem jede - takže to asi bude auto od auta ;-) -
Ronault. 19.02.11 21:21
« Re: Recenze "fracka"
Jé, to je pěkná recenze :-) Ale po faceliftu spoustu z těch věcí na co nadávali odstanili - drncající plato, konktakty světel, zadní stěrač v základu, zmizely i v základu ty orlojové hodiny, ale i tak to byl pořád trochu soc. vůz.... Děcka, stýská se mi po něm, neprodá mi někdo zachovalého krásného nelépe zeleného Favorita? 8-s >:D -
Wiii 19.02.11 21:07
Thom:
Ano je to 300 éček na osobu a každého na kopci kontrolujou, minimálně se zeptají jestli jsi něco koupil a namátkově i prohlížejí ty kufry...(pídí se hlavně po cigárech a alkoholu) ;-) Ale jestli jsem to dobře vypozoroval, toto se děje jen ve směru do "Itálie" čili na Bormio a ve směru do Švýcarska jsem kontroly neviděl.... ;-)
OS:
To já se taky těšim.. Jen to blbý počasí teď mi dělá vrásky na čele ;-\ Potřeboval bych zajíždět brzdy... :-| Jinak souhlas s D3 biturbo, jede skoro tak dobře jako 330d >:-[] Kdyby ji dělali v xDrivu, tak si ji na denní ježdění vezmu ;-)
Steven:
Benzín je benzín, ale na denní ježdění je prostě nafta nejlepší ;-) Taky jsem ji už propadl a jak píšeš - poslední rok jsem opravdu měl nájezd okolo 40tis km a teď mám od září najeto už skoro 18000 ;-\ A to jediné kde jsem byl mimo ČR je teď Bormio :-| Bez nafty bych na benzínce stál o hodně častěji... Ale není to tak zábavné - proto mám M3 >:-[]
Kysky:
Pokusím se to tam nainstalovat, natočit a pak nahrát na YouTube ;-) -
positivemind 19.02.11 11:07
« Re: Rada
Nafta je dobrá, výkonná, díky krouťáku máš k dispozici obrovský přísun síly ihned (viz dnešní silné naftové třílitry, které dají na zadnici - či aspoň potrápí - i hodně silné benzínové osmiválce). Jenomže někoho prostě baví vytáčet, baví ho zvuk motoru (nejen výfuku).
Ještě do nedávna jsem byl přesvědčený, že mé další auto bude taky v naftě - ideálně kolem 220kw. Jenže pak jsem se svezl s M5, 545i a měl jsem jasno. Chyběl mi tam ten pocit prudkýho záběru odspodu (i když, u M5 bych to asi netvrdil >:D ). Na druhou stranu se auto rozjelo, čekal jsem, že přeřadí a ono pořád jelo a pořád táhlo a ručička tachometru stoupala famózním způsobem společně s otáčkama. A bavilo mě to prostě tak moc, že naftu už asi jen do SUV nebo auta s nájezdem 50k km/ročně. -
OS 19.02.11 08:10
« Re: Rada
jo na FT-86 se taky moc tesim ( bude snad za rozumnou cenu ). souhalsim ze se s naftou musi pomerne dost casto radit a obcas je to i otrava ale denne se svezu v cca 20 ruznych autech od BMW a muzu primo porovnavat ruzne motory a musim rict ze moderni naftove motory od roku 2008 nejsou o nic horsi nez benzinove ( kdyz nepocitam zvuk ). ja osobne bych uz nikdy nesel do benzinoveho nepreplnovaneho 4 valce od BMW. klasicke R6 jsou famozni ale uz nestaci na konkurenci. proto behem par mesicu BMW zacne se 4 valci turbo ktere budou vykonejsi a lehci. nechci tvrdit ze nafta je sportovnejsi! jen proste nastala doba kdy je stejne dobra jako benzin... a o to jestli je Golf zabannejsi nez 1er nebo 3er nebudu diskutovat. mame doma Scirocco ktere ma myslim ze vic nez dost spolecneho s Golfem a musim uznat ze je to skvele auto na kazdy den ale na limitu je nejiste a zdaleka si snim neuzijes tolik zabavy. ale je to jen muj nazor. nekdo rad hrne ze zatacky a nekdo zas rad vyjizdi driftem. -
Thomasino 18.02.11 22:07
« Re: Rada
Řídil jsem 120i, 320d, 330i - ikdyž vše jen pár desítek minut. Nicméně rozsah využitelných otáček a neustálé řazení mě v dieselech před pár lety přestalo bavit :-( Jako auto na denní ježdění proč ne, teda pokud musíš jezdit delší trasy, ale jako jediné auto už ne :-O Mel jsem 4,5 roku Mondeo 2,0 TDCi se 6-ti kvaltem Getrag, výborné řízení a podvozek, těžký na čumák, ale ten motor, ten chochtající motor...
Zadokolka ano, pokud má slušné řízení a podvozek, ale jen v benzínu :yes:
Už se nemohu dočkat Ženevy a představení FT-86 :-) ;-)