BMW 320si (Wii-Jay)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 17.12.09 01:15
« Re: Večerní klábol
vampix
Jasně, proto píšu, že je to jen o srovnání roku a litrového výkonu, nic víc...
Já třeba dost najel (a ještě dnes občas jezdím) s E39 530d M-paket mod. rok 2000. A tam je motor, který někdy koncem devadesátých let neměl vůbec zcela srovnatelnou konkurenci, navíc z jeho základu vychází i všechny další 30d, ale vlastně i pozdější 35d... -
Vampix(Diesel Power) 17.12.09 01:04
WL jo to akceptuju, ale tohle už neni uplně seriove auto, respektive to nebyla masovka. Ono 120kW nebylo ani tehdy moc, protože 320d E46 měla 110 kW myslím a Mondeo 2.2 tdci mělo taky vysoké číslo, přsně nevím, ale uplně běžně 120kW nebylo...Hlavně to je ale CommonRail což je něco jinýho než 110kW PD se kterými A4 jezdily třebas dost dlouho jako přímá konkurence.... -
white label 17.12.09 00:55
vampix
Pokud se budeme bavit hlavně o litrovém výkonu přímovstřikového turbodieselu, tak je dobré připomenout, že už o nějakých zhruba pět let dříve, dával o něco menší motor v Golfu4 GTI, tedy konkrétně 1,9TDI, sériově celých 110kW! ;-) -
Wiii 17.12.09 00:45
Jsem rad zes to nesmazl, rad jsem si pocetl ;-)
Ale uz pujdu spat, ted jsem kouknul na hodiny >:D
Takze se mej, drandi zitra na tom ledu bez nehod a dobrou noc!!
PS: zítra musíme vymyslet co za ten 1234. prispevek >:D a taky zvolit dalsiho hrdeho majitele zlateho bludistaka >:D
Soucasny stav bludistaku:
xganga - 1
Švihák - 1
a jeden nevim jestli mas ty nebo Kubyyyk, dal bych vzdy nejakou hranici a po dosazeni by nekdo dostal platinového >:D :yes: -
Vampix(Diesel Power) 17.12.09 00:42
Tak koupě tohodle auta byla podmíněna několika faktory. Hlavní bylo, že pokud zustanu na škole ktera je vzdálena cca 20 km tak je zbytečný platit byt a jezdit vlak, tramvaj, kor v zimě je jednak nepohodlný a jednak z mého bydliště taky víc jak hodinu trvající...Doma sice bylo 3. auto(X5 3.0d) ale už to mělo 4 roky a skoro 200 tis, automat a prostě žralo si to svých 9 litru a navíc abych jezdil v suv do školy, nevim no... Takže jsme si řikali že to vyměnime tu X5 za něco menšího 1er nebo 3er, popřipadě jinou značku třebas golf ale dopadlo to jak to dopadlo. Vybírali jsme jednoznačně Premium Selection takže tim se ti výběr zúží. Nevěděli jsme jeslti 320d nebo 330d, o benzínu řeč nebyla u nás v rodině už dlouho. Nakonec je to 320d a já jsem rize rád, protože i tak jezdím za nějaky 6-7litrů, prostě když se člověk pohybuje v městě jinak to nejde. Vykonově stačí, jasně že jsou silnější ale to je na dlouhé debaty.
Určitě s autem spokojenost, jak servis, tak funkčnost. chybí mi sice ptákoviny jako vyhřívané sedadla, nebo přední PDC, popřípadě bych bral denní svíceni AE. Ale jelikož auto vlastně není moje jeno ho používám tak si stěžovat nemůžu...
A ikdyž je to blbý naftový 4hrnek, tak když ho vyrobili měl 120kW v roce 2005 a o tom se nikomu nezdálo, dneska po FL ma 130kw a je to běžný parametr mezi konkurenci, proto uvažuji o chipu na 150kW+- ale uvidíme... Já bych mohl chtít věci ale jelikož auto není přímo moje tak všechno musí schválit otec. Jsem rád že jezdím, nadmíru spokojen, co víc si můžu přát...
btw On se ve svém spektru docela rád vytáčí. Mně jízda s nim zatím pořád baví....šmankote sem se nějak rozepsal a probleskla mi myšlenka to smazat a napsat, jo dobrý >:D -
Wiii 17.12.09 00:33
To by mělo, ale dlouho stalo v Brně.... No proste uvidim, co se dozvim ;-) A jak jsi spokojen ty s koupi? tak 4hrnek, sice nevi co to znamena tocit se (spis se jen tak pomalu rotuje) >:D ale jinak taky dobry priblizovadlo, aspon za maly provozni naklady :yes: -
Wiii 17.12.09 00:23
No ja si myslim, ze ted bych ted SI dokazal prodat tak o 50 draz nez jsem ho koupil.... ;-)
Hele uvidim co z toho bude, ovsem v servise nic nezjistili, ale rekl mi, ze meli pripad X6 ktera k nim jezdila a pak prijel novy majitel a mel o 60 tis min nez minuly a taky nic nezjistili zadnym zpusobem... Proste ackoliv by tam mela byt zalohovaci jednotka v ktere se uklada vse a nejde prepisovat, tak nekteri borci to asi umi ;-\ -
Vampix(Diesel Power) 17.12.09 00:20
Já myslím že Si by šlo na dračku...Když to tady tak čtu tak si říkám že by asi bylo dobré si najít nějakou práci >:D Pořád mi totiž v hlavě vrtaj ty Performance prvky....Jenže ono to neni jen tak no, uvidíme co se vyklube z jedné kamarádky, teď chytla dobry job tak uvidime co budoucnost ukáže...
Jinak že by někdo stočil BMW to by mně opravdu šoklo no. Jakože já raději ani nemam tendenci to zjišťovat protože auto vyrobe před 2 lety a my ho kupovali s 26 tis....je možne že si s tím někdo pohrál, na druhou stranu vím o tom že minimálně půl roku, ne-li víc stálo v ostravě no....
btw: určitě se vždycky vyplatí jít do nového auta, protože to je úžasný pocit ale ta palba za to ufff....to už opravdu stoji za zvážení toho rodinného domku, když to vemeš na druhou stranu je vždycky lepší mít střechu nad hlavou. -
Wiii 17.12.09 00:16
No jako řešim ted jeden problem ohledne SI a pokud se ukaze jeden vysledek, tak uz asi do ojeteho auta nepujdu.. Proste podezreni na pretoceni i u ofocialniho prodejce je celkem svinstvo ;-\ Jinak asi mas pravdu noo, ale ja myslim, ze mi penize nedovolej tu M3 >:D Je to taková říše snů, to by se muselo sakra dobře zadařit a musel jsem sehnat blazna na koupi SI >:D :yes: Ale takovy lidi ja celkem shanet umim >:D Viz koupe a po roce prodej meho minuleho auta ;-)
Edit: no jako ja jsem zvyklej na vic aut nez lidi v dome >:D :yes: jednu do bu jsme tu meli 6 aut a 4 lidi, ted mame 4 auta a 3 lidi... Ale je pravda ze se bude redukovat na 3 auta ;-)
PS: vsiml jsem si spanku satana >:D -
Vampix(Diesel Power) 17.12.09 00:13
Jakože ty Vánoce jsem takhle nemyslel, v tom se shodnem to jo :-)
Jako otázkou zůstává jak perpsektivní je tvoje práce a osobní budoucnost, kdy chceš vypadnout atd atd, do toho ja ti nevidím a ani neporadím.
Jinak starší M3 jsem myslel E90 ale jakože už třebas jetou, dejme tomu nějaka 30tis km....chápeš mně ne? protože funglovka to je opravdu palba...Každopádně pokud by ti finance M3 dovolily tak si myslím že si ji teď užiješ nejvíc, až budeš bydlet ve svém se svou tak si jen tak nevypadneš zajezdit. Jasně že si to auto budeš nadále užívat ale je tam všude hodně ALE...Je to jen tvoje osobní rozhodnutí. však čas ukáže ;)
Btw až jednou budeš bydlet ve svém se svou tak budeš brát ohled i na ní a možné budoucí potomky, co pak...M3, 320si a suv pro ženu? :-D 3 auta na 2 lidi? :-D Nevim jak by ti to schvalila :-D Ale to jsou otázky budoucnosti
edit: Satan už spí -
Wiii 17.12.09 00:08
Hele ja pokud pujdu do M3 tak leda E90, E46 nechci, nesezenes idealni kus.... A navic se mi E90 libi vic, ale otazka je, jestli si zatim nenechat SI a az si postavim vlastni barak tak si teprve casem koupit dalsi generaci M3 a SI si predelat jen na okruhy... jsem tak trochu na vazkach >:D
Jinak ohledne Vanoc - na tom se nesmi koukat na korunu, proste kdyz vis, ze to udela radost, tak to musis koupit ;-)
A zakaz urcite ne, komu by jsme se posmivali jako za satana tobe >:D >:D :yes:
PS: "Satanééé, pojď mrd.ááát" >:D >:D -
Vampix(Diesel Power) 17.12.09 00:04
za takovy příspěvek bych dotyčnemu dal zákaz účasti v diskusi na 2 dny :-D, hele až se k tomu dopracujeme tak to musíme rozseknout ale dal bych mu třebas nick "1234no co nečum tak blbě" >:D
Jinak je to dost vážný rozhodnutí jestli střiknout do tohodle síčka nebo do M3, protože když si to tak vemeš, sehnat starší M3 sedan s tím že by jsi tohle prodal tak tě sice vyjde dráž než tohle, ale když už jednou do tohodle stříkneš balík peněz, tak už do toho budeš rvat furt a po 2 letech si řekneš, kolik jsi do toho narval, nebude se ti to chtít prodávat a budeš vědět že jsi mohl lítat M3, nemáš tolik rvát do těch vánoc >:D -
Wiii 17.12.09 00:01
Vampi:
Hele jako ja na 50% budu po lete investovat do auta... zalezi jestli do tohohle nebo pujdu do M3... coz bych rad, ale asi nebudou finance >:D
Co tu takhle udělat nový "trest" nebo pro nekoho "odmenu" za prispevek 1234 >:D treba nick "počtář" na dva dny... >:D nebo te napadá něco jiného?
PS: nazpamet ti ceny vyjmenuje OS, Ypsilon nebo Erl >:D >:D :yes:
Plzeň raději ne >:D
preferuju místo bydliště popř. Brno, Ostrava.....
Jinak sem unavený z českých řidičů, chápu, že je každý vyplašený ze sněhu, ale tak jak jezdí ted pomalu, v městech všude, to se jen tak nevidí :no: :no: