Ford focus 1.6 tdci
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
lulipin 02.09.09 18:50
« Re: turbo
četl jsem už příspěvky ve vedlejším fóru na toto téma a dnes jsem se speciálně ptal v servisu ford. Řekli mi, že právě mají zkušenosti z poslední doby. Potvrdili mi, že je nutné jednou za čas čistit, nebo snad i vyměnit sítko + hadice + jiné serepetičky sovisející s turbem, které jsou znečištěné, zejména od karbonu a potom vinou špatného nebo žádného mazání turba se zadře a je k.o. Takto zadrhlé mi ukazovali docela nové turbo, které po výměně prý vydrželo cca 600 km a to díky tomu, že tyto související cesty nebyly vyčištěny, tzn. nebyla odstraněna příčina zadření předchozího turba. Já už se na toto čištění předběžně objednal, jen čekám na vycenění této služby a seznam toho, co se bude muset vyměnit. Jen mě tak napadá, že tvůj případ je nápadně podobný tomu, co mi v servise vyprávěli. Nejsi náhodou z Opavy? -
"-- skrytý --" 02.09.09 17:37
« turbo
Koupil jsem Forda focuse 1.6 tdci a měl na jeto 99 tic. km a já ujel 5 tis. a odešlo mi turbo, dali jsme novýn a za chvilku odešlo zas. Mátě nějaký zkušenosti s tímto motorem. Prý tam byl asi špatný olej a motor je zakarbonovaný a špatně te´d maže.