Fiat coupe Turbo...16v nebo 20v???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 20.07.09  14:31

« Re: Bože nejsem mladej tuner...

velmi doporučuji nastudovat www.lanciaklub.cz ( jelikož ten motor je z lancie )
  • « 00 Reagovat !

foto DeMooro

DeMooro 20.07.09  13:20

No do školy jdu až v srpnu tak času je docela dost. Ale nejlepší bude jet se kouknout do německa nebo itálie tam jsou asi nejhezčííí... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 20.07.09  13:04

« Re: Re: Bože nejsem mladej tuner...

Yop, v poradku to ti nikdo nebere. Naopak, drzim palce at sezenes nejaky fakt pekny, pac to urcite bude stat za to. Jenom to chce chvili hledat a srovnavat nebrat prvni co ti prijde pod ruku (i kdyz jsem tedka vzal prvni auto co mi prislo pod ruku :-) ). Za osm nikdy jezdit nebudes, pac ti to neda :), ale je fakt ze s hodne lehkou nohou na plynu to asi bude realne (nez nabehne turbo). Nj, skoda, ze mi nevysla zadna kappa s timhle motorem, mohl jsem dat aspon primou zkusennost, me musi staci atmosfera :).
  • « 00 Reagovat !

foto DeMooro

DeMooro 20.07.09  12:56

prostě chci rychlí auto. Já zas říkám že rychlí auto je mnohem bezpečenější. Pojedu na půl plynu pojedu rychle jak když držim gti pod krkem a pod plynem bude pořád čekat dost koní na každej manévr. A když auto umí jet i za 8l na sto když je potřeba, tak to beru jako velkou výhodu, protože sem pořád student a nikdy se to hodit může. Jasný nechci gti aby sem s tim jezdil za 8l to ne...
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 20.07.09  12:45

olol, ja to fakt tipnul? To neni odsouzeni, chranbuh. Jenom lehke pobaveni, nic vic. Ani nic osobniho, ver mi.
    V pohode, byly casy, kdy coupe bylo fakt hodne dobry auto (ono je porad, jen cas pokrocil). Rozumnej, nezpochybnuju volbu na tu ma kazdy pravo, mozna trochu motivaci, ale i to je v pohode :).
    Nyni k tematu, jsem zastancem toho, ze kdyz uz si vyrobce dal praci a sladil tlak na turbu s mapama zapalovani a velikosti vstriku, tak by se mu do toho hrabat nemelo. Ale budiz. Pokud se nekdo v tom chce vrtat s tim, ze turbo odejde do 40tis km, necht se vrta. Spotreba nizsi nebude rozhodne, protoze budes vyuzivat vyssi vykon a tedy to tam potece. Pokud si to nechas cipnout a budes tim jezdit jak s 1.4, taks to nemusel cipovat, ze. Ono vubec, vybrat si auto s 225 konma a hledet na spotrebu je trocha na hlavu postavene. Bud se chces svezt nebo setrit, oboji nejde (ani u TD).
    Jak jsem psal, najdi pekny Turbo 20V a uzivej si ho, o tom to auto je. Ale me na pameti, ze to bude mezi 9 a 16 let stare auto, kazdy bude mit minimalne 100tis a s historii jich bude malo.
  • 00 Reagovat !

foto DeMooro

DeMooro 20.07.09  10:57

« Bože nejsem mladej tuner...

Nevim proč mě takhle odsuzuješ. Sem prostě kluk co má rád rychlý auta. Do ted sem měl Golfa Gti a prostě chci zas o level dál. Coupe sem si nevybral kvůli tomu že to má hodně koní a turbo ;-), ale proto, že je to jedna z nej předokolek co kdy byla vyrobena a že nemáš rád chip je tvůj problém znám hodně lidí co si ho nemůžou vynachválit a aby sem ti řek pravdu nechci to čipovat kvůli výkonu, ale kvůli spotřebě která by měla bejt o trochu nižší.
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 20.07.09  09:59

« Re: ????

Aha, takze bych to tipnul na typka mezi 18-20 co chce jenom rychle auto :).
    Vis ono vetsinou, kdy se neco vysere tak to musi pryc. Petivalce halt maji vetsi zastavbovou sirku, hodne tim trpi 2.4JTD, kde je opravdu malo mista a skorem je to na vyndani motoru i kdyz menis jenom rozvody. Ale ani u toho ctyrvalce neni jistota ze kvuli kazde prkotine nepujde motor ven.
    Pokud uvazujes o cipu, tak ti opravdu neni pomoci a porid na co natrefis (ano nejsem priznivcem tuningu, cipovani zvlast).
  • 00 Reagovat !

foto DeMooro

DeMooro 20.07.09  09:48

« ????

ted už přesně nevim kde sem to čet, ale nikde psali že u 20v je velkej problém když se něco vysere převodovka atd, že musí ven celej motor protože ten 5válec je moc velkej a není tam místo skoro na nic.

20v sice jede líp ale kdyby sem vzal 16v tak by šel na čip na 240ps takže by sem měl potom dát i 20v

No bude to asi těžký rozhodování. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Enthusiastic-driver

Enthusiastic.driver 20.07.09  00:09

« Re: Turbo Fiat

přesně jak píše sybokcz, 20V, přestože má na svou dobu úžasný poměr výkon/objem, je z celé palety motorů, které se cpaly do Coupé, tou "nejlepší" volbou. V uvozovkách to píšu proto, že 10 let staré turbo nebude synonymem spolehlivosti, ani kdyby to byl superdržák. Ale s tím se u sportovně zaměřených ojetin musí počítat, takže ber 20VT - za ty prachy nic rychlejšího v přímce rozhodně neseženeš
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 19.07.09  21:18

« Re: Turbo Fiat

Ted jsem shanel kappu a obcas na me mrklo i Turbo, takze jsem projel par webu. 16V se nedoporucuje, protoze turbo si rado lokne oleje a motor se pak zadre (nadruhou stranu jsou lidi, co najeli 200tis bez problemu). 20V je naopak doporucovan jako drzak bez vetsich problemu (pokud se o nej clovek staral jak o turbomotor. Doporucuju pro zacatek tipcars.cz - clanky, vyhledat si kappu a precist si o tech motorech, pak muzes hledat dal. (btw. nakonec jsem koupil atmosferu 2.0 20V)
  • 00 Reagovat !

foto DeMooro

DeMooro 19.07.09  20:27

« Turbo Fiat

Rozhodl jsem se koupit fiat coupe v turbu. Rád by jsem věděl jestli je lepší volba 16v nebo 20v co se týče spolehlivosti a servisních úkonů.???
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…