Toyota Corolla 1,6 automat: ano či ne?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
Barrichello 18.06.09 09:12
« Re: Prosím o radu
Jde spíš o to, že pokud jde o klasickou HDM převodovku s měničem, tak 1,6 je minum s kterým to ještě jakžtakž jede.
Takže nečekej bůhvíjakou dynamiku.
Splehlivost - zálží na údržbě a kdo s tím jak jezdil, obecně by měla vydržet alespon 200 tis km bez opravy.
Je ale nutné pravidelně menit ATF(tedy olej převodovky) a filtr. -
centr19 17.06.09 21:11
« Re: Prosím o radu
to zalezi na tobe jakej mas styl jizdy. jestli mas radsi komfortnejsi a klidnou jizdu bez nejakyho castejsiho predjizdeni tak muzes vzit ten automat. ale jestli mas naopak radsi sviznejsi jizdu, motor ve vyssich otackach, predjizdeni anebo rychlejsi prujezdy zatackama tak vem rozhodne manual(nejlepe 6-stupnovej). automat na jizdnich vlastnostech a zazitku z jizdy opravdu hodne ubere. ja osobne automatu vubec nefandim ale jestli jezdis hodne v klidu tak by te mohl stacit. ta cena se mi zda celkem dobra a 96 tis.km je taky malo (krasne zajetej motor). ta prevodovka uz fakt zalezi jenom na tobe... dobry jizdy vlastnosti a zazitek z rizeni = manual vetsi komfort ale horsi jizdni vlastnosti = automat :-) :yes: -
"-- skrytý --" 17.06.09 12:46
« Prosím o radu
U jednoho autrizovaného dealera vozů Toyota mi nabízejí Toyotu Corollu 1,6 automat r.v. 2004, najeto asi 96000km, v perfektním stavu s plně vyplněnou servisní knihou a dobrou výbavou za 189.000,- Kč. Vypadá opravdu dobře, ale nejsem si úplně jistý tím automatem. Nikdy sem auto s automatickou převodovkou neměl a nevím ani jak je to s poruchovostí, nebo s náklady na servis.
Prosím o radu, jestli do automatu jít a jestli ta cena je za takový vůz adekvátní.
Jezdím každý den cca 70-80km, dost často i po Praze. Občas delší trasa na Moravu.
Děkuji za každou radu, nebo zkušenost.
Jirka
co se týče toho inzerátu tak podle obrázků se moc nerozhoduj, ve skutečnosti to obvykle vypadá jinak a řečí jako TOP STAV si nevšímej, tím nepoznáš o kolik to je stočený a kolik to má skrytých vad ;-)