Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160k Sport vs....?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160k Sport… 22.02.2009 16:28
Certmike_SVK
-
Re: Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160… 22.02.2009 17:44
kolmar
- Re: Re: Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0… 22.02.2009 19:15 Certmike_SVK
-
Re: Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160… 22.02.2009 17:44
kolmar
- Takže tak 24.02.2009 08:54 Ingister2
- Uz je objednane :) 24.02.2009 20:13 Certmike_SVK
-
Certmike_SVK 22.02.2009 16:28
Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160k Sport vs....?
-
kolmar 22.02.2009 17:44
« Re: Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160k Sport vs....?
Ono moze ti tu kazdy basnit co je lepsie co je super, co ber, a zase ti tu napisu toto je srot (jeden autor) a zase druhy opacne.
Oba menovane su super auta co poznam, ale dokladnejsie som ich nesiel. Moja volba by bola ta mazda ale vo verzii GTA!!
Spolahlivost taktiez nahrava viac tej mazde, no kazde auto je ine a ohladom tychto kusov budeme vediet nieco az o take 3 roky ked budu kusy co maju cez 150-200 tis.
Ja ti mozem odporucit len jedno, ist, dohodnut, a poriande sa povozit v oboch (ak neni presny motor tak hladat a povozit sa v tom co presne chces) Lebo ono mozes si papierovo vybrat ideal, ale ked sadnes a zistis (napr. ja ze hlavou bijem o ram dveri/sterchy) tak favorit je v *... kazdy ma svoje pre a proti.
Stastnu kupu a moj skromny nazor, kupou ani jendoho z nich neurobis ziadnu chybu :yes: slusne auta.
PS: roadlook mazda 6 (ale bendzin) bol, a myslim, ze celkom vystihli cele auto - to len pre info. ako hovorim musis ty skusit.-
Certmike_SVK 22.02.2009 19:15
« Re: Re: Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160k Sport vs....?
dakujem za reakciu, v kazdom pripade tu mazdu chcem brat vo verzii GTA :-) O spolahlivost vozidiel sa velmi neobavam. Mazda je momentalne asi to najlepsie co sa da kupit podla kvality a na opel je zaruka 6 rokov :-) takze v tomto smere ostavam kludny.
Na oboch autach som sa vozil, problem je vsak v tom ze v nasich koncinach je mozne si mazdu skusit iba so starym dieslom 2.0 140 koni, alebo s 2,5 litrovym benzinom. Motor o ktory mam zaujem zatial nieje nikde ake predvadzacie vozdilo. A tu vlastne nastava moj problem, chcem auto kupovat z ciech pretoze je ovela lacnejsie takmer 8 tisic eur, a bojim sa ze ceny v cechach pojdu hore. Pretoze predajcovia kupuju auta v eurach a kurz ceskej koruny im velmi nepomaha. Z mojho pohladu sa zasa vyvija :yes:
Ten rodalook mi niako unikol, nic idem to pozriet. V kazdom pripade vdaka za reakciu :-)-
kolmar 23.02.2009 13:00
« Re: Re: Re: Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160k Sport vs....?
Zdravim, no ano pravda. S tym motorom... tak osobne si myslim, ze slapnutie vedla to nebude, prave naopak, bude to este lepsie ako je to v pripade insignie, no ale predsa - skusit a kupa je kludnejsia ako ocakavat...
8tis. eur je pekna kopka penazi, nevedel som, ze az take su rozdiely (teraz neporovnavam).
Ono za pozretie cien/predajcov si skuste "ceknut" aj Polsko. Ak vas eko. zaujima tak viete, ze zloty od leta klesol o 50%!!!!!!!!! a oproti teraz uz nasmu euru sa tam tiez oplati nakupovat taketo drahe "hracky" ci viac/menej ako CZ neviem, ako som spominal som neporovnaval.
PS: Insigniu mam rad, sedel som asi v prvom kuse v SR (len matne uz spominam - mynula jesen) no ja by volil asi tu 6-ku GTA a liftback...-
Certmike_SVK 23.02.2009 13:25
« Re: Re: Re: Re: Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160k Sport vs....?
hej pozeral som aj polsko a mam pod drobnohladom aj madarsko, v polsku vsak uz zvysovali ceny novych aut (predpokladam kvoli prepadu zloteho) ak pojde ceska koruna este nizsie tak sa to iste stane asi aj v CR, preto uz nechcem s kupou velmi cakat a objednat to co najskor.
V polsku je ta mazda o par sto eur lacnejsie, ale celkovo sa mi to neoplati lebo do brna to mam z domu 100km a navyse nemusim davat prekladat papiere kvoli prihlaseniu.
Romyslal som aj nad liftbackom ale sedan sa mi niako viacej paci, ale na druhej strane pristup do kufra je v liftbacku lepsi. Ale ked sa nato pozriem z opacnej strany, nechcem to pouzivat ako auto na stahovanie takze asi pojdem po sedane, v kazdom pripade ked sa rozhodnem dam vediet :-)-
kolmar 23.02.2009 14:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160k Sport vs....?
Pravda - PL a preklad, uz som nad tym rozmylsal, ze mi predsa to CZ radsej mame :yes:
Ja jednoznacne liftback, lebo som prakticky clovek a zijde sa to ci casto, ci sem-tam. Neviem no keby si casto "pchal" kociar dnu tak asi nerozmyslas dlho.
Vyzor je subjektivny, takze to je prakticky jedno, no pre mna liftback + spojler je top :yes: :-!
Takuto prdelku nema hocikto, posud:
[odkaz]
-
"-- skrytý --" 23.02.2009 14:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160k Sport vs....?
A proc zrovna americka verze, ktera je designove upravena oproti te evropske >:D (i kdyz na zadi minimalne) -
Certmike_SVK 23.02.2009 19:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160k Sport vs....?
dufam ze kociar tam tak rychlo pchat nebudem teda aspon najblizsie 2-3 roky ale na druhej neviem ci auto budem menit skor :-)
no necham si to v kazdom pripade prejst hlavou ale zajtra mam dovolenku v praci idem pobehat opel a mazdu a v stredu nieco objednam, lebo by som spekuloval asi do vianoc :-!
bude to mazda, zatial neviem ci sedan alebo liftback, snad bude zajtra jasnejsie :-)
-
-
-
-
"-- skrytý --" 23.02.2009 13:33
« Re: Re: Re: Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160k Sport vs....?
Auta se mi libi oba, motory maji dobre oba, tohle uz je fakt jen o osobnich preferencich (kde ja bych sahl po Mazde kvuli podvozku). Jen bych dodal k te zaruce, co tu zminujes. Mohou ti dat zaruku klidne 10let, ale jakmile auto potrebujes z existencnich duvodu (tzn. presouvas se s nim za kseftama), tak ti je zaruka na prd, kdyz 2 mesice v roce ti auto stoji v servise (sice dostanes treba nahradni, auto ti opravi v ramci zaruky zdarma atd., ale ty to porad musis obehavat, vyrizovat, tebe to stoji cas a cas jsou penize). Vlastni zkusenost s automobilkou z Detroitu...vlastne, v Evrope z Kolina.-
Certmike_SVK 23.02.2009 19:35
« Re: Re: Re: Re: Mazda 6 2.2 MZR-CD 185k Sedan vs Opel Insignia 2.0DTH 160k Sport vs....?
Ja auto z existencnych dovodov nepotrebujem, ale tak vzdy potesi pokial clovek nemusi chodit do servisu :-!
Na zajtra som si zobral v praci volno tak idem pozistovat posledne detaily obehnut Opel aj Mazdu a konecne sa rozhodnut. Zatial to vyzera na mazdu len neviem ci sedan alebo liftback (sedan sa mi paci viacej ale ten liftback je predsa len praktickejsi, hoci na stahovanie auto pouzivat nechcem) :-)
-
-
-
-
-
Ingister2 24.02.2009 08:54
Takže tak
Ja by som tam ešte pridal Mondeo...
Ale pozri, sadni, prevez sa a čo sa Ti bude páčiť, viac, čo Ti viac sadne do ruky to vezmi, V aute budeš jazdiť Ty, Tebe sa musí páčiť, Ty sa v ňom musíš cítiť dobre....-
Certmike_SVK 24.02.2009 09:18
« Re: Takže tak
o mondeu som tiez rozmyslal ale z tych aut sa mi paci najmenej, a navyse pristup predajcov ford (CR aj SR) ma odradil, takze ford ma smolu :-)-
Ingister2 24.02.2009 12:10
« Re: Re: Takže tak
Neviem, ja som bol s predajom spokojný. To, že mi nevedeli auto dodať pol roka, je problémom Fordu, nie importéra. Nakoniec pre mňa našli riešenie s ktorým som bol maximálne spokojný...
Ešte raz...
Je to Tebe, o Tvojom aute, o Tvojom feelingu. Väčšinu technických rozdielov pri normánom používaní ani nerozoznáš, ide fakt o feeling a peňaženku...
-
-
-
Certmike_SVK 24.02.2009 20:13
Uz je objednane :)
Dakujem vsetkym za rady, dneska som auto objednal teda rovno kupil vybavia sa niake formality auto je doma.
Kupil som nakoniec Mazdu 6 Sedan s 2,5 benzinom vo verzii GTA, preco? Predajca ponukol super cenu (25 900 EUR) a auto je navyse aj skladom takze co skoro sa bude jazdit :-)
Ked bude trosku viacej casu pridam na moje auto CZ moj sucasny Fiat Bravo uz ma najazdenych cez 40t km a po case aj mazdu ked bude mat co to nabehane.
Dakujem este raz :-)-
-
Certmike_SVK 27.02.2009 11:53
« Re: Re: Uz je objednane :)
Dakujem, dufam ze tych 500 tisic nabehan bez nehody na 3 autach :-)
Preco benzin? Mal som moznost 2.2 diesel za 33 900 alebo 2.5 benzin za 25 900 :-) rocne najazdim tak 30 - 35 tisic a rozdiel v cene by sa mi nikdy nevratil auto bude na max 5 rokov (teda dufam :-! )
Este musim dodat ze ta 2.2 mala navyse vybavu ale pre mna 4 nepotrebne veci, alarm, cuvacie senzory, elektroniku co sleduje mrtvy uhol a este nieco, ale pre mna uplne nepotrebne veci.
Tmava nieje :-) chcel som bielu ale skladom nebola :-( takze svetlo strieborna :-)-
kolmar 28.02.2009 00:33
« Re: Uz je objednane :)
Tak s tym prepoctom pravda, rozdiel je fakt obrovsky, a navyse teraz tie jazdne vykony :yes: , no ked budes v PO tak sa ozvy :-!
Alarm, tak o tom sa da polemizovat ci potrebna/nepotrebna, jeden mi huka vo vedlajsom dvore pravidelna 2x do dna :no:
No parkace a sledovanie mrtveho uhla by som ihned bral!!! :yes: veci...
-
-
v tychto dnoch sa rozhodujem pre kupu jedneho z automobilov z nadpisu. Mohli by ste mi prosim povedat akym sposobom by ste sa rozhodli a preco? Moje kriteria na vyber auta su asi nasledovne
- spolahlivost
- silny dieslovy motor (zrychlenie pod 10s na 100 a diesel lebo najazdim vyse 30 000km rocne)
- bluetooth pre pripojenie tel
- usb port
- dualna klima
ak mate na mna niake otazku kludne sa pytajte, rad odpoviem. Vopred dakujem za vase odpovede.
Certmike - Miso