Skusenosti s Meganom III
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
Mirec38 10.02.09 17:42
« Re: este tyzden
pozri si rakuske stranky a tam maju presne rozpisane prevody. Mozno to bolo obmedzene riad. jednotkou, kedze to bolo nove, ale mna to proste neoslovilo a zenu tiez. Som najskor pindal, ze chce dci a potom som jej dal zapravdu.
Uz len aby sa to nekazilo a bude spokojnost. -
Mirec38 10.02.09 16:04
bola to ta silnejsia, ina sa tusim v dynamique neda a bolo to testovane v 3dv verzii. No pred kupou si to musi kazdy vyskusat. 1.6-ku tocit treba, to je jasne, ale ani do otaciek to nechcelo ist. Aspon co som ja skusal a musim priznat, ze zena mala pravdu, ked vravela, ze to nejde. Druha vec je, ze motor nemal moc nabehane, sak to maju tyzden na znackach, ale aj tak, myslim ze to malo byt zivsie a menej hlucne. Naozaj dost hlucne od cca 3500 ot. Len sa mi potvrdili zenine slova a autam moc nerozumie :-). A prevody 1-5 to ma docela kratke , takze duplom to malo byt zivsie. Na 5-ke pri 3000ot mate cca 85/h. Na trojke pri 3000ot mate cca 54km/h tacho. Naozaj su prevody nakratko.
bledy interier, no sam neviem, ako to bude vyzerat :-) , zena bude tepovat >:D -
lakyno 10.02.09 15:43
« Re: Re: este tyzden
Skusal si tu silnejsiu alebo slabsiu 1.6 ?
Ono samozrejme diesel je tahun sam o sebe.
Benzin treba tocit vysoko. ( 4700-4800 ot ), kdezto Tvoj diesel priblizne 2800 ot. a to je sakramentsky rozdiel.
Na vybave privilege mi dost vadi svetly interier cize dost narocny na udrzbu, alebo sa mylim?
-
Mirec38 10.02.09 15:29
bolo to narychlo, potrebovali sme auto do 3 tyzdnov. Ta 1.6 bola velmi leniva a s 1.5dci to podla zeny "poriadne" tahalo, ticho v aute. Inak to malo byt s motorom 1.6 a dynamique. Ale po tejto skusenosti bola volba jasna. Vybava, no moc sa zo "skladoviek" navyberat nedalo, takze privilage. -
lakyno 10.02.09 11:15
Ahoj,
dufam, ze budes s nim spokojny, mas moje sympatie.
Ak by som nekupil nedavno ine nove auto, tak na 100% idem teraz do noveho Megosa, len s tym rozdielom, ze 1.6 (110k) 6-stup. prevod. a vybava Dynamique ( podla mna najlepsi kompromis medzi 4 prevedeniami) + nejake priplatky.
Ty si si vybral ktore? Volil si nejake priplatky?
Preco si vybral diesel?
Inak tu spotrebu moc neriesim, kedze okrem mesta, je to oproti benzinu s podobnym obsahom bez turba menej zrave a v beznych otackach vyrazne zivsie. Zena si prave ten vykon v jej oblubenych otackach 2-3t ot. velmi pochvaluje.
A teraz kladne. Dualna klima vyborna vec. Ja mam nastavenych 22stupnou a zena svojich 24. Slusne autoradio s BT. Este som ho ale neskusal sparovat s telefonom.Elektronicka karka volne ruky. Netreba nic mackat, strkat. Staci mat pri sebe karticku, siahnut na klucku, otvorit a stlacit start a uz sa ide. Potom zase vystupit, zabuchnut dvere a auto sa same zavrie, sklopi zrkadla.
Podvozok je na triedu do ktorej auto patri dobry. Slusne odhlucneny, na nerovnostiach moc neodskakuje, pekne drzi stopu. Vse pri beznom jazdeni, ziadny extrem :-). Proste sa mi s Meganom jazdi celkom prijemne. Skoda, ze momentalne nema v 5dv prevedeni slusny benzin. Hlavne ked som kupoval. Este aby som nezabudol, keby nemam tachometer ani neviem, ze sa veziem rychlostou 120km/h. Pripadalo mi to tak na 100-vku :-).