fiat panda - odřený nárazník
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 19.01.09 19:43
« Re: Re: Re: fiat panda - odřený nárazník
U takto malých nehod není třeba volat policii, stačí se dohodnout s poškozeným a nahlásit škodní událost na vaši pojišťovnu. Zbytek si bude muset potom vyřídit poškozený na vaší pojišťovně. Jinak si nejsem jistý jestli to už platí, ale kdyby jste volal policii k takovéto nehodě (to je pod 100 000Kč nebo k nehodě kdy nedošlo k ublížení na zdraví) mohl by jste dostat ještě pokutu od policie.
Ale jak chápu, škrábnul jste zaparkované auto, takže kontaktujte jen majitele a nahlašte škodní událost. -
"-- skrytý --" 19.01.09 19:18
« Re: fiat panda - odřený nárazník
No třeba v takovém Španělsku by tohle nikdo neřešil, auta se občas trošku podřou >:D Ale jsme v Česku, takže asi normálka, nahlásit škodní událost a uhradí se to z vašeho povinného ručení. Teď přichází v úvahu otázka jestli řešíte všelijaké bonusy apod.
Jinak záleží taky jak moc je to podřené nebo promáčklé. Myslím si, že jestli je ten nárazník použitelný a víceméně jej stačí jen přelakovat, tak to musí stát určitě do 5000Kč. Jinak záleží co stojí na "levnou" pandu nárazník.
Ono taky zřejmě záleží jestli se oprava řeší v autorizovaném servise, nebo to udělá nějaký ten schopný karosář.
Já osobně bych to řešil asi z povinného ručení. Ať pojišťovna platí, přece platím pojištění a na bonusy bych kašlal. Pak je k vzteku, když se najdou typičtí Češi, kteří kvůli těmhle bonusům raději ujedou, aby o ně nepřišly a postižený tak má smůlu... -
"-- skrytý --" 19.01.09 18:50
« fiat panda - odřený nárazník
Dobrý večer,
dnes jsem měl jednu nepříjemnou událost. Odřel jsem nárazník Fiata Panda zaparkovaného na parkovišti.
Chci se s majitelem nějak dohodnout a nahradit škodu.
Zajímalo by mne však několik věcí.
První věc je, jestli mám vůbec uvažovat o hlášení pojistné události či podobně.
Další věc je otázka, jaká škoda asi vznikla.
Jedná se o zadní lakovaný nárazník. Není prasklý. Je trochu odřený a pomačkaný, na roku. Byla tma a normálně si toho ani nejde všimnout.
Jaká forma opravy přichází v úvahu?
Děkuji