fiat panda - odřený nárazník

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.09  11:24

« Re: fiat panda - odřený nárazník

Dobrá, ale body mi snad neseberou, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.09  19:55

« Re: Re: Re: fiat panda - odřený nárazník

Jinak jestli je poškozené vozidlo na leasing, tak tam je nutné volat policii vždy, ale nejsem si tím jistý...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.09  19:43

« Re: Re: Re: fiat panda - odřený nárazník

U takto malých nehod není třeba volat policii, stačí se dohodnout s poškozeným a nahlásit škodní událost na vaši pojišťovnu. Zbytek si bude muset potom vyřídit poškozený na vaší pojišťovně. Jinak si nejsem jistý jestli to už platí, ale kdyby jste volal policii k takovéto nehodě (to je pod 100 000Kč nebo k nehodě kdy nedošlo k ublížení na zdraví) mohl by jste dostat ještě pokutu od policie.
    Ale jak chápu, škrábnul jste zaparkované auto, takže kontaktujte jen majitele a nahlašte škodní událost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.09  19:23

« Re: Re: fiat panda - odřený nárazník

Mohl byste prosím nastínit postup, jak to udělat z povinného ručení? Musí se volat policie?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.09  19:18

« Re: fiat panda - odřený nárazník

No třeba v takovém Španělsku by tohle nikdo neřešil, auta se občas trošku podřou >:D Ale jsme v Česku, takže asi normálka, nahlásit škodní událost a uhradí se to z vašeho povinného ručení. Teď přichází v úvahu otázka jestli řešíte všelijaké bonusy apod.
    Jinak záleží taky jak moc je to podřené nebo promáčklé. Myslím si, že jestli je ten nárazník použitelný a víceméně jej stačí jen přelakovat, tak to musí stát určitě do 5000Kč. Jinak záleží co stojí na "levnou" pandu nárazník.
    Ono taky zřejmě záleží jestli se oprava řeší v autorizovaném servise, nebo to udělá nějaký ten schopný karosář.
    Já osobně bych to řešil asi z povinného ručení. Ať pojišťovna platí, přece platím pojištění a na bonusy bych kašlal. Pak je k vzteku, když se najdou typičtí Češi, kteří kvůli těmhle bonusům raději ujedou, aby o ně nepřišly a postižený tak má smůlu...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.09  18:50

« fiat panda - odřený nárazník

Dobrý večer,
    dnes jsem měl jednu nepříjemnou událost. Odřel jsem nárazník Fiata Panda zaparkovaného na parkovišti.
    Chci se s majitelem nějak dohodnout a nahradit škodu.
    Zajímalo by mne však několik věcí.
    První věc je, jestli mám vůbec uvažovat o hlášení pojistné události či podobně.
    Další věc je otázka, jaká škoda asi vznikla.
    Jedná se o zadní lakovaný nárazník. Není prasklý. Je trochu odřený a pomačkaný, na roku. Byla tma a normálně si toho ani nejde všimnout.
    Jaká forma opravy přichází v úvahu?

Děkuji
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…