americké auto v Německu - jak přihlásit v ČR???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
americké auto v Německu-jak přihlásit v ČR??? 07.08.2008 00:46
- Re: americké auto v Německu-jak přihlásit v ČR??? 07.08.2008 09:30 Barrichello
-
-
Barrichello 07.08.2008 09:30
« Re: americké auto v Německu-jak přihlásit v ČR???
Potřebuju vědět rok výroby a model auta.
Pokud je to víc jak 8 let starý a nemá to EU homologaci tak to v čr nejde přihlásit vůbec!-
"-- skrytý --" 07.08.2008 14:25
« Re: Re: americké auto v Německu-jak přihlásit v ČR???
Mitsubishi Endeavor 2004
A jestli to má EU homologaci právě nevím.
Někdo říká, že když už to má německou SPZ, tak je to ok a někdo zas, že je to prostě am. registrace...
Tak já už jsem z toho jelen... ;-) >:D-
-
"-- skrytý --" 07.08.2008 19:34
Cuisine, jsi si jistý?
Byla bych moc ráda, kdyby jsi měl pravdu...
Nicméně já chtěla u známý udělat technickou a pak jít na inspektorát a bylo mi řečeno, že musim přes výzkumní ústav, protože to má amer. VIN. To jsem ale nepochopila, když si koupim ameriku v Čechách, tak má taky amer. VIN, nebo se pletu? Já myslela, že VIN se nemění...
Podle čeho se teda určuje, zda musím zaplatit homologaci, či ne???
Kolik vlastně tedy stojí oficiálně nebo i rychleji přihlásit v Čechách ameriku???
Homologace 18 tis a přihlášení cca 5 tis???
Nebo ještě něco víc?
A co daně a clo? To už by snad mělo být proclené, ne?
Ještě jednou všem děkuju za odpovědi...-
cuisine 09.08.2008 13:18
jsem .. dovoz je to dovoz auta z eu ne z usa - už to jednou v eu registrované bylo tak je to o něčem jiném než dovoz přímo z usa . obyč dovoz je cca 3k a pokavaď k tomu nejsou nějaké údaje tak nějaké potrzení od importéra může bejt tak cca 5k navíc ... ale auto musí odpovídat požadavkům platným v době výroby v čr .. čili ty červené blinkry o kterých píše Barrichello tak ty to třeba mít nesmí ..-
"-- skrytý --" 09.08.2008 23:28
« Re: Re: americké auto v Německu-jak přihlásit v ČR???
Cuisine, díky za info...
Oni mi v tom právě všichni dělaj zmatky, protože to sice má německou SPZ, ale techničák ne... Vojáci totiž mají v Německu nějaké vyjímky a tak a nikdo se v tom vůbec nevyzná...
Nebyli mi schopní poradit ani na základně v Německu...
Jeden říká něco a druhý zas pravý opak...
A to samé v Čechách. Pořád všichni dokola o homologaci a clu...Protože to nemá německý TP.
-
-
-
-
Barrichello 08.08.2008 10:52
Tak to je v pohodě. To lze normálně přihlásit. Je to do 8 let.
Normálně to půjde na STK+emise + poplatek za přhlášení.
Na STK se jim možná nebudou líbit červený blinkry (pokud to má) a chybějící štítek s VIN na podběhu. Lze nechat dodatečně vyrazit.
-
-
-
Manžel je amer. voják, žijeme v Německu, kde slouží a chceme naše auto přehlásit na sestru v ČR.
Bylo mi řečeno, že budu muset na výzkumní či zkušební ústav, na homologaci, čekat asi měsíc a platit za to nehorázné peníze... A taky jsem slyšela, že budu muset platit clo a daně...
Víte někdo jak to je? Nebo jestli se to dá udělat nějak jednodušeji?
Auto je z USA, ale už jezdí v Německu, a tak jsem si myslela, že bude postup stejný jako při přehlašování z Německa...
Děkuju moc za rady...