Přetáčení tachometrů
- Re: zkušenost z přetáčení tachometrů u ojetých vozidel 23.12.2008 19:39 JOB
- kupa auta z čiech na slovensko v novom roku(zakon o emisich) 25.12.2008 16:05
- Stočený tachometr 12.02.2014 13:03 karkulin
slezák 29.07.2008 23:02
zkušenost z přetáčení tachometrů u ojetých vozidel
Za posledních 6 měsíců jsem narazil na obrovské množství vozidel, které mají stočený tachometr o více než-li 200.000 km. Je to pro nové kupce úplná katastrofa - máte s tím nějaké zkušenosti? :-(-
"-- skrytý --" 23.12.2008 16:37
« Re: zkušenost z přetáčení tachometrů u ojetých vozidel
Na Fiatu Marea r.v. 2001 mám stočené tacho o 104 000 km.Při koupi v r 2005 měla naj. dle tacho 106 000.Zjistil jsem to při načtení km z řj. kde fiat ukládá podle modelu tyto informace.na vozidle jsem to nijak nepoznal.nyní naj. 272000km skutečných. -
JOB 23.12.2008 19:39
« Re: zkušenost z přetáčení tachometrů u ojetých vozidel
To že stáčejí tachometry je už celkem věc která mě nechává chladným. Jednak se to to dá posoudit podle celkového stavu vozu jestli odpovídá udávaným km a hlavně pro mě to není směrodatný údaj. Už jsem viděl auta která měli přes půl milionu km a byli v super stavu a to i po motorové stránce a rovněž není problém vidět auto které je téměř nové má pár tisíc km ale je to totální šrot.Důležitý je jak se k autu chová člověk který ho užívá. ;-)-
superkutil 23.12.2008 20:33
« Re: zkušenost z přetáčení tachometrů u ojetých vozidel
Stáčení tachometrů je nešvar východní Evropy. V některých státech je stáčení tachometrů trestný čin, v ČR je to bez postihu. Je zajímavé, že byť si nekteré automobilky evidují ujeté km při pravidelných prohlídkách, tak dochází k podvodům i v těchto firemních databázích. Kamarád kupoval Forda a zjistilo se, že někdo v databázi Forda, zřejmě v Holandsku falšoval ujeté km. Falšují se dokonce i servisní knížky a falšují je dokonce značkové servisy. Jedinný způsob, jak zlepšit situaci v obchodě s použitými věcmi je vyšší postih za podvádění. A stáčení tachometrů je jednou z věcí, kterou je potřeba prohlásit za trestný čin společně s uváděním pravdivého stavu vozu. Auta se stočenými km poškozují majitele vozů. které km nestočili a uvádějí pravdivý stav.
Případně povinná evidence najetých km a závad u všech aut přes internetový portál. >:D-
oIoo 24.12.2008 14:10
« Re: Re: zkušenost z přetáčení tachometrů u ojetých vozidel
superkutile, prober se. Nešvar východní Evropy je mít kvůli každý debilitě zákon a sankci. Jestli si kupuješ ojeté auto podle tachometru, tak tě lituju a žádný zákon Tě neochrání. Lehce si vynásob stáří auta 30tis. km a máš nájezd, klidně předpokládej že to bylo i 50 a buď připraven zaplatit cenu za auto co má najeto 150 po třech letech, a jednoduše zaplať víc jenom tehdy, pokud tě prodejce přesvědčí, že tomu tak není. Ale prosím Tě nechtěj další nesmyslný zákon.-
superkutil 25.12.2008 00:37
« Re: zkušenost z přetáčení tachometrů u ojetých vozidel
Me2d: Nekupuju auta podle najetých km, ale počítám 30000km/rok a v Německu i 50000km/rok. PRoblém je v tom, že slušní lidé kteří najedou málo a auto prodají s nestočenými km, tak dostanou automaticky za auto málo. A když už jsou lidi nesolidní, tak je potřeba jejich křivost a nesolidnost trestat a protože jsme ve vyspělé společnosti, tak musí existovat zákon na základě kterého lze trestat. V některých státech v USA je stáčení tachometrů trestné. Kriminalitu a nesolidnost lidí je třeba potírat, jinak budeme jak na dálném Balkáně a to asi nikdo nechce, aby se říkalo, že Češi jsou šmelináři a zloději. Ono totiž podobnou pověst už máme (taxikáři, prodejci atd).-
JOB 25.12.2008 10:28
« Re: zkušenost z přetáčení tachometrů u ojetých vozidel
No je fakt že tím trpí poctiví prodejci. Zažil jsem na vlastni oči kdy známý prodával Mazdu B2200 která měla po 6-ti letech najeto 55 tisíc a pravidelnej servis v autorizáku.On jí opravdu moc nevyužil ,byl invalidní důchodce který měl malou firmičku a občas si něco odvezl.Samozřejmě první co každýho napadlo že to má stočený tacho a tak na něj byly i dost nepříjemný a dokonce i sprostý.
oIoo 24.12.2008 14:16
« Re: Re: zkušenost z přetáčení tachometrů u ojetých vozidel
no podle stavu se to bohužel posoudit moc nedá. V Německu dělali test kdy chtěli dát dealerovi Opel Astru protiúčtem. Astra měla 240tis. km. Dealer ji odhadl na 3tis Euro.
S Astrou provedli:
Stočili tacho na 85tis. tzn. o 2/3.
Vyměnili hlavici řadící páky za pár Eur.
Volant zdrsnili šmirglem a přestříkli nějakou černou barvou ve sprayi.
Opět za pár Eur vyměnili plastové nášlapy pedálů a zašpinili je.
Nechali přeleštit kastli, což bylo nejdražší asi za 300Euro.
Umyli motor a odstranili všechny polepky.
Auto přivezli do toho samého servisu Opel!!!! A bez mrknutí oka dostali místo 3tis nabídku 7tis. Euro. Tzn. zisk z podvodu byl cca 3500Eur, nebo chceš-li cena se zdvojnásobila.
Ale to hlavní, nepřišel na to autorizovaný servis.-
JOB 24.12.2008 15:14
« Re: zkušenost z přetáčení tachometrů u ojetých vozidel
Tak to samozřejmě když si dáš tu práci a povyměňuješ co se dá tak to nepoznáš , ale klidně si koupím auto s 200 tisícema když bude mít všechno vyměněný tedy i podvozkové díly atd,,, protože je to pořád lepší něž si koupit auto s polovičními km a muset do toho x tisíc investovat. Já kupuju auta podle stavu.Rok výroby ,najetý km jsou jenom vedlejší údaje ;-)
"-- skrytý --" 25.12.2008 16:05
kupa auta z čiech na slovensko v novom roku(zakon o emisich)
Neviete ako to je s novým zakonom o emisiach u Vás? Chcem kúpiť auto v čechách samozrejme prihlasiť na SR. Je to citroen xsara 1.6benzín euro2 r.v. 99. Čo budem všetko platiť pri kúpe z bazaru? ;-\ -
karkulin 12.02.2014 13:03
Stočený tachometr
Bohužel musím potvrdit smutnou skutečnost. Při zjišťování historie auta (ford fusion) přes Cebii jsme zjistili, že 3 ze čtyř aut mají pravděpodobně (dle stagnující křivky nájezdu) stočený tachometr. Příp. i jiné nesrovnalosti ohledně platné techn. kontroly, atd...