Porsche Cayenne (švihák (RaceFans))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Dylan McKay 02.11.08 20:22
« Re: F1- Den zúčtování- VYSVĚTLENÍ
Do konce zbývalo šest kol a v Sao Paulu začalo pršet. O kolo později už mířili jezdci do boxů pro přechodné pneumatiky. Nikdo nechtěl podstoupit zbytečné riziko, na trati ale začala být nepřehledná situace o pořadí jezdců. Lewis Hamilton se od mechaniků vrátil na páté pozici, ale zezadu ho nadále ohrožoval Sebastian Vettel. Pokud by si tito jezdci prohodili pozice, přišel by Lewis Hamilton o titul. V 68. kole se to stalo, ale souboj tím neskončil. Vettel aspirantovi na titul nedokázal ujet, ale ani ho nepouštěl dostatečně blízko k sobě. V tu chvíli to pro Hamiltona vypadalo zle. V 71. kole cílovou pásku protnul jako vítěz Felipe Massa a v týmu Ferrari i na tribunách propuklo šílenství. To ještě nikdo netušil, že Timo Glock, jedoucí i za silného deště na pneumatikách do sucha, neudrží svou pozici a Sebastian Vettel i Lewis Hamilton ho v nájezdu do cílové rovinky předjeli.
Lewis Hamilton se ve strhujícím závěru brazilské velké ceny stal mistrem světa a Ferrari zvítězilo v Poháru konstruktérů sezóny 2008.
-
Čujo 02.11.08 20:18
« Re: F1- Den zúčtování
no proste hamilton bol 6 a pred nim vettel a glock..no a glock nepochopytelne spomalil na poslednej zakrute a tak pred seba pustil vettela a hamiltona...takze logicky hamilton 5 a je majster :-( hrozne som to prial massovi..ked som videl jeho otca ako sa raduje a potom ako sa dozvedel ze massa neni majster...mal som slzy v ociach -
Dylan McKay 02.11.08 20:02
« Re: F1- Den zúčtování
Nechci se hádat, ale do cíle jsem viděl vjet Glocka před Hamiltonem. Vždyť u Ferrari jásali!
Ale jak jsem viděl jásat i Hamiltonovo přítelkyni, zpěvačku z Pussycat Dolls, tak jsem si říkal- no ta je snad blbá, ne? No, a teď jsem z toho blbej já... ;-\