Porsche Cayenne (švihák (RaceFans))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
PeT-a (RSKa) 08.11.08 12:59
« Re: Stydíte se za své ojeté auto?
kaaFR: S tím Švédskem máš naprostou pravdu! Silné auta ale nikdo nejede nepředpisově. Jak jsme tam byli, tak nedokazali pochopit, proč je v ČR tolik nehod na dálnicích. Že přece všichni jedou jedním směrem v pruzích oddělené svodidlama, jak se pry může stát nějaká nehoda?? >:D Super země, myšlení lidí je uplně jiné než tady. Všichni jsou vstřícní.... :yes: -
-
Special-line 08.11.08 12:14
Takovej pohled mě nenapadl ale tak něco na tom je. Škodovky u nás asi určitě nejčastějc protože je jich hodně a velký % z toho sou služební a sami víme jak se s nima jezdí. Pohon zadku samozřejmě je záludnější + každý mladý kluk si chche koupit MB nebo BMW tak koupí nějaký starý za 20 000 ale často se nechá uníst neodhadne riziko a havaruje. Takovejch příkladů je hodně... stejně si ale myslím že to je stejně hlavně v lidech. Blbec pojede agresivně jak ve škodovce tak v BMW tak v kamionu. Právě proto bych nejvíc orodoval za osvětu a změnu myšlení lidí za volantem. -
Dylan McKay 08.11.08 12:03
Podle toho co vidím jsou nejrizikovější vozy Škoda, a automobily s pohonem zadních kol.
Škodovek je hodně, pravda, ale oktávku si dnes koupí kde kdo za pár šušní. Je to poměrně rychlé auto, bohužel často v nezkušených rukách.
Auta s pohonem zadních kol vyžadují více zkušeností. Velice často vidím rozmlácené BMW nebo Mecedes- a stačí když jen zaprší.
Velice vzácně vidím nabourané SUV. To charakterizuje majitele- vlezl si do větší skořápky, aby se takovýmhle bláznům bránil... -
Special-line 08.11.08 11:58
Když se nad tím tak zamyslíš tak bezpečnost ail. provozu je především o lidském faktoru. Jsem přesvědčen o tom že třeba ve státech s nízkou nehodovostí jako třeba Anglie, to tak nějak souvisí s mentalitou a vyspělostí lidí. Samozřejmě v průměru. Pokud budeme i nadále smýšlet jak smýšlíme typu: já mám odbrý auto můžu tady jet rychle, uhni mi z cesty, mám špičkový gumy mě to neuklouzne, koukejte jak mi to jede, na pásy se vyprdni stejně jsou k ničemu, tak pořád budem bourat jak bouráme a pořád se budem divit JAK TO že na silnicích umírá tolik lidí. -
Dylan McKay 08.11.08 11:51
S-L, a to je to, proč raději sednu do stoletého Cayenna, než do nové škodovky. Já jezdím ohleduplně, a jezdím pořád, a samozřejmě vidím jak to na silnicích vypadá. Nechci osobní auto, cítím se líp v SUV, a ten kdo SUV zatracuje- za to jsem rád, aspoň si ho nekoupí...
Tvé obavy ze silnic chápu. Taky se bojím. Ale ne o sebe. O svoje blízké a známé... -
Special-line 08.11.08 11:47
Je dobře Šviháku že to vidíš takhle. Vždyť je to tady pořád do kola. Ten má lepší auto, lepší boty, onem jí uherák a já musím jíst vysočinu. Prostě debaty oničem... body atd. Proč se radši nejdeme bavit o bezpečnosti silničního provozu. Asi mám nějakou psychickou nemoc ale na silnicích se fakt bojím. Tak jak to vypadá při těchto debatách tak to vypadá i na silnicích.