Najlepší pohon 4 X 4
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Kolík80 15.04.10 13:56
« Re: Re: Najlepší pohon 4 X 4
To nemusi byt pravda, ja mam v outlanderovi taky motor od VW, ale ma uplne jinou charakteristiku, nez ve vw. Ja co zkousel forestera, tak zacal vadnout za 4tis., motor v outlanderu se da vazne tocit az do cervenyho pole. Takze ja jednoznacne doporucuju vyzkouset. Primo dany typ auta... -
Slavek-TDM 15.04.10 13:25
Covece, ja jsem jezdil s Imprezou 2.0D, ale ze by mela uzasnej zatah motoru, nebo jako benzin, to jsem si teda nevsiml ;-\ A to jsem docela fanda Subaru. Treba byla jeste nezajeta, ale nejak jsem nebyl uchvacen. Premejslim, kterej motor me vystrelil z bot, ale nejak si nemuzu vzpomenout. Asi si budu muset pujcit STIcko >:D -
superkutil 15.04.10 12:15
« Re: Najlepší pohon 4 X 4
S GLK jsem jezdil, je super, takové vyšší kombi. Oproti ML se lépe ovládá. dnes jsem měl možnost se svézt se Subaru Forester a moc pěkné. Proti Mondeu je uvnitř menší prostor, ale tak skvěle se v něm sedí, že myslím mám vítěze. Motor je úžasný, zátah od 1500-4500ot bez polevení tahu. Ovládání volantu a řazení jde zlehka, trochu problém je zpátečka vedle 6ky. Ještě musím porovnat ceny s mojí výbavou u Forestera a GLK. ale myslím, že Forester bude větší držák a menší žrout. Rozvor Forestera je kompromis. Potřebuju auto na dálnici i do terénu. -
Kolík80 14.04.10 15:11
Ze tys nekoukal na ty odkazy co jsem ti sem nahral?? :-) Z ctverice Q5, X3, GLK, XC60, bylo volvo jednoznacne v terenu nejhorsi... Co se tyce XC90, to uz bych radeji koupil nejakeho pravyho offroada. Typu landcruiser,pajero, touareg... Mozna zkus nahodit cenu a jestli chces novy, preba nas to nekam posune... -
superkutil 14.04.10 10:45
Toho Wranglera v benzínovém 4litru měl kamarád a to je fakt paráda. Auto je sice takové sparťanské, ale vyjede všechno. Kdybych neměl rodinu, tak si ho na hraní koupím. Jednoho u nás mají v bazaru, krásný červený. ;-)
Najedu ročně 35tis.km.
A co Volvo? -
superkutil 14.04.10 09:44
To Sorento se mi moc líbilo, ale v terénu jsem zapadl a i když jsem přepnul na 4x4LO, tak ani při plném plynu se motor neroztočil a auto nepohnulo. Nakonec jsme ho rozhoupal a vyjel, ale měl jsem pocit, že je automat rozbitý. Čekal jsme, že bude kolem lítat sníh a místo toho auto stálo a nejelo. Jinak je jízda s ním velmi pohodlná a motor na to, že je to jen 4válec je neuvěřitelně tichý a dobře táhne i v nižších otáčkách. Mít ten motor větší sílu, tak ho beru. -
kolmar 13.04.10 22:59
budem strucny, nestiham a nechcem zase lahat o 5tej...
GLK popisal kolega, aj prakticka skusenost (ta je nad zlato). No GLK je uz cenovo vyssie, ak pripada do uvahy aj toto tak neprehladni ani Freelander.
Sorento ma staly pohon (p:z 100:0 az 50:50) el. riadena lamelova spojka + HAC a DBC.
Sorento ma vdaka silnemu motoru najvyssi tocivy moment na koleso 1755 N.m. a potiahne az 2510 kg.
Stare bol cisty off road, toto je uplne inde, no napr. konecne poriadne riadenie v KII (ale na Forestera aj tak nema)
PS: ak sklonujes privesy a teren, tak za cenu GLK je tu uz Pathfinder ci Pajero, no naklady inde ako Forest ci gr. vitarka
PPS: gr. viraru mozes mat aj V6, no bendzin. -
Kolík80 13.04.10 21:19
Ne forester ma jenom VDC, coz je obdoba ESP a funguje stejne jako ASC u meho Mitsu, takze jak se ti to zkrizi vic tak jsi v coudu. Sam jsem to zkousel. GLK ma mezinapravovy differencial a rizeni prokluzu kol zase brzdami, ale maji ten system hodne vymazleny, vyzkouseny na vlastni kuzi, tam kde jsem s Mitsu bezmocne stal jel mercedes dal... Ale pokud podrebujes tahat casto prives v terenu, tak bych hledal urcite neco s redukci...
Jeste to sorrento nejsem si jisty musel bych kouknout do casaku, ale tusim ze nove sorrento ma lemelovou spojku ktera pripojuje zadni napravu, se starym sorentem to nema nic spolecneho. Je ot udelany hodne silnicne.