Najlepší pohon 4 X 4

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 15.04.10  13:56

« Re: Re: Najlepší pohon 4 X 4

To nemusi byt pravda, ja mam v outlanderovi taky motor od VW, ale ma uplne jinou charakteristiku, nez ve vw. Ja co zkousel forestera, tak zacal vadnout za 4tis., motor v outlanderu se da vazne tocit az do cervenyho pole. Takze ja jednoznacne doporucuju vyzkouset. Primo dany typ auta...
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 15.04.10  13:25

Covece, ja jsem jezdil s Imprezou 2.0D, ale ze by mela uzasnej zatah motoru, nebo jako benzin, to jsem si teda nevsiml ;-\ A to jsem docela fanda Subaru. Treba byla jeste nezajeta, ale nejak jsem nebyl uchvacen. Premejslim, kterej motor me vystrelil z bot, ale nejak si nemuzu vzpomenout. Asi si budu muset pujcit STIcko >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.04.10  13:23

« Re: Najlepší pohon 4 X 4

Ten Forester má úžasný ten motor, to je spíš jak v benzínu. Do 4500ot bez jakéhokoliv náznaku ztráty tahu. Ty motory VW zaberou kolem 2000ot ale pak rychle vadnou.
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 15.04.10  12:22

Pokud tedy chces SUV nezapomen urcite zkusit patriota, bude trochu hlucnejsi nez forester ma motor od VW, ale dle meho je lepsi v terenu...
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 15.04.10  12:18

GLK bude urcite podstatne drazsi... Jestli chces Subaru zkus i Outbacka, stejna svetla vyska, ale je to vic osobak a v terenu bude minimalne stejne dobry jako Forester...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.04.10  12:15

S GLK jsem jezdil, je super, takové vyšší kombi. Oproti ML se lépe ovládá. dnes jsem měl možnost se svézt se Subaru Forester a moc pěkné. Proti Mondeu je uvnitř menší prostor, ale tak skvěle se v něm sedí, že myslím mám vítěze. Motor je úžasný, zátah od 1500-4500ot bez polevení tahu. Ovládání volantu a řazení jde zlehka, trochu problém je zpátečka vedle 6ky. Ještě musím porovnat ceny s mojí výbavou u Forestera a GLK. ale myslím, že Forester bude větší držák a menší žrout. Rozvor Forestera je kompromis. Potřebuju auto na dálnici i do terénu.
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 15.04.10  11:54

« Re: Re: Re: Re: Najlepší pohon 4 X 4

Mozna to tak vypada, ale GLK ma soucinitel odporu vzduchu Cx 0.32, coz je mnohem lepsi nez u spousty osobaku, ve 140 je v nem krasny ticho vic jsem nejel...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.10  11:50

« Re: Re: Re: Najlepší pohon 4 X 4

Subaru Outback ještě jakž takž jde, ale GLK má aerodynamické vlastnosti kuchyňské linky ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 15.04.10  11:46

Co je na Subaru Outback a dalnici spatneho popripade na mercedu GLK a dalnici?? Mimochodem, mas pekny auto ;)
  • « 00 Reagovat !

foto Barrichello

Barrichello 15.04.10  08:40

Je potřeba si rozmyslet na co to auto chci a kde s tím chci jezdit...

Kupovat si 4x4 na dálnici je nesmysl...
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 14.04.10  15:11

Ze tys nekoukal na ty odkazy co jsem ti sem nahral?? :-) Z ctverice Q5, X3, GLK, XC60, bylo volvo jednoznacne v terenu nejhorsi... Co se tyce XC90, to uz bych radeji koupil nejakeho pravyho offroada. Typu landcruiser,pajero, touareg... Mozna zkus nahodit cenu a jestli chces novy, preba nas to nekam posune...
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 14.04.10  14:59

Rekl bych ze to je prace elektroniky, obcas se vyplati ji vypnout... Pak by urcite snih lital ;)
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 14.04.10  14:57

« Re: Re: Re: Re: Najlepší pohon 4 X 4

Jojo, daval, ale dnes uz maji jenom VDC, navic funkce toho diferencialu byla dost diskutabilni. Videl vjsem nekolikrat na vlasni oci i na youtube jak se zkrizeny forester nerozjel...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.04.10  10:45

Toho Wranglera v benzínovém 4litru měl kamarád a to je fakt paráda. Auto je sice takové sparťanské, ale vyjede všechno. Kdybych neměl rodinu, tak si ho na hraní koupím. Jednoho u nás mají v bazaru, krásný červený. ;-)

Najedu ročně 35tis.km.

A co Volvo?
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 14.04.10  10:45

To mas pravdu, ale zkus s nima najezdit rocne 20 tisic po dalnici (coz bude cca superkutiluv najezd). To by ti praskla hlava (myslim tvoje vlastni, ne auta) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Barrichello

Barrichello 14.04.10  10:33

Defender - proč jich asi jezdí tolik v Africe a u armády, dále Jeep Wrangler Rubicon nebo třeba ruský UAZ Patriot.

Tohle jsou pravověrné offroady, ne žádná pseudo SUV
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.04.10  09:44

To Sorento se mi moc líbilo, ale v terénu jsem zapadl a i když jsem přepnul na 4x4LO, tak ani při plném plynu se motor neroztočil a auto nepohnulo. Nakonec jsme ho rozhoupal a vyjel, ale měl jsem pocit, že je automat rozbitý. Čekal jsme, že bude kolem lítat sníh a místo toho auto stálo a nejelo. Jinak je jízda s ním velmi pohodlná a motor na to, že je to jen 4válec je neuvěřitelně tichý a dobře táhne i v nižších otáčkách. Mít ten motor větší sílu, tak ho beru.
  • « 00 Reagovat !

foto Slavek-TDM

Slavek-TDM 14.04.10  09:23

« Re: Re: Re: Najlepší pohon 4 X 4

No s tim samosvorem u Forestera vzadu bych si nebyl tak jistej. Pro nektery trhy a motorizace se urcite LSD dozadu daval...
  • « 00 Reagovat !

foto kolmar

kolmar 13.04.10  22:59

budem strucny, nestiham a nechcem zase lahat o 5tej...

GLK popisal kolega, aj prakticka skusenost (ta je nad zlato). No GLK je uz cenovo vyssie, ak pripada do uvahy aj toto tak neprehladni ani Freelander.

Sorento ma staly pohon (p:z 100:0 az 50:50) el. riadena lamelova spojka + HAC a DBC.

Sorento ma vdaka silnemu motoru najvyssi tocivy moment na koleso 1755 N.m. a potiahne az 2510 kg.

Stare bol cisty off road, toto je uplne inde, no napr. konecne poriadne riadenie v KII (ale na Forestera aj tak nema)

PS: ak sklonujes privesy a teren, tak za cenu GLK je tu uz Pathfinder ci Pajero, no naklady inde ako Forest ci gr. vitarka

PPS: gr. viraru mozes mat aj V6, no bendzin.
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 13.04.10  21:19

Ne forester ma jenom VDC, coz je obdoba ESP a funguje stejne jako ASC u meho Mitsu, takze jak se ti to zkrizi vic tak jsi v coudu. Sam jsem to zkousel. GLK ma mezinapravovy differencial a rizeni prokluzu kol zase brzdami, ale maji ten system hodne vymazleny, vyzkouseny na vlastni kuzi, tam kde jsem s Mitsu bezmocne stal jel mercedes dal... Ale pokud podrebujes tahat casto prives v terenu, tak bych hledal urcite neco s redukci...
    Jeste to sorrento nejsem si jisty musel bych kouknout do casaku, ale tusim ze nove sorrento ma lemelovou spojku ktera pripojuje zadni napravu, se starym sorentem to nema nic spolecneho. Je ot udelany hodne silnicne.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…