Najlepší pohon 4 X 4
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Barrichello 16.04.10 09:39
« Re: Najlepší pohon 4 X 4
Nic. Jen to tam hodně využiješ.
Kdybys napsal aspon okresky, tak to chápu, ale dálnice :-)
Ono odedávna až do dnešních dob je totiž drtivá většina dálničních křižníků 4x4, akorát jsem si toho nikdá asi nevšiml. V katalozích vždycky píšou RWD a já měl za to že to je pohon zadních :-)
Jistě, pokud chci řezat okresky, koupím si Subaru.
A pokud chci jezdit oranicí, koupím si Defender nebo Wrangler, či starýho LandCruiser nebo Nivu nebo něco v tom stylu - to je právě o tom kde s tím chci jezdit.
Pokud všude, tak musím u každého auta něco oželet.
Anebo mít 2-3 jako to maj ti co na to maj.... -
superkutil 15.04.10 16:17
Porovnával jsem Forester 2.0D 108kW/350Nm s Mondeem 2.2TDCI 114kW/390Nm a proti Mondeu vydrží Forester táhnout mnohem déle a také reakce na plyn je lepší. Také projev v otáčkách 1500-2000ot je projev Foresteru lepší jak u Mondea. A pokud jde o Imprezu, tak 2.0D od Subaru je v každém modelu jinak naladěná. -
Kolík80 15.04.10 13:56
« Re: Re: Najlepší pohon 4 X 4
To nemusi byt pravda, ja mam v outlanderovi taky motor od VW, ale ma uplne jinou charakteristiku, nez ve vw. Ja co zkousel forestera, tak zacal vadnout za 4tis., motor v outlanderu se da vazne tocit az do cervenyho pole. Takze ja jednoznacne doporucuju vyzkouset. Primo dany typ auta... -
Slavek-TDM 15.04.10 13:25
« Re: Re: Najlepší pohon 4 X 4
Covece, ja jsem jezdil s Imprezou 2.0D, ale ze by mela uzasnej zatah motoru, nebo jako benzin, to jsem si teda nevsiml ;-\ A to jsem docela fanda Subaru. Treba byla jeste nezajeta, ale nejak jsem nebyl uchvacen. Premejslim, kterej motor me vystrelil z bot, ale nejak si nemuzu vzpomenout. Asi si budu muset pujcit STIcko >:D -
superkutil 15.04.10 12:15
S GLK jsem jezdil, je super, takové vyšší kombi. Oproti ML se lépe ovládá. dnes jsem měl možnost se svézt se Subaru Forester a moc pěkné. Proti Mondeu je uvnitř menší prostor, ale tak skvěle se v něm sedí, že myslím mám vítěze. Motor je úžasný, zátah od 1500-4500ot bez polevení tahu. Ovládání volantu a řazení jde zlehka, trochu problém je zpátečka vedle 6ky. Ještě musím porovnat ceny s mojí výbavou u Forestera a GLK. ale myslím, že Forester bude větší držák a menší žrout. Rozvor Forestera je kompromis. Potřebuju auto na dálnici i do terénu. -
Kolík80 14.04.10 15:11
Ze tys nekoukal na ty odkazy co jsem ti sem nahral?? :-) Z ctverice Q5, X3, GLK, XC60, bylo volvo jednoznacne v terenu nejhorsi... Co se tyce XC90, to uz bych radeji koupil nejakeho pravyho offroada. Typu landcruiser,pajero, touareg... Mozna zkus nahodit cenu a jestli chces novy, preba nas to nekam posune... -
superkutil 14.04.10 10:45
Toho Wranglera v benzínovém 4litru měl kamarád a to je fakt paráda. Auto je sice takové sparťanské, ale vyjede všechno. Kdybych neměl rodinu, tak si ho na hraní koupím. Jednoho u nás mají v bazaru, krásný červený. ;-)
Najedu ročně 35tis.km.
A co Volvo? -
superkutil 14.04.10 09:44
To Sorento se mi moc líbilo, ale v terénu jsem zapadl a i když jsem přepnul na 4x4LO, tak ani při plném plynu se motor neroztočil a auto nepohnulo. Nakonec jsme ho rozhoupal a vyjel, ale měl jsem pocit, že je automat rozbitý. Čekal jsme, že bude kolem lítat sníh a místo toho auto stálo a nejelo. Jinak je jízda s ním velmi pohodlná a motor na to, že je to jen 4válec je neuvěřitelně tichý a dobře táhne i v nižších otáčkách. Mít ten motor větší sílu, tak ho beru.