Najlepší pohon 4 X 4
Ada je zase tady 18.05.08 10:18
« Re: Najlepší pohon 4 X 4
Odjezdil jsem nekolik aut s nahonem na vsechna 4 kola. Jak s mezinapravovym diferakem typu viskozni spojka, tak i s Haldexem a Torsenem. Vsechna tahle auta dokazi to, co pozadujes. A tak konstatuji, ze tvoje zadani je neuplne. Chybi mi v nem definice pozadavku na samotny vuz. Touareg je samozrejme dobre reseni, ale s ohledem na obtiznost terenu, ktery ma byt prekonavan a na vetsinove uziti vozu pri provozu na beznych cestach si prohledni treba take Seat Alhambra 4x4, nebo Mitsubishi Outlander. -
vursum 16.05.08 08:49
« Najlepší pohon 4 X 4
Čo myslíte, ktorý systém pohonu 4 X 4 je najlepší: 1.Štvorkolka cez centrálny diferenciál, 2.Priraditeľný pohon predných kolies a trvalý náhon na zadné kolesá, 3.Elektronicky (alebo inak) priraditeľný pohon všetkých kolies (automaticky alebo manuálne), pričom primárne je poháňaná iba jedna náprava. Výhody, nevýhody?
Ktoré auto s pohonom 4 X 4 vyhovuje najviac nasledovným požiadavkám: malo by sa jednať o auto, ktoré je používané hlavne na cestách, takže žiadne hojdanie po cestách alebo extrémne náklony karosérie, musí mať priestranný interiér, batožinový priestor, ale zároveň sa dostane občas do terénu, resp. zasnežené stupáky a tu nesmie sklamať (zostať visieť, zahrabať sa..., proste musí tam byť nejaká tá uzávierka). Jasná vec, že každé auto má svoje limity, ale za limit nepovažujem situáciu, keď mi začne hrabať jedno koleso a hoci auto stojí skoro na rovine, je vlastne nepojazdné. Zatiaľ mi to vychádza, že všetky tieto atribúty by mal najlepšie spĺňať VW Touareg, máte nejaké iné tipy a z akých dôvodov?