Porsche 996 Turbo (s-mike (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto s-mike-RSKa-

s-mike (RSKa) 24.04.08  07:59

« Re: Re: *

ale to myslim neni na skodu. At litaji drsny znamky, t.j. at se pouziva stupnice v celym rozsahu.. pak budou rozdily mezi recenzenty patrnejsi a budou mit vyssi motivaci se vlastnim pricinenim sunout zebrickem nahoru. Jestli ma na tomto foru vetsina ucastniku odborne znalosti, pak by statististicky meli dojit pri objektivnim hodnoceni kolegy (a beze strachu z odplaty) k podobnemu, nerkuli, stejnemu oznamkovani. A extremy by vyresil algoritmus skrtani.

mozna to prameni z patologicke soutezivosti, ale furt na ten system hodnoceni musim myslet. Jeste jsem dospel k dalsimu zaveru, ze vaha hodnoceni nejakeho znamkujiciho by se mela pomerovat s jeho aktivni ucasti a aktualnim umistenim. Clovek, kterej ma sam recenzi s celkovou znamkou treba za 7 a je na chvostu zebricku, se v rozcarovani muze dopustit myslenkovyho zjednoduseni typu "ja jdu ke dnu, tak tam vezmu i ostatni".. a jen tak z libovule muze manipulovat zebrickem, jemu uz strach z odplaty nic nerika. S ohledem na inflaci desitek a minimalni rozestupy se mu tak bez problemu muze darit michat i s poradim v TOPTEN.. No to je ale sakra spatne!! Ptal jsem se v redakci, ale zatim mrtvej brouk..
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 23.04.08  23:18

Anonymní hodnocení tady bylo na začátku MACZ. A to právě lítaly ty nejdrsnější známky, protože se hodnotitel nebál odplaty. Že je někdo v žebříčku nade mnou vůbec neřeším, vůbec netuším, kolikátý teď jsem. A že moje recenze k něčemu je, jsem poznal docela nedávno, když mi napsala paní s třema děckama, že jsou ve státech a chystají se na koupi Mazdy5, ale její muž pošilhává po něčem větším, třeba právě po Hondě Odyssey. Tak jsem jí napsal, že všechno co tady píšu je pravda pravdoucí, znovu jsem jí to v emailu zrekapituloval, pro a proti, a před týdnem mi napsala, že mají Mazdu5 už doma, že opravdu netušila, že můžou jít s cenou až tak dolů, že nakupovala 3 hodiny s 3 řvoucími potomky, přesně podle mého návodu, ale dobrá věc se podařila....tak jsem měl velikou radost. A to bylo všechno na emailu, takže tady v diskuzi to vůbec neproběhlo. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto micaello

micaello 23.04.08  23:10

Chobote, co se tyce toho, ze ty recenze lidem pomahaji, tak teda v mem pripade uz pomohly minimalne trem lidem :-) plus dalsiho cloveka jsem diky ni poznal a dnes ho muzu nazvat kamaradem. Takze aspon tohle necht je dukazem, ze jakys takys ten smysl a ucel MACZ prece jen ma ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Chobot

Chobot 23.04.08  23:00

To je tak že se všichni bojí udělat si nějakou laťku dle čeho ohodnotit, protože by se jim to vrátilo. A ti co tak hodnotí, třeba jako já, tak si to vyžerou......Já třeba dávám 9 za pro mě obyč. auto a 10 za něco pro mě spešl aby byl nějaký rozdíl(hodnotit auto jako takové od 1 do 10 je dost těžké). A za recenzi a fotos(to se dá snáze posoudit) používám 1-10. A je to sakra znát na mém hodnocení kdo je jakej. Kdo bojuje o každou desetinu a kdo to bere tak jak to má být. Máš pravdu že to člověka pak odradí když to vidí(mě netrápí že mám méně než porshe či camaro, ale štve mi když člověk se 2mi větami v recenzi a stejným autem jako já je o 2 příčky nademnou). Já se vzdal dobrých bodů ve prospěch toho že to snad jednou někomu pomůžou ty mé recenze při koupi auta(sem asi naivní, ale co....)
  • « 00 Reagovat !

foto s-mike-RSKa-

s-mike (RSKa) 23.04.08  22:25

asi by to chtelo hodnoceni anonymni s lepsim algoritmem vypoctu celkove znamky. Po naplneni nejakeho nezbytneho minimalnio mnozstvi hodnoceni by se eliminovaly znamky extremne nizke a extremne vysoke s ohledem na prumer.. zase by ale chybela transparentnost.. ale tak, jak je to ted, je to, alespon pro me, demotivujici..

soucasny stav je takovy, ze mezi prvnim a dvacatym mistem je 0.04 bodu. To neni normalni.. a bude hur

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.08  22:03

vstupim do vašej debaty... Hodnotenie nebude nikdy spravodlivé pokial hodnotia sami súťažiaci. Príklad moje bmw. Je mi jasné že je to auto vyššej kategórie ale je mi jasné aj to že to nie je lambo(alebo Tvoje porsche). Ale stačilo aby som v recenzii napísal jemne ironickú poznámku na majitelov passatov "f tdi vole" a znamky mi leteli dole ako odtrhnutá lavína. Hneď na to sa mi dajaký týpek pokúsil vsugerovať že som idiot lebo neviem kde a kedy som kúpil auto a podobne..Potom som sa dozvedel že je to fake. To bolo myslím ked som recenziu doplnil o problémy ktore som mal s predajcom bmw.(lebo vraj bmw je najlepšie auto na svete a určite si vymyšľam)..Kam mierim??? CXhcem tým povedať že až príliš veľa hodnotení je pod tlakom vlastného ega hodnotiaceho (to znamená či sa ho recenzia dajako "nedotkne")a pod tlakom strachu s odplaty... preto Sú tu na jednej strane desiny aj pri autách ktoré by mali mať max 3ku a skvostom na kolesách sa dá známka ktorá by sa hodila skôr tomu "psaatu f tdi voe"..

Apropo... Východná filozofia nepozná pojem sútaže ani športu. Ale to tu nechcem rozvádzať lebo to by bolo na jeden veľmi dlhý blog. v skratke to poviem takto.. "...samuraj bojuje tak akoby hľadal smrť.." Povedané inak východ pozná pojmy boj a súboj. Ale ani v nich nie je najpodstatnejšim život bojovníka ako skôr výsledok boja. A to sam uznáte s európskym chápan´m športu alebo súťaženia nemá moc spoločné..:)))
  • « 00 Reagovat !

foto s-mike-RSKa-

s-mike (RSKa) 23.04.08  21:18

« Re: Re - fotky mojí Octavie

tak ses prirodni talent, protoze nektery kompozice jsou fakt pekny. Kdybys mel nejaky novy fotky u svy recenze, dej vedet.. mimochodem, doma jednu takovouhle Oktavku mame taky a moc se mi libi. Je videt, ze je to kočka fotogenicka.. :-)

za svoje auto dekuju, zatim jezdi skvele!

mej se a dik za odpoved
  • 00 Reagovat !

foto ViktorMPI

ViktorMPI 23.04.08  21:12

« Re - fotky mojí Octavie

Ahoj,
    díky za chválu. Některý fotky lehce upravený jsou, ale většinou jen nějakej lehkej filtr barev. Jsem v tom úplnej amatér.. nejsem ani školenej, ani nemám na nějaký kvalitní fotky pořádnej foťák (můj nedovolí udělat ani nějaký hezčí fotky večer, což je škoda). Prostě si občas vezmu do auta foťák a přiznám se.. někdy mám chuť si vyjet na nějaký pěkný místo a udělat pár fotek. Takže jen hobby.
    Jinak máš taky dobrý fotky a auto komentovat nemusím, to je krásný. Tak se měj, ať jezdí.
  • « 00 Reagovat !

foto s-mike-RSKa-

s-mike (RSKa) 23.04.08  18:58

mas pravdu, ze ten revans asi funguje dokonale a je sam sobe hlidacim psem. Ale mozna o to by to bylo pak snadnejsi. Pokud by se tu nekdo objevil jen na par dnu (skrz svoje nizky znamky by zmizel v propadlisti dejin :-) ), ale pritom stacil nekoho evidentne poskodit a ovlivnit tim ferovou soutez, pak by mohl nekdo z redakce nebo administrator s klidnym srdcem zasahnout.

S tou inflaci desitek mas naprostou pravdu. Hned jsem si toho vsimnul. Ale s tim se asi vazne neda delat nic. A mluvis mi z duse i v pripade te komunikace s nekym, kdo me nehodnotil tak, jak bych si sam pral. Na to nemam chut ani ja. Konkretne. Co rict cloveku, kterej mi auto ohodnotil osmickou a za par desitek minut vidim, ze hodnoti kolegovo auto ceske provenience (tim se nikoho nechci dotknout, chran buh, sam mam doma skodovky dve) statecnou desitkou.. to prece hovori samo za sebe..
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 23.04.08  18:25

Tak ombudsman hodnocení je tady asi nová myšlenka, alespoň si nevzpomínám, že by tu někdy zazněla....a asi jedině člověk zhůry, který by měl v bodování poslední slovo a mohl ho škrtat, by tady mohl vnést nějaký nádech spravedlnosti v hodnocní. Ale extrémně nízká hodnocení nedávají šplhači v žebříčku, protože kdo se o toto pokusí, je okamžitě sražen efektem oplácení, to tady samozřejmě funguje skvěle. Jen nevím, jaký osvícenec by měl vymýšlet ten algoritmus spravedlivého hodnocení, neboť poslední dobou a stále více tady kvete bezmyšlenkovité sázení desítek, jen aby proboha mi někdo nižší známku nevrátil.....takže průměr šplhá stále limitně blíž a blíž deseti a není síly, která by to obrátila, neboť, když se o to sám proti proudu pokusil teď nedávno sám XJ admin, byl smeten proudem kritiky.
    Máš k tomu vylepšování a soutěži pěkný přístup s olympijským zápalem, ale já třeba právě obrněn východní filozofií boj za vyšší hodnocení vzdal, protože mi je nějak proti srsti psát střelcům od boku - proč jsi mě hodnotil tak nízko, co mám doplnit na svých fotografiích, abys mi dal víc než 7b? Brrrrrr!!! >:D >:D >:D Oni stejně většinou neodpovědí, nebo plácají nesmysly.
    LEPŠÍM ZÍTŘKůM A BODOVÁNÍ ZDAR! NAZDAR! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto s-mike-RSKa-

s-mike (RSKa) 23.04.08  08:35

diky za prispevek bohaty delkou i obsahem! Vychodni filozofie me s tim, jak mi pribyvaji roky, oslovuje stale vice. Tedy, v civilnim zivote. A jeji nebo ji podobne principy mi pomahaji selektovat, na co v zivote jeste mam cas (a co je tedy dulezite) a ktere malichernosti mam prenechat jinym. Pokud ale vstupujes na pole nejake souteze (a tato na MACZ se mi libi tim, ze se nesoutezi o nic mensiho, nez pozornost kolegu - odborniku), pak nutne ten princip vlastni nedulezitosti musis na chvili odlozit. Ale myslim, ze to neni na skodu, protoze ucelem teto souteze neni obohaceni ve smyslu financnim. Smyslem je prace na sobe nebo konkretne na sve recenzi a tim v obohacenim sveho okoli. A zaroven prikladem hodnym nejen k nasledovani, ale i k ferovemu pokusu o prekonani..

premyslel jsem i o tom systemu hodnoceni. Mas pravdu, ze by se muselo jeste dost popremyslet o tom, kolikrat by se mohly znamky skrtat, pokud by doslo k vicenasobnemu pokusu o "sestreleni" nektere recenze. Mozna by pomohl nejaky institut lokalniho ombudsmana, ke kteremu by se dalo obratit v pripade, ze ohodnoceni je zjevne nespravedlive. Tam by se zase musel nastavit nejaky algoritmus na to, jaka znamka bude povazovana za evidentne nespravedlivou a taky po jake dobe od uvedeni recenze by se hledala pravda (aby si nekdo nestezoval druhej den, ze mu hned nekdo nedal plnej pocet..) Neco se ale udelat musi! Jen tak lze dosahnout toho, aby se recenzenti soustredili na "šplhání" žebříčkem vylepsovanim svych prací (a tedy cinnosti navysost prospesnou), a ne aby tehoz dosahli "sestřelovanim" konkurentů, kteri jsou umisteni pred nimi.. to bychom to mohli zabalit vsichni a hned
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.08  07:52

A heleďme, heleďme, kdo tu pár dní nepřispíval, neboť balil věci na cestě do rodné země ... :-) a hned takový jednovětý krátký příspěvek sem dal a i nové foto v nicku přiložil ... >:D >:D

Ahoj Poustníčku!!! Vítej!!!
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 23.04.08  00:48

No jo, supermiku, tenhle víkend jsem tak zuřivě balil věci, že jsem si tvého postavení v žebříčku ani nevšimnul...a když jsem to dneska uviděl, hned jsem si pročetl recenzičku té citroeňačky....Takovíhle střelci od boku tady vždycky byli a budou...to byla jen otázka času, kdy to dojde i k tobě. Vždyť je to tak lákavé jediným kliknutím myši poslat někoho do věčného zapomění....A co si budeme říkat, prostě auta v top ten jsou parádně na očích, ostatní jsou jen pro pilné vyhledavače pokladů...kdo by se tak namáhal s hledáním, že?????
    Ale přestože se mi tvůj návrh s ořezáváním nejlepšího a nejhoršího hodnocení líbí, moc naděje mu nedávám....Za prvé to programátorsky asi není moc jednoduché.../Jak často hodnocení ořezat, jen jednou? Kdy?/ Za druhé tu redakce na moje.auto nedělá celou dobu existence skoro nic jiného, než zdokonaluje hodnocení. A při tom je to jenom zábava....Já vím, že když tě takhle sejmou poprvé, tak to zabolí...Nepočítal jsem, že bych v top ten s Mazdou někdy mohl být, ale stalo se. A pak najednou, když tam díky nějakému sobci nepřejícímu nejsi, člověk se neubrání pocitu lítosti. Ale východní učitelé by mohli dlouho povídat, jak se zbavit pocitu své vlastní důležitosti, že potom se dýchá snadněji... >:D Mě spíš chybí třeba někde na kartě uživatele 5 nebo 10 políček, kam by sis uložil auta kámošů, s kterými se vybavuješ nejčastěji, to už tady taky prošlo diskuzí a nebylo realizováno. Ale redakci to nezazlívám, stránky jsou zdarma a všichni jsme tu dobrovolně. Koho to přestane bavit, své auto smaže. Tak to holt chodí. A blbců se prostě nezbavíš, když tě někdo bodováním sejme a jeho známka bude opravena oříznutím, založí si nový nick a udělá to znova. Bodování prostě nikdy nebude dokonalé a lidi jsou dokonalí ještě míň, to je realita. Taky by se mi líbilo, kdyby bylo moje.auto plné Mirků Dušínů......ale není. Tak se měj a díky, že na recenzi, fotkách a diskuzi pořád makáš. Jen tak dál!!!! Hoj! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto LuboshGT-RS-Kaa-

LuboshGT (RS Kaa) 23.04.08  00:02

Dobry napad s tym lyziarskym hodnotenim :yes: Body tu ale robia zlu krv, na druhej strane cely server ozivuju. Myslel som ze spriemerovanim znamok z troch kategorii sa tento problem definit vyriesi, ale stale sa tu dost kupci s hodnotenim. Hmm hmm chcelo by to nejake komplexne riesenie :-|
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.08  22:11

nevim přesně o co jde,ale každopádně když dá někdo třeba i za 5,tak je pak celý hodnocení toho konkrétního auta v p.r.d.e.l.i,protože už to pak nestáhne ani dvacet desítek... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto s-mike-RSKa-

s-mike (RSKa) 22.04.08  20:39

ty ses taky super :-)

dotaz na pripadnou upravu systemu bodovani jsem poslal do redakce, pokud bude reakce, preposlu na toto forum. Ale mam z toho takovej nicmoc pocit. Nerad se neceho domaham, i kdyz si porad myslim, ze to je systemově spravnej krok, pro nas, pro vsechny tady!
  • « 00 Reagovat !

foto s-mike-RSKa-

s-mike (RSKa) 22.04.08  20:34

« Re: Kdopak se nám to drápe do topténky???

to je obrazne receno! Na me totiz ten eventualni pohyb nahoru ted az tak nezalezi.. spis na solidarite ostatnich v teto situaci.. znovu a znovu za to dekuju, je to velmi prijemnej pocit!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.08  17:58

« Re: Kdopak se nám to drápe do topténky???

ale dostal se tam až když jsem nasadil svoje silný desítky,tak tam poskočil... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.08  17:01

« Kdopak se nám to drápe do topténky???

Nějakej Faker, kterýmu stejká mlíčko po bradičce??? >:D >:D

PS : Borci, Miky je zpátky - tak ho tady pořádně uvítejte a uvolněte místo, jde zpět na trůn hoši!!! ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Dave-lamino

Dave-lamino 22.04.08  13:03

« trošku mne zarazilo ,že nejsi na svém místě ......

Bodovaní je sice zajímavé ,ale .......... .Hlavně ,že si umíme udělat radost a to nám NIKDO nevezme .
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…