Porsche 996 Turbo (s-mike (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
s-mike (RSKa) 03.05.08 07:48
« Re: peknej concorde
mluvis mi z duse.. I ja si totiz myslim, ze ten dotycnej pod nickem JaguarXJ je tataz osoba, jako Fingl a Jackass.. tohle podezreni jsem pojal pote, co se pomstil vsem, kteri ohodnotili jeho recenzi jednickami a... a mne taky. Pricemz ja jsem jeho auto nehodnotil tentokrat vubec. (Ne proto, ze bych se bal odplaty, ale jednoduse proto, ze fake ohodnoceny tremi jednickami je porad jeste vic, nez fake ohodnoceny tremi nulami, cili, nehodnoceny vubec..) Ale zase o to vic jsem se do byvalyho Fingla poustel v diskuzi na jeho profilu.. takze se mi to jevi jednak jako logicka odplata a za druhy doklad toho, ze se jedna porad o toho jednoho sameho sabotera.
Musim ale priznat, ze jsem tentokrat daleko klidnejsi. Jak vidno, tato situace se zrejme bude opakovat casteji, nez jsem si myslel, a tak rozcilovat se pokazdy, na to uz nemam ani silu ani vek ;-)
-
jpor (RSKa) 03.05.08 01:58
pravda je taká, že som sa lietadlám venoval v mladosti docela dosť. Teraz už menej, ale stále mám prehľad. Tie technické údaje som našiel na wikipedii a dal som si to dokopy s poznatkami z mládí a bolo. Inak som aj dosť technický typ, tak ma to celkom bavilo.
Čo sa týka verím / neverím, tak už som zažil situácie, že sa nedalo veriť ani vlastným očiam...takže to Turbo si myslím že je FAKE, ale že máš doma toho Concorda, tak ti to odpúšťam a nebudem to hlásiť adminovi >:D
BTW zase ti Fingl pod novým umeleckým pseudonymom nachňápal jedničky? Alebo tu máme novú hviezdu... -
s-mike (RSKa) 02.05.08 10:36
hmmm, to je videt, ze se tomu venujes docela dost. Pekna analyza a diky za ni. Myslim, ze to i odpovida vsem moznym jiz realizovanym srovnanim na toto tema (na youtube apod.). Cim kratsi draha, tim vyssi pravdepodobnost vitezstvi auta a naopak..
ale vis co..? Mne to muze bejt jedno. At vyhraje Concorde nebo Turbo, obe mam v garazi, tak co?? Nebo mi snad taky neveris??? :-) -
jpor (RSKa) 01.05.08 22:12
pred 8 rokmi som sa bavil s chlapom, ktorý letel Concordom z Londýna cez NY do Miami. V NY všetci cetujúci vystúpili, tak šiel za pilotmi. Vraj mu predvedú, čo dokáže Concorde na prídavné spaľovanie pri prekračovaní sonickej bariéry. Keď vystúpali a vyleteli nad oceán kvôli hlukovým normám, poradili mu aby si sadol, že to bude masaker.
A veru aj bol. Pán mal skúsenosti s Ferrari (nepovedal aký typ), ale také zrýchlenie vraj v živote nezažil. Tvrdil, že keby stál a o nič sa neopieral, nemal by šancu sa udržať na nohách, ani keby sa niečoho držal len rukami.
Technicky vzaté majú vysoko nadzvukové stíhačky (Mach 2 a viac; Concorde má 2,2 alebo 2,5...) ťah motorov/hmotnosť okolo 0,4 (Concorde 0.373) pri plnej hmotnosti; stroj s malým množstvom paliva môže mať napr. aktuálne aj 0,8 (palivo a náklad vážia viac ako prázdny stroj). Neviem to prepočítať na výkon/hmotnosť, ale prvé prúdové lietadlá (Me-262) mali výkony 5-7 tis. koní a vážili max. 6,4 tony, pričom ťah/váha bol 0,28. Takže dnešné supersonické stroje budú mať výkon/váha vysoko nad 1000 koní na tonu.
Auto má potom šancu len na prvých pár metroch... -
s-mike (RSKa) 01.05.08 18:32
« Re: Concorde
oblibena dvojice malych bratru (pokrevnich nebo partajnich, to je v tomto pripade jedno) z ery SSSR. Neco jako u nas Mat a Pat, ale daleko sikovnejsi. Ono byt nesikovny v zemi, kde zitra uz znamena vcera (nebo jak znel popularni slogan), snad ani nejde..
jojo, to byly casy.. A doufam, ze uz nebudou..