Porsche 996 Turbo (s-mike (RSKa))

s-mike (RSKa) 04.05.08  16:01

« Re: Porsche

to vsechno je pravda. Ale jestli to bude podobny akcim z lonska, budou tam strasny mraky lidi. Potkat se tam, pripadne si sednout a pokecat, nebude jen tak.. promyslime to

s-mike (RSKa) 04.05.08  15:58

« Re: Porsche

jako brnak si potrpim na brnenskou SPZ. Benzin neubyl, to by si nikdo z rodiny netroufl. Vsichni vi, ze Ferinand je nedotknutelny! :-)

a opravim te, momentalne jsem okupatorem seste pricky. Pred casem jsem rikal, ze me to nejak extra nevzrusuje, ale trva to uz nejak dlouho. To sakra nemuze nekdo uz vsem ty jednicky odmazat?? Mne se treba nechce davat do profilu novy fotky, kdyz jsem tam, kde jsem!!!!!!!

"-- skrytý --" 04.05.08  15:54

« Re: Porsche

Ano, mám na mysli sraz KSA v Brně na okruhu. Celkově ten jejich klub osobně moc nemusím, ale podívat se na auta v akci mě láká.

Každopádně nebudu tam sám, spíše tam bude více uživatelů MACZ, takže bych preventivně navrhoval se prostě někde na míste potkat...to se ještě upřesní, času je zatím dost. ;-)

foto Chobot

Chobot 04.05.08  15:52

« Re: Porsche

No jo,tak to jsi o nějaký ten víkend starší. Ale zase tu můžeš frajeřit moudrostí získanou věkem, hih.

A benzín ti náhodou neubyl? Vypadalo fakt podobně. Jediné co jsem stihl bylo křídlo zadní, barva a nějaká pražská SPZ, tak jsem si tak vzpoměl na Supermika - okupátora první příčky - že se jako musím zeptat :yes:

s-mike (RSKa) 04.05.08  15:47

« Re: Porsche

cítí. Uz proto, že mymu mladýmu (mysleno synovi) je 18..

V patek jsem byl u PC a auto bylo, pokud vim, v garazi. Takze ani jeden z nas to nebyl :-)

s-mike (RSKa) 04.05.08  15:44

« Re: Porsche

vsak ja vim. A trocha sebeironie neuskodi..

o kterym srazu mluvis? V Brne na okruhu, sraz majitelu sportovnich aut? Covece, nejak se furt nemuzu rozhodnout. Uz tady mam i prihlasku, ale v principu se mi nelibi, ze po me chteji petinasobek toho, co zaplati "beznej" navstevnik. Ale zase me to laka seznamit se s kolegy. Zejmena Carrera GT, se kterou jsem se na silnici potkal a zdravil presne pred tydnem u Blanska, by za to stala!

Takhle. Pokud do Brna prijedes, dej vedet. Kdyz budu na okruhu, domluvime se na setkani tam. Pokud ne, prijedu nekam pobliz na kafco neb i ja mam na setkani s nekterymi lidmi, t.j. napr. s tebou, zajem. Co?

foto Chobot

Chobot 04.05.08  15:40

« Re: Porsche

No jo.Ono je jim všem 15 to se pak člověk cítí blbě,co? >:-[] >:D Nejel si náhodou v pátek mezi 8 a 9 ráno po D5 směr Praha? Pouštěl jsem něco takového docela rychlého šedého jako máš ty ale nestihl koukat dovnitř jestli to má červené potahy ;-) .

"-- skrytý --" 04.05.08  15:36

« Re: Porsche

Dobře, ale oba víme, že jsem to myslel dobře. >:D
    Jedeš 17tého do Brna na sraz? Já tam tedy dorazím, tak bychom se mohli seznámit. :yes:

s-mike (RSKa) 04.05.08  15:21

« Re: Porsche

neposilals nekomu tady (nebo primo mne) odkaz na nejaky stranky, kde tu batrancovu karu popisujes? K Astonu nemam co dodat, ja ho neridil, videl jsem jen testy.. Ale kdo by nechtel aspon jednou v zivote pit nemichany, ale protrepany martini s vodkou, být treba Mike, Super - Mike, a jezdit v Astonu..

A ted poznamka ke vsem mladym chlapcum tady na MACZ. Moc me s tim svym vekem n.e.s.e.r.t.e.! Nebo moje pristi recenze s sebou prinese novej fenomen. Fake. Ale ne pokud jde o auto, ale pokud jde o informaci o autorove dukladne omlazenym veku!! :-) :-)

"-- skrytý --" 04.05.08  15:06

« Re: Porsche

Díky za všechno , a k tomu prvnímu sportáku v rodině: Bratranec má právě taky turbo , stejný model jako ty , takže už to mám tak trochu osahaný. Byli jsme na tyden v německu a většinu jsem řídil já , ale je samozřejmé , že týden nenahradí 5 let zkušeností. Pozn: Přecejenom je mi teprve 25 >:D
    Díky za názory , a k tomu Astonu: Pár jsem jich řídil a řekl bych o nich tohle: Těžká příd , celkově neohrabané , rádoby sporták , ano , je exlusivní ;-)

s-mike (RSKa) 04.05.08  13:52

« Re: Porsche

je to pravda, i po Brne ted jezdi Porschu vic, nez jsem potkal minulej tejden pri ceste z Hintertuxu kolem Mnichova.. ale jak rikam, cim jsem starsi, tim min tohle resim. Presneji, co rekne okoli a jak moc se od nej odlisuju, tak tento pohled na vec nechavam uz vam mladsim..

Mitsubishi je dodnes krasny, takze v letech 1994 az 1998, kdy jsem s nim jezdil, bylo opravdu jako z jiny planety.. mimochodem, libilo se mi vic, nez tehdejsi novinky od Ferrari, t.j. 348 a pak zminovany 355

ja si auta roku 1996 uz taky moc nepamatuju. Ne ze bych byl uz senilni sklerotik, ale to je neco podobnyho, jako by ses me zeptal, co jsem mel k obedu minulej tejden ve stredu. (To by určo vedel Frpe.. :-) ) A taky nechci, aby to na mým chatu vypadalo nejak jako: "tož vyprávějte, strýcu Michale, jaké to bévávalo za císaře pána.." Pockej na nejakym srazu Mateo!!! Co vim urcite, ze jsem tenkrat, za cisare pana v roce 1996, býval mlád a at auta kolem me byla jakakoliv, ja se vzdy odlisoval!

"-- skrytý --" 04.05.08  13:34

Rozumíme si.... ;-)
    Jinač Mitsubishi 3000 v těch letech - to muselo být opravdu velmi nevšední.... :yes:
    Ještě kdysi v roce 1996 měl náš zesnulý soused Porsche 911 Carrera v provedení 993.....taková tmavě modrá metalíza, tenkrát jsem byl ještě dítě a jenom jsem vždycky z toho okna zíral na to auto - v těch letech to bylo něco jako zázrak....nemluvě o tom,že se občas potkala i 355ka, to ale bylo zážitek na celý život. :yes: :yes:

Každopádně jediné, co mi u Porsche vadí, je ten fakt, že se opravdu rozmohly.....zevšedněly, což sice říká něco o kvalitě auta, ale zároveň to má i své mínusy.....

Miku, jelikož jsem byl dítě, tak si to moc nepamatuju, jaká auta vlastně jezdily po silnicích dejme tomu v tom roce 1996, předpokládám že to nebyly pouze Favority a různé české škodovky.....moc si toho z té doby nepamatuju.

s-mike (RSKa) 04.05.08  13:27

« Re: Porsche

ja ti na to odpovim konkretne, mily Mateo. Mam tady v Brne kámoše, kterej auta vozi strasne dlouho, šmelil s nimi uz za bolsevika. Mel jsem od nej Mitsubishi 3000, Nissan 300, posvetil mi nakup BMW 8. Kdyz jsem prodal Mitsubishi (se kterym bylo spousta starosti po strance udrzby a ktere mi tento clovek jako vsechna ostatni "sva" auta rovnez servisoval), koukal jsem se po dalsim sportaku. Tehdy se objevilo Maserati 3200 (kolem roku 2000). A tento kamos, kterej ve vsech autech, ktery kdy prodal, taky jezdil, mi rika. "Vole, mels malo problemu s Micinou? Uz me nes.r a kup si Porsche". Tak asi tak

Ale chapu ten argument, ze mladi = emoce = napr. odlisení

"-- skrytý --" 04.05.08  13:15

« Re: Porsche

Bezpochyby, Porsche je technicky dokonalé auto zabalené do kabátu, který zrovna svým vzhledem neštěká po stranách.......
    Já jsem to bral od pohledu mladého kluka - což jsem já, který ještě ve svém hloupém mládí touží po "odlišení se" a "exkluzivitě", tudíž já bych třeba raději sáhnul po AM či Maserati, které pro mě znamenají něco více než Porsche, ale v hloubě duše musím souhlasit s Mikem.

s-mike (RSKa) 04.05.08  08:50

« Re: peknej concorde

diky za vyklad. Poustnik vyhral.. jeho zcestovalost a znalost cizich jazyku se projevila!!! :yes: :yes:

jeste jsi zapomnel na "trtko"..

s-mike (RSKa) 04.05.08  08:45

« Re: Porsche

odpovedel jsem obsirneji Sarakirnovi, takze jen k Porsche a potencialu podvozku..

Pokud budes chtit Carreru GT2 nebo GT3, ktery jsou opravdu tvrdy a jejichz urceni jsou hlavne okruhy, pak souhlasim. Tento podvozek je neprakticky, nepohodlny a skoro nevyuzitelny.

Pokud ti bude stacit Turbo ( :-) ), pak je s kazdodennim jezdenim mimo okruh jiz od vyroby pocitano. Pri jiste mire tolerance je i celkem pohodlny. Takze pokud by bylo ve vyberu Turbo, pak bych podvozek jako argument "proti" nebral v potaz..

Spis si myslim, ze zacinat s 500 konovym autem, jako s prvnim opravdovym sportakem v rodine, je trochu hazard. To auto je ostre nabita zbran. Ja bych spis doporucoval treba Carreru 4S..

s-mike (RSKa) 04.05.08  08:37

« Re: Porsche

jo vidis, to jsem jeste zapomnel v te prvni odpovedi. Zena uz je zvykla na X5, to je dalsi argument, ze by se nemusela preskolovat. A jestli je to nejaka Amazonka, ktera furt stoji na plynovym pedalu, pak X5 je pro ni urcite vice bezpecny auto.

V dalsim prispevku vidim, za Mateo zminuje i ostatni sportovni znacky, pro pripad, ze zvolis variantu 1. Ja jsem Porsche pozitivni, takze s nim uz v principu nemohu souhlasit. Ale i ja se kdysi rozhodoval a reknu ti, co objektivne zvitezilo. Aston byl poruchovej a ve srovnavacich testech byl ze vsech porovnatelnych supersportu zdaleka nejslabsi. Maserati nejak nevim, o tom jsem nikdy neuvazoval. Dalsi znacky byly Porschi dustojnejsim konkurentem, ale nejsou staveny do realnyho provozu. Taky jejich servisni interval je v nejlepsim pripade polovicni, nez u Porsche. Dalsi argumenty.. Podivej se na statistiky prodeju v segmentu premiovych sportovnich znacek v CR (priblizne). Porsche 120 ks (z toho 50 911ek), Ferrari 10, Lambo 8.. tady je videt vetsinovej nazor. Za sebe musim rict, ze opravdu muzes jezdit jak chces, a lejes jen benzin a olej, jinak bezudrzbovy auto..

A dovolim si opet paralelu ze zivota. Chlap celej zivot okukuje blondynky, ale za zenu si vezme brunetku. Co kdyby na tech vtipech neco bylo..

chlap celej zivot okukuje cerveny, emotivni Ferrari, ale kdyz uz se ma rozhodnout, co mu bude stat dalsich par let v garazi, jde do racionalni volby, Porsche

s-mike (RSKa) 04.05.08  08:25

« Re: Miku , tak mi porad

nejdriv si dovolim to trochu odlehcit (ale ber to prosim te v dobrym), kdyz pises, jak ti zena dala na vyber. Kdyz si to predstavim, jak ti od sporaku rika, táto, jeste nevim, jestli chci Cayenne GTS nebo tu nasi starou ikspetku.. ne, promin. Ja si asi predstavil hlavne svou rodinu.. :-)

Ptat se me na nazor na ty tvoje dve varianty se vlastne zužuje na dotaz, jestli mit v rodine sportovni auto nebo ne, kdyz finance nemusim resit (protoze prvni varianta je o hodne drazsi). Rikam, sel bych do sportaku. A ptat se me na variantu s SUV, kdyz zrovna tato auta nemusim, je vlastne znovu jen verifikací te prvni varianty..

Jako cokoli v zivote, i tady plati, ze na jedne strane, cim univerzalnejsi neco je, tim, na druhe strane, hůř se to da vyuzit v te jedne konkretni specificke oblasti. Koupis Cayenne. Odvezes rodinu, podivas se do mirnyho terenu, prestehujes pul baraku, pokochas se zrychlenim, ale kdyz prijedes domu, zjistis, ze sis nezazavodil. Z tohoto pohledu se mi jevi lepsi koupit sportaka, udelat si v tydnu radost z jizdy na žebřiňáku, a kdyz bude zapotrebi cokoli z toho, co by ti splnil Cayenne, tak odeberes klice zene od X5 a zaridis s nim to samy. Nebo jeste lip, tento ukol predas ji, jako provozovatelce X5 - vidis, dalsi argument.. :-)

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 04.05.08  02:43

« Re: peknej concorde

trefa!
    Detailný výklade znie:
    1. skade = odkud
    2. skaderuka - skadenoha = odtiaľ má ruku, odinakiaľ zase nohu
    3. taký zlepený jedinec, zrejme narážka na pôvod/rodokmeň, nič poriadne na ňom nenájdeš, t.j. jedinec nejasného (a nevalného) pôvodu
    4. v bežnom zmysle je to: nikto, nýmand, bezvýznamný človek, zrazu sa objavil a má plnú hubu rečí a robí dôležitého, pritom nikto nikdy o ňom nepočul (nejasný pôvod) apod.

Niektoré ďalšie vybrané slovíčka SK - CZ:
    karfiol = květák
    traky = šle
    ko*ko*t = ču*rá*k
    zm*rd = zm*rd
    ešte si na niečo spomeniem, študoval som VŠ v Prahe, tak mám niekde v mozgu zásobu pár pekných dvojíc SK - CZ.

Ešte pár ľudovejších nadávok:
    hriacheľ
    >:D >:D >:D

"-- skrytý --" 04.05.08  00:33

« Re: Porsche

997 Turbo a X5 je "the way to go". ;-)
    Ikdyž proč zrovna Porsche? Nevím jak hodně využiješ potenciál a hlavně podvozek toho auta, ale pokud vyloženě nejezdíš okruhy, tak bych si dovolil zmínit o autech Aston Martin, za podobnou cenu určitě exkluzivnější zboží...Maserati Coupé je taky skvělé. :yes:

Každopádně je lepší mít dvě auta, než jedno na všechno.