Porsche 996 Turbo (s-mike (RSKa))
Martin911Turbo 21.12.08 20:20
« Re: cau
Tak já 5 let používám poloprofesionální kompakt Sony DSC-V1, v podstatě je to plnej manuál, polomanuál, automat, laser přísvit, noční vidění včetně šmíráckého nočního foto bez blesku, ala vojenské brýle do tmy, možnost předsádek, externí blesk, hořčíkový tělo. Fotky super, ale dva roky jsem nefotila a je to znát, musím cvičit. Ale fotky jsem udělal velmi libové, včetně nočních ale na ty doporučuji stativ a časy od 3-8 sekund. Foťák zvládne až 30 sekund a opačně 1/1000 tu jsem používal na závodech při focení rc cars, páč to je fofr jak blázen. Bratru mě tehdy stál 15000 Kč srovnatelný dnes na inernetu a po pádu cen foťáků cca 8-9000 Kč. Jinak stativ mám skládací, že složený je jako deštník do tašky a rozložený na výšku 180 cm s gumovými konci a hroty do písku, s vodováhou -
borovička pivo ako je tu živo 21.12.08 18:16
« Re: cau
práveže tomu vôbec nerozumiem iba som napísal čo ma na tom foťáku štve, ja fotím tak príležitostne až to ani pekné nie je. Preto som chcel aby mala žena nejaký malý, ľahký, foťák, ktorý iba vytiahne lezú z toho pekné fotky. Keby to mal nejaký odborník, určite by z toho vyčaroval pekné fotky, keď vidím čo sú niektorí ľudia schopný nafotiť mobilom tak mi je jasné, že ja tomu nerozumiem vôbec.
borovička pivo ako je tu živo 21.12.08 18:07
« Re: cau
k tomu nikonu s600, teda ja neviem kde s tým fotíš ale ja to mám ako príručnú mydlovú krabičku a ono to fotí ako každý foťák tohto "druhu", t.j. vôbec nie uspokojivo. Teda na kompakt či ako sa to volá to fotí relatívne dobre ale... keď to ostrí tak to svieti ako prasa tým červeným asistenčným svetielkom či čo to je. Bez scénického režimu to ostrí ako sa mu zachce, v scénických režimoch to zase zhadzuje blesk, nemá to formát 3:2 (toto mi vážne nie je jasné prečo), tá optická stabilizácia je tam podľa mňa iba ako marketingový ťah a absolútný hit je ten children režim, teda neviem ako iné deti ale moja 1 ročná dcéra je tam vždy ako kométa = ona a nejaký chvost za ňou.
Ale aby so nehanil, S600 mám pretože dovtedy som mal na tieto účely casio exilim a posledná S880 ma tak sklamala (čítaj bolo to horšie ako tento nikon) až som to zo zúfalstva vymenil. Ak je dosť svetla (myslím tým dosť svetla = slnko) tak to fotí pekne, dokonca aj v interéri sa dá ak si človek pomôže synchrom na iný externý blesk. Najmä treba mať pevnú ruku a nepohybujúci sa objekt.
Máš pravdu nastavení to má dosť ale čo z toho, keď ja chcem vytiahnuť, zaostriť a fotiť a nie dumať nad tým, čo teraz nastaviť aby mi to jeho debilné defaultné ISO100 (alebo ešte niečo menšie), ktoré mi tam strká z dlhým časom nerobili "garazdu".
Podčiarknuté, zhrnuté, dobrý foťák, dobrá cena, pre dobré svetelné podmienky je to ideál. Ak nie sú dobré svetelné podmienky äalebo sa fotia malé deti alebo zvery), tak by som radšej šiel do niečo "väčšieho". -
s-mike (RSKa) 21.12.08 16:34
« Re: cau
jojo to by bylo kraaasnee. Ale minimalne jeden uzivatel se zase bude lisit.. ja uz totiz mam nejaky vecerni fotky s vanocni atmosferou nafoceny, upraveny a pripraveny ke zverejneni od 24teho.. ;-\ a covece, stromek ani ja na nich nebudou. A je to skoda. Mam moc pekny koule. Na tom stromku. -
TurboKluk(smazat hodnoceni) 21.12.08 16:30
« Re: cau
No tak teda tenhle zitra si pro něj snad zajedu a pak uvidíte ty fotky.
A co atkhle udětat vánoční gesto a všichni si přes svátky vyfotiti vánoční stromek a dát si ho jako hlavní foto, víte jak by nám to krásně ladilo popřípadě to udělat i jako foto měsíce.
A u stromku bvy vždy musel bát majitel??
Plodím bylo by to krááásnee >:D >:D >:D >:D

Tak jsem marně bádal, jak to tady zas okořenit, ale to je jedno, můžu ti to nadpozemský fáro konečně ohodnotit.... taky bys zasloužil 3x100!!! To se prostě ani jinak hodnotit nedá, kdo to neohodnotil 3x10 u mě ani není člověk... :-) To je povinnost takovýhle neuvěřitelný auto, krásně napsaná recenze a fotky + krááásný video + aktualizace prostě náležitě všechno co má bejt, aby člověk byl se svým autem na špici ledovce!! To už jsem jednou vysvětloval.... ;-) Takže samozřejmých 3x10 pro zdejšího kralevice mika! >:D
Měl bys miku skouknout moje fáčko už je dávno tady vyrobený, dal jsem si s tím neskutečnou práci, chce to přečíst celý ale pobavíš se, je to ehm ehm PONĚKUD jiná liga než tenhle elitní klub ;-) :-) ale to je přece jedno nee? :-)